Výška dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1952
12.3.16 14:40
@Janli píše:
K tělesné výšce rodiče téhož pohlaví (otec/syn, matka/dcera) přičteme výšku druhého rodiče zvětšenou (u chlapců)
nebo změnšenou (u dívek) o 13 cm a součet vydělíme dvěma. Získáme nejpravděpodobnější dospělou výšku dítěte.
Pokud k této výšce přičteme 8,5 cm a stejný počet i odečteme, vznikne rozmezí, do jakého doroste naše dítě
s pravděpodobností 95 %.Tvoje děti rozhodně nebudou mít 150, neboj. A buď ráda, že nemusíš řešit opačný problém. Odhadovaná výška mojí holčičky je 185-192cm. To bude v pubertě slzavé údolí… :(

cetla jsem tvuj prispevek asi 100× a furt se nemuzu dopocitat :roll: :mrgreen: manzel ma 180cm ja 182cm..nas syn 22m roste silenym tempem..uz ted se blizi ke 100cm 8o pri narozeni 57cm..co teda muzu ocekavat tvym vypoctem? :-D :-D dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
12.3.16 14:50

Nam vychazi vyska ve dvou letech krat dva. Vyslo to vsem v rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
12.3.16 15:26

@Elenloth Pediatr tě pošle s dítkem na endokrinologii, pokud se dostane výškově delší dobu pod 3. percentil nebo růstově výrazně žuchne pod stávající růstovou tendenci. Tam udělají náběry na pár hormonů a rentgen zápěstí na určení kostního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.3.16 15:39

No my máme třeba kluka, který je drobný od malička a taky třeba by jsme chtěli, aby v dospělosti nebyl až tak malý.. Udělali nám všechny testy, endokr.. odběr hormonů, rengen zápěstí..
Bylo nám řečeno, pokud pojede pořád na 3 per. že s stím nic dělat nebudou, že je to prostě negetika..
Kluk teda neni extremně malý.. Je v první třídě a má kolem sebe i chapce co jsou výškově nastejno, ale i tak má 116cm v 7 letech..
Já jsem malá 157 cm manžel taky 170 cm..
Jinak co se týká výšky, tak si myslím, že malá holka neni tak velký problém jak malý kluk.. Já co mám okolo sebe malé holky, tam žádná z toho nemá žádné. nějaké.. Mě to taky ani nenapadlo, ba dokonce silné holky mi říkaly, že mám být ráda, že jsem malá, že nejsem jak stříň- vysoké a při těle..
myslím, že to nemá svýšku nic společného, ale spíš se sebevědomím.. Někomu někdo řekne prcku a někomu se smějí třeba, že má odstáté uši nebo něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.16 15:47

Já bych žádným odhadům moc nevěřila. Moje máma 170 cm, táta 183 cm. Ségra 160 cm, já 180 cm. Podotýkám, že otce máme stejného :mrgreen: Já byla do 15 let nejmenší holka ve třídě (i nejhubenější) - měřila jsem 162 cm. To nejhubenější mi zůstalo, ale do 19 jsem přerostla všechny holky ve třídě a to na zmíněných 180 cm. U holek prý výšku ovlivňuje začátek menstruace. Mě ji vyvolávali injekcemi až v těch skoro 18. Jsem takový opožděnec :lol:

• Citovat
  • Upravit
295
12.3.16 15:49
@MonikaN.89 píše:
cetla jsem tvuj prispevek asi 100× a furt se nemuzu dopocitat :roll: :mrgreen: manzel ma 180cm ja 182cm..nas syn 22m roste silenym tempem..uz ted se blizi ke 100cm 8o pri narozeni 57cm..co teda muzu ocekavat tvym vypoctem? :-D :-D dekuji

Tak mělo by to být (182+(180+13))/2=187,5cm pokud dobře počítán podle vzorecku co @Janli myslela. A od té hodnoty +-8,5cm jako krajní meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
12.3.16 16:28

@kotyk Asi to budu muset trochu zkonzultovat s pediatrem. Mám pocit, že syn pomalu ale jistě na grafu padá. Jenže ono když někam příjdu já, tak to nikomu nepřipadá divné, když já jsem tak malá. Prostě genetika. Mrzelo by mě, kdyby byl malý. Pro kluka je to opravdu mnohem horší, než pro holku, ale i já svou malou výškou celkem trpím a děsně mě to štve (zvlášť proto, že s tím nic neudělám).

