Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás hodně podobné. Akorát jsme spolu už devět let. Také jedno dítě. Se sexem začíná spíš manžel. Také se mi styska po začátcích. Motýlci v břiše a tak… Dokonce se mi občas zda nějaký erotický sen o jiných mužích a cítím v tom snu ty stejné pocity, jak s manželem na začátku. Mám v plánu se někdy zbavit dítěte a vyrazit někam jako za svobodná a užít si to se vším všudy
To je tak asi jediné, co se s tím dá dělat. Taky občas koukám na Výměnu a jsem pak šťastná za to, co mám doma ![]()
Nojo, ale to, co ti chybí, je prachsprostá chemie v začátku vztahu
Já jsem ve vztahu 18 let a ano, taky si občas s leskem v oku vzpomenu na ty chvíle, kdy jsme se na sebe málem vrhli než jsme stihli dojít domů, jak jsme si volali hodiny, když jsme spolu nemohli být, jaký byl super sex 5× denně atd. Ale v dlouhodobém vztahu prostě tyto pocity časem vymění hlubší cit - láska, respekt, úcta. Pokud dokážete vzbudit vášeň, když na to máte čas a klid, je podle mě vše naprosto v pořádku ![]()
Proste se vas vztah normalne presunul z faze romanticke zamilovanosti do faze rodicovstvi. Treba by Ti ke spokojenosti pomohlo vyrazit casteji ve dvou ven, dat dite pohlidat, vyfiknout se a jit spolu,,na rande,,. Jinak jsem si pri cteni rikala, co by jina za toto dala.
Hele - potřebujