Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Všem děkuji za odpovědi. Potřebovala jsem si to potvrdit. Dítě říká že přítele má rádo, přítel dítěti normálně kupuje věci atd, ale ta komunikace je prostě hrozný problém. Dítě se s otcem nevídá, protože mě bil a je to alkoholik. Dneska už to na mě nějak padlo a prostě už dál v tomhle pokračovat nechci. Myslela jsem že by to šlo nějak napravit ale očividně ne
Chyba je na straně přítele, on si musí umět získat dítě, očividně to neumí a není typ člověka který by dokázal připnout k nevlastnímu dítěti. Váš vztah nemá smysl.
@hani28 Doopravdy to neumí (jeho bratr je o pár let starší než moje dítě a taky komunikace skoro žádná). Když jsou spolu samy tak se právě baví, normálně jsou schopný jít spolu do obchodu, přítel jí sám od sebe vyzvedával ve školce. Ale když jdou spolu ven tak si každý dělá to svoje a doma se nebaví. Proto jsem tak zmatená
@Anonymní píše:
@hani28 Doopravdy to neumí (jeho bratr je o pár let starší než moje dítě a taky komunikace skoro žádná). Když jsou spolu samy tak se právě baví, normálně jsou schopný jít spolu do obchodu, přítel jí sám od sebe vyzvedával ve školce. Ale když jdou spolu ven tak si každý dělá to svoje a doma se nebaví. Proto jsem tak zmatená
To ale znamená, že na ni není zlý. Já bych to hned nezahazovala.
Není ta ironie pokus o srandu?
@Anonymní píše:
Není třeba být zmatená. Přítel by ti to měl vyjasnit.
@Altavista Ne oni na sebe nejsou zlý, žádný naschvály, hádky nebo tak. Normálně jezdíme na výlety a řekli by jste že normální rodina jenže pak doma a dělají ze ten druhý tam není. A ano ta ironie je pokus o srandu, které dítě nechápe a on nechápe že dítě to nechápe. Přítel to vysvětluje tím že neví o čem mluvit.
@Anonymní píše:
Tak pokud to ‘jen neumi’ ale snaha tam je a jinak spolu vychazi dobre, a dcera ho ma rada a on ji, tak bych tomu asi dala jeste sanci. Kolik tu je diskuzi, jak chlapi si nehraji s miminy, a omlouva se to tady tim, ze zkratka ‘chlapi to s malymi miminy/batolaty neumi’ a to jsou jejich vlastni tatove. On prisel rovnou k vetsimu diteti… nevim, sama musis vedet, ale pokud bych videla ze se jinak maji radi, a snazi se vychazet, asi bych to brala jinak nez kdyby se nesnazili a ignorovali by se protoze se nemaji radi. Vsak za par let az dcera bude v puberte bude ignorovat nejspis i tebe ![]()
@Anonymní píše:
Tak teď tomu fakt nerozumím.
@Anonymní píše:
Všem děkuji za odpovědi. Potřebovala jsem si to potvrdit. Dítě říká že přítele má rádo, přítel dítěti normálně kupuje věci atd, ale ta komunikace je prostě hrozný problém. Dítě se s otcem nevídá, protože mě bil a je to alkoholik. Dneska už to na mě nějak padlo a prostě už dál v tomhle pokračovat nechci. Myslela jsem že by to šlo nějak napravit ale očividně ne
Takže oni dva nemají se svým vzájemným chováním problém. Vyhovuje jim to. Problém máš ty.
Já problém nevidím. Uplně stejný jsem měla/mám se svým otcem. A má ho mi má dcera s mým přítelem. Od doby co dcera chápe ironii si pokecají víc. Ale nemají potřebu. Nenutím je.
Pokud oni dva se mají rádi, což vypadá, že mají. Tak proč se nutně musejí vydecávat? ![]()
@Ba-stet píše:
Tak teď tomu fakt nerozumím.
Já jsem pochopila, že spolu mají hezký vztah. Mají se rádi. Ale nefungují spolu. Fungují vedle sebe. Prostě žádný problém. Jen ten vztah není takový, jaký si zakladatelka představuje, že by měl být. Ale oni dva jsou spokojení.
@Anonymní píše:
Ale zas od všech nemůžeš očekávat nějaký vztah otec - dcera, jako by byla opravdu jeho. Z toho co píšeš vidím, že dcera má přítele ráda on ji také, chová se k ní pěkně, nemají problémy, pomáhá ti s ní, vyzvedává atd.. Ale třeba sám nezačne. Tak na tom přece není nic hrozného. To jsi mu na začátku ale měla říct, že hledáš opravdu OTCE na 100%. Asi by to bylo fajn, kdyby k sobě mělo opravdu blízký vztah, ale ne vždy to tak je. Přece jen, je to tvé dítě, ne jeho a nějakou extra péči netřeba čekat.
@Snowoman píše:
Ale zas od všech nemůžeš očekávat nějaký vztah otec - dcera, jako by byla opravdu jeho. Z toho co píšeš vidím, že dcera má přítele ráda on ji také, chová se k ní pěkně, nemají problémy, pomáhá ti s ní, vyzvedává atd.. Ale třeba sám nezačne. Tak na tom přece není nic hrozného. To jsi mu na začátku ale měla říct, že hledáš opravdu OTCE na 100%. Asi by to bylo fajn, kdyby k sobě mělo opravdu blízký vztah, ale ne vždy to tak je. Přece jen, je to tvé dítě, ne jeho a nějakou extra péči netřeba čekat.
hlavně blízký vztah se tvoří dýl než rok. Za rok společného bydlení se nedá očekávat, že se vytvoří vztah, jaký si rodič s dítětem tvoří od jeho narození.
Já myslím, že má fajn chlapa, který dělá co může. Ale zakladatelce to zřejmě nestačí ![]()
@Netopirek píše:
Já jsem pochopila, že spolu mají hezký vztah. Mají se rádi. Ale nefungují spolu. Fungují vedle sebe. Prostě žádný problém. Jen ten vztah není takový, jaký si zakladatelka představuje, že by měl být. Ale oni dva jsou spokojení.
Asi jo… Ale ten první příspěvek zněl, jako že přítel dítě ignoruje, a dítě by třeba o kontakt stálo, ale cítí, že není vítáno, tak se nevnucuje
Ale stejně teda nechápu to baví se spolu, dělají věci spolu/venku si jde každý po svém, doma se nebaví. Protože pak by moje odpověď byla možná jiná…
Pak myslím, že je to ok. Kdyby byla holčička nešťastná, pak bych to řešila, ale oni nemají potřebu něčeho více. Tvůj partner prostě není vybaven přílišnou empatií. Já to mám vůči dětem taky, cizím moc nerozumím. Teda, když si chtějí o něčem povídat, povídám si, obstarám co potřebují, ale neumím si vytvořit takový ten přístup k dítěti.
Možná chceš prostě až moc ![]()
@Ba-stet píše:
Asi jo… Ale ten první příspěvek zněl, jako že přítel dítě ignoruje, a dítě by třeba o kontakt stálo, ale cítí, že není vítáno, tak se nevnucujeAle stejně teda nechápu to baví se spolu, dělají věci spolu/venku si jde každý po svém, doma se nebaví. Protože pak by moje odpověď byla možná jiná…
Baví se prakticky, ve stylu podáš mi pití? Podám. Ale není tam takový ten vztah, to kdy s ní blbne a hraje si. Tak to chápu já.