• Citovat
  • Upravit
295
12.3.16 16:53
@Elenloth píše:
@kotyk Asi to budu muset trochu zkonzultovat s pediatrem. Mám pocit, že syn pomalu ale jistě na grafu padá. Jenže ono když někam příjdu já, tak to nikomu nepřipadá divné, když já jsem tak malá. Prostě genetika. Mrzelo by mě, kdyby byl malý. Pro kluka je to opravdu mnohem horší, než pro holku, ale i já svou malou výškou celkem trpím a děsně mě to štve (zvlášť proto, že s tím nic neudělám).

160cm není žádná hrůza. Moje třídní na SŠ měla jen nějakých 155cm a jak si umělá získat respekt všech studentů. Kromě nakupování, kde zboží, které potrebuju, je jak na potvoru v té nejvyšší policí s tím nemám nějak velké problémy.
Jaké máš ty problémy, když s výškou 160cm trpis?
Jeden známý mi kdysi řekl " vše krásné přichází v malém balení". Takže proč trpět kvůli výšce, která už není nijak moc omezující. Mít pod 150 cm tak nereknu, ale 160cm je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
12.3.16 17:19

@whitehorse Asi jsem měla napsat trpím v uvozovkách, samozřejmě jsou horší věci. U mě je to dané i tím, že jsem malá, ale nikoli drobná. Mám dobře postavenou kostru pro běžnou výšku, ale pro 160cm jsem prostě příliš rozložitá a mám krátké nohy. Oblečení je peklo, jsem naprosto nekonfekční, mám navíc opravdu velká prsa, všechny kalhoty zkracovat atd. Jinak jak píšeš, dosáhnout na cokoli v obchodě, ale i doma. Bojuju s tím denně, pořád musím mít někde štokrle. Limitovalo mě to na brigádě, nedosáhla jsem přes pult. V MHD pořádně nedosáhnu na horní tyč, hůř se mi řídí, buď nevidím z auta, nebo jsem nalepená na volantu. Mám menší rozsah rukou, takže třeba různě zvedat kočárek bylo peklo, prostě mi tam těch pár cm vždycky chybí. Ještě taneční a vůbec tanec s kýmkoli normální výšky je peklo. Jsou to všechno úsměvné maličkosti, ale když se to nakupí a je to dnes a denně, tak to pěkně štve. Jo a nemohla jsem být letuškou. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
295
12.3.16 17:35
@Elenloth píše:
@whitehorse Asi jsem měla napsat trpím v uvozovkách, samozřejmě jsou horší věci. U mě je to dané i tím, že jsem malá, ale nikoli drobná. Mám dobře postavenou kostru pro běžnou výšku, ale pro 160cm jsem prostě příliš rozložitá a mám krátké nohy. Oblečení je peklo, jsem naprosto nekonfekční, mám navíc opravdu velká prsa, všechny kalhoty zkracovat atd. Jinak jak píšeš, dosáhnout na cokoli v obchodě, ale i doma. Bojuju s tím denně, pořád musím mít někde štokrle. Limitovalo mě to na brigádě, nedosáhla jsem přes pult. V MHD pořádně nedosáhnu na horní tyč, hůř se mi řídí, buď nevidím z auta, nebo jsem nalepená na volantu. Mám menší rozsah rukou, takže třeba různě zvedat kočárek bylo peklo, prostě mi tam těch pár cm vždycky chybí. Ještě taneční a vůbec tanec s kýmkoli normální výšky je peklo. Jsou to všechno úsměvné maličkosti, ale když se to nakupí a je to dnes a denně, tak to pěkně štve. Jo a nemohla jsem být letuškou. :mrgreen:

V tanečních sem měla partnera výšky 187cm a šlo to. Co se oblečení tyce-zkracovatvbkalhoty nebo koupit krátkou velikost (naštěstí už na to někteří výrobci myslí).já mám akorát problém s tím, že si dodnes několik sako-mam moc široký ramena a buď mi to planda přes břicho a přes prsa (já je mám pro změnu malý), nebo se v tom nepohnu :(
Nesnáze jsou, ale myslím, že si člověk zvykne. Ridim už víc jak 20 let a fakt je, že je to i o výběru auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
12.3.16 17:52

@Lékorka453 No velký není. :mrgreen:
@whitehorse Krátké kalhoty sice jsou, ale ne vždycky je seženu, u některých značek je mi i ten krátký střih o pár cm delší, použitelný jen k podpatkům. Myslím, žes to napsala docela dobře. S malou výškou se žít dá, ale vím, že kdybych měla třeba o 5-10 cm víc, žilo by se mi pohodlněji.

• Citovat
  • Upravit
72725
13.3.16 10:18
@moonulkaa píše:
Prosim Te co jsou to za testy? Kde se delaji? Myslis, ze je to opravdu spolehlive?

je to spolehlivé. Odeberou krev, udělají rtg kostí a z toho určí přesnou výšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
13.3.16 14:33
@Lékorka453 píše:
Já mám asi 163, přítel kolem 170. U nás jsme všichni velcí-máma 180,teta 182,táta 178,obě babičky nad 170, děda 187, akorát prababička měla 165, takže asi budu po ní. U přítele všichni spíše menší, ale nějaké předky měl prý velké a zase se postupně zvyšují. Je pravděpodobné že mé děti budou mít v dospělosti 150 a budou nešťastné?

Já si nemyslím, že štěstí souvisí s výškou. Zaměřila bych se na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.16 22:59

Nejsou tabulky...

@MonikaN.89
Výpočet 180 +(182+13) /2 = 182,5…předpokládaná průměrná výška
možná odchylka je od 174,5cm do 191 cm
Konečná výška záleží na tom, jak dítě dovede využít růstový potenciál, na výživě apod. Nehoní Vás dětská lékařka na endokrinologii? Naše holčička taky roste poněkud rychleji a já pořád slyším od lékařky - Já na vás nemám tabulky…
Přivedla jsem jí ukázat dvoumetrovýho tatínka, fotky dětí mých sourozenců jak ční nad svými spolužáky a stejně nás poslala na endokrinologii. Přijde mi nesmysl tahat dítě po vyšetřeních, trápit ho, už z toho chudinka chytá občas hysterák jen vidí doktora, ale na druhou stranu mám strach, co kdyby náhodou jí opravdu něco bylo :zed:. Má 15 měsíců, 90cm a 15kg. Krásná velká bystrá holčička. Vedle stejně starých dětí vypadá o rok starší. Jen nezapadá do těch tabulek…

• Citovat
  • Upravit
295
14.3.16 19:48
@Janli píše:
@MonikaN.89
Výpočet 180 +(182+13) /2 = 182,5…předpokládaná průměrná výška
možná odchylka je od 174,5cm do 191 cm
Konečná výška záleží na tom, jak dítě dovede využít růstový potenciál, na výživě apod. Nehoní Vás dětská lékařka na endokrinologii? Naše holčička taky roste poněkud rychleji a já pořád slyším od lékařky - Já na vás nemám tabulky…
Přivedla jsem jí ukázat dvoumetrovýho tatínka, fotky dětí mých sourozenců jak ční nad svými spolužáky a stejně nás poslala na endokrinologii. Přijde mi nesmysl tahat dítě po vyšetřeních, trápit ho, už z toho chudinka chytá občas hysterák jen vidí doktora, ale na druhou stranu mám strach, co kdyby náhodou jí opravdu něco bylo :zed:. Má 15 měsíců, 90cm a 15kg. Krásná velká bystrá holčička. Vedle stejně starých dětí vypadá o rok starší. Jen nezapadá do těch tabulek…

Nechci rejpat, ale ten výpočet máš špatně. Navíc takto zapsáno by byl výsledek 277,5cm, což je nesmysl.
A i jednoduše spočítáno 180/2+(182+13)/2=90+97,5=187,5cm. nehledě na to, že v tonto pripade je žena vyšší než muž a tak se těch 13cm má přičítat k výšce muže (180+13).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová