Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,
chtela jsem se zeptat z ceho se vypocitava 2.materska, mam ted nabidku jit delat ale jen 1 den v tydnu (od rijna asi do brezna), ale bojim se aby pak z tohohle maleho privydleku se nepocitala 2.materska…nebo je lepsi vubec tuhle bokovk nebrat ? je lakava…
dik D
Ahoj Dalif, taky jsem se tu na tohle téma ptala..
Jestli jsem to nepopletla, což doufám, že ne, protože to tak sama provozuju, tak"
Pokud necháš původní smlouvu běžet a budeš z ní dál na mateřské, tak se mateřská počítá z ní.
Vedlejší příjem ale musíš přiznat (i pokud je to částka, do které se daď neplatí, tuším 5000??) v daňovém přiznání, pokud budete dělat společné.
Souběžně s pracovní smlouvou, ze které jsi na mateřskou, můžeš pracovat na dohodu o provedení práce (maximálně 100 hodin ročně), nebo dohoda o pracovní činnosti (snad jsem to nepopletla).
Takhle by se ti případná druhá mateřská počítala z toho příjmu, ze kterého ta první.
podle mne se to pocita z hlavniho prijmu, ne z vedlejsiho, ale dej si dotaz do pravniporadny www.aperio.cz tam ti odpovi zdarma a presne
Zdravím, jsem na MD a pro svého zaměstnavatele pracuji na částečný úvazek (4 hod. týdně). Pokud bych chtěla jít na další mateřskou (nebo byla nemocná), tak se mi dávky vypočítají ze současného platu (zkráceného).
jo ja bych to chtela upresnit, u minuleho zamestnavatele bych chtela zustat, ale ted ta bokovka je u jineho…
dik D
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Dalif, tady mi radila Biny, třeba tam najdeš, co hledáš.