Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@svycarka jasný, jen ukradla 7000. to je pohoda. to dneska dělá každej ![]()
Proč jsi jim to neposlala hned? osobně by mi taky nějaké splátky nezajímaly.. co Tě čeká? výslech, proč jsi to udělala, proč jsi to nevrátila najednou.. možné trestní oznámení pro neodůvodněné obohacení a pokuta. Pokud se spojily, tak i vyšší trest.
@svycarka píše:
@Riky69co je to za blabol, jezisi tak udelala chybu, cert vi jak to bylo- proc hned zlodejka??? snad to splaci ne?
Se trochu fakt zklidnete zensky, neudelala prece nic tak priiiserneeeho
ne, jen utratila peníze, který nebyly její. Možná fakt nedorozumění, ale prvně se jednalo o jeden telefon, teď na jednou o dva, prostě to nesedí. Chtělo by to vysvětlení. Třeba o krádež nešlo, nevím
@Anonymní píše:
Prodávala jsem dva stejné. Napsali mi že to pošlou na účet a já jsem jim napsala že dobírkou ne, pak jsme odjeli.
Ty si prodávala vážně dva stejné telefony nebo si prodávala jeden 2×?
Máš na internetu ještě nějaké další věci na prodej za které si inkasovala, ale neodeslala?
Mi se letos v březnu na aukru stalo to samé
bylo tam napsané a lhůta do kdy mob. dojde, nešel, tak jsem pánovi psala e-mail, ten že mám dál čekat
, tak jsem napala né, že dýl čekat odmítám, do 4 dnů jsem měla peníze zpět na účtě.
@Anonymní Zakladatelko, hodně by možná vysvětlilo, kdybys napsala, proč jsi telefony teda neposlala?
@svycarka píše:
@Riky69co je to za blabol, jezisi tak udelala chybu, cert vi jak to bylo- proc hned zlodejka??? snad to splaci ne?
Se trochu fakt zklidnete zensky, neudelala prece nic tak priiiserneeeho
tobe by se libilo, kdyby jsi chtela koupit treba darek pro manzela na Vanoce a dala za nej 3500, treba tvoje posledni penize, pani by je utratila, ale splacela ti je po 500. Vanoce za dverma, penize nikde a za co koupis manzelovi darek, kdyz ti je dotycna splati az za 7 mesicu??
Proč to splácí oběma? Promiň i na dovolené si člověk všimne kolik má na účtu, nebo už odjíždí s tím kolik může utratit. Mě to přijde jako obohacení na úkor někoho jiného a jestli ty ženy berou taky jen mateřskou, tak je mi jich líto a ona jim mohla přidělat další problémy už jenom tím, že si musely někde jinde sehnat jiný iphone…
@martina.se píše:
Proč jsi jim to neposlala hned? osobně by mi taky nějaké splátky nezajímaly.. co Tě čeká? výslech, proč jsi to udělala, proč jsi to nevrátila najednou.. možné trestní oznámení pro neodůvodněné obohacení a pokuta. Pokud se spojily, tak i vyšší trest.
Zase je pravda, že mohla paní napsat - nic, žádné splátky, pošlete mi to rovnou, nebo jdu podat trestní oznámení. Věřím, že by se zakladatelka vybičovala a někde to splašila
Ale souhlasit se splátkama a přitom podávat trestní oznámení mi taky nepřijde úplně OK - jakkoli je ten člověk v právu (a to fakt při představě, že na to půl roku šetřím a pak se mi tohleto stane, by mě normálně na místě je*lo
)
Dle mých zkušeností, když jsem byla u soudu, maily neberou jako důkaz, protože není nikde důkaz o doručení. Leda že by tam byla třeba celá komunikace, ale i tak ti nikdo nedokáže, žes to psala ty. V našem případě protistraně uznali jen doporučené dopisy (ty si vyzvedáváš s občankou). Ale záleží na soudci. Nicméně pokud píšeš, jak vše bylo čisté, nemusíš se ničeho bát. Ale čisté svědomí nemáš, když už nekomunikuješ, zakladatelko.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nebo si tam zakladatelko zavolej a zeptej se, kvůli čemu to je
i když nevím, jestli to řeknou, aby sis pak nemohla připravit celej příběh jak to bylo