vzit bokovku ci nevzit ?

5891
11.10.06 13:03

vzit bokovku ci nevzit ?

ahoj,
chtela jsem se zeptat z ceho se vypocitava 2.materska, mam ted nabidku jit delat ale jen 1 den v tydnu (od rijna asi do brezna), ale bojim se aby pak z tohohle maleho privydleku se nepocitala 2.materska…nebo je lepsi vubec tuhle bokovk nebrat ? je lakava…

dik D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5555
11.10.06 13:07

Ahoj Dalif, taky jsem se tu na tohle téma ptala..
Jestli jsem to nepopletla, což doufám, že ne, protože to tak sama provozuju, tak"
Pokud necháš původní smlouvu běžet a budeš z ní dál na mateřské, tak se mateřská počítá z ní.
Vedlejší příjem ale musíš přiznat (i pokud je to částka, do které se daď neplatí, tuším 5000??) v daňovém přiznání, pokud budete dělat společné.
Souběžně s pracovní smlouvou, ze které jsi na mateřskou, můžeš pracovat na dohodu o provedení práce (maximálně 100 hodin ročně), nebo dohoda o pracovní činnosti (snad jsem to nepopletla).

Takhle by se ti případná druhá mateřská počítala z toho příjmu, ze kterého ta první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
11.10.06 13:08

podle mne se to pocita z hlavniho prijmu, ne z vedlejsiho, ale dej si dotaz do pravniporadny www.aperio.cz tam ti odpovi zdarma a presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
11.10.06 13:27

Zdravím, jsem na MD a pro svého zaměstnavatele pracuji na částečný úvazek (4 hod. týdně). Pokud bych chtěla jít na další mateřskou (nebo byla nemocná), tak se mi dávky vypočítají ze současného platu (zkráceného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
11.10.06 13:36

jo ja bych to chtela upresnit, u minuleho zamestnavatele bych chtela zustat, ale ted ta bokovka je u jineho…

dik D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
11.10.06 14:24

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Dalif, tady mi radila Biny, třeba tam najdeš, co hledáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí