Výživné pro vysokoškoláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
14.9.23 12:46

Hele, já bych třeba i matku částečně chápala. Pokud platí topení, tak ho platí stejně i když je v bytě sama nebo když jste v bytě 3. Nicméně na nějaké nižší částce byste se mohli dohodnout, protože třeba jídlo by ti platila tak jako tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
14.9.23 12:47

Ale dle mého názoru jsou nejen náklady na bydlení, ale i jídlo, doprava, atd. Maminka nemůže přeci argumentovat slovy, že už je dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
14.9.23 12:51
@Valejka píše:
Ale dle mého názoru jsou nejen náklady na bydlení, ale i jídlo, doprava, atd. Maminka nemůže přeci argumentovat slovy, že už je dospělá.

Ale může argumentovat tím, že výživu ji poskytuje doma, stejně jako ubytování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 12:55

Taťka mi posílá 2000 měsíčně, mamka nic. Horší se mi vztahy k ní.. Po mamce bych taky chtěla alespoň 1000. Každá pomoc dobrá…
Ale ona si koupí raději nové auto za 2 miliony a ani mi nedá ubohou čokoládu za 5kc k svátku… na narozky se překousne a něco malého mi dá…
Ale vadí mi, že bere pro sebe a pro svou nevlastní dceru, ale pro mě ani korunu. Mrzí mě to a tak to chci teď nějak řešit

• Citovat
  • Upravit
45747
14.9.23 12:56
@Jahru píše:
Ale může argumentovat tím, že výživu ji poskytuje doma, stejně jako ubytování.

Jako asi by na matce neco vysoudila, otazka je, kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.9.23 12:57

Já nevím. Chcete se chovat dospěle, tak se chovejte. Nechat se živit rodiči ano, ale bydlet doma nee, protože chcete mít soukromí.
No a posílat to k soudu. To již k tak horším vztahům jistě prospěje.

Příspěvek upraven 14.09.23 v 12:58

• Citovat
  • Upravit
9877
14.9.23 12:57
@veria píše:
Jako asi by na matce neco vysoudila, otazka je, kolik.

Asi ano. Mě by docela zajímal i názor druhé strany, jak to vidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
14.9.23 13:02
@Anonymní píše:
Taťka mi posílá 2000 měsíčně, mamka nic. Horší se mi vztahy k ní.. Po mamce bych taky chtěla alespoň 1000. Každá pomoc dobrá…
Ale ona si koupí raději nové auto za 2 miliony a ani mi nedá ubohou čokoládu za 5kc k svátku… na narozky se překousne a něco malého mi dá…
Ale vadí mi, že bere pro sebe a pro svou nevlastní dceru, ale pro mě ani korunu. Mrzí mě to a tak to chci teď nějak řešit

1000 bys s nejvetsi pravdepodobnosti vysoudila…. Tak jestli ti to stoji za to…. Podej zalobu na urceni vyzivneho na zletile dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
14.9.23 13:03

Na základě popisu situace od zakladatelky bych volila soudní cestu. Zakladatelko, možná budete překvapená, kolik mamince soud vyměří! A na to přesně máte právo a od toho tady ty soudy jsou.!!! Jsem přesvědčena, že 1000 korun to rozhodně nebude. Hodně štěstí, držím palce. Je tu i možnost, že částka od ní bude muset být vyplacena zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 13:03
@Anonymní píše:
Ale vadí mi, že bere pro sebe a pro svou nevlastní dceru, ale pro mě ani korunu. Mrzí mě to a tak to chci teď nějak řešit

Pokud nechceš napravovat vztah s mamkou, což chápu že dle toho co píšeš se úplně jako máma nechová l, a víš že do budoucna by to pro tebe mohl být akorát „toxický“ vztah. Tak si nech výživné stanovit soudem. Aby si měla jistotu že to klapne, tak si změn bydliště. Pokud máš s tátou dobrý vztah tak si dát klidně bydliště k němu a nikdo se nemůže ohánět tím že ti nabízí střechu nad hlavou, ale musí platit když máš bydliště u druhého rodiče 😁

• Citovat
  • Upravit
81500
14.9.23 13:08
@Anonymní píše:
No právě, když mi to nabízí, že můžu bydlet u ni i s přítelem a mám u ni zapsané bydliště, tak nevím, jak by to fungovalo u soudu. Nicméně chci mít s přítelem soukromí a chceme žít na jeho bytě. Mám to u něj i klidnější prostředí, mamka je výbušná povaha a ráda se hádá, takže :think: :think:

Njn, ale tak ono to dává smysl. Jako proč platit další bydlení- ano, proč ne, pokud si na to sama vyděláš. Pokud ne, tak mi přijde naprosto přijatelné sdílené bydlení s matkou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
14.9.23 13:09
@Valejka píše:
Na základě popisu situace od zakladatelky bych volila soudní cestu. Zakladatelko, možná budete překvapená, kolik mamince soud vyměří! A na to přesně máte právo a od toho tady ty soudy jsou.!!! Jsem přesvědčena, že 1000 korun to rozhodně nebude. Hodně štěstí, držím palce. Je tu i možnost, že částka od ní bude muset být vyplacena zpětně.

To urcite ne, zpetne lze pozadovat vyzivne jen u nezletileho ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
14.9.23 13:12
@Anonymní píše:
Pokud nechceš napravovat vztah s mamkou, což chápu že dle toho co píšeš se úplně jako máma nechová l, a víš že do budoucna by to pro tebe mohl být akorát „toxický“ vztah. Tak si nech výživné stanovit soudem. Aby si měla jistotu že to klapne, tak si změn bydliště. Pokud máš s tátou dobrý vztah tak si dát klidně bydliště k němu a nikdo se nemůže ohánět tím že ti nabízí střechu nad hlavou, ale musí platit když máš bydliště u druhého rodiče 😁

Soud muze zjistovat, kde fakticky bydli. Pokud to matka namitne a dcera popre, muze jako svedka predvolat pritele, otce… Budou vsichni u soudu lhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.9.23 13:16

Ano jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
14.9.23 13:24

Jojo, a modli se, abyste se s přítelem nerozešli…kdepak bys pak bydlela?

@Anonymní píše:
Pokud nechceš napravovat vztah s mamkou, což chápu že dle toho co píšeš se úplně jako máma nechová l, a víš že do budoucna by to pro tebe mohl být akorát „toxický“ vztah. Tak si nech výživné stanovit soudem. Aby si měla jistotu že to klapne, tak si změn bydliště. Pokud máš s tátou dobrý vztah tak si dát klidně bydliště k němu a nikdo se nemůže ohánět tím že ti nabízí střechu nad hlavou, ale musí platit když máš bydliště u druhého rodiče 😁
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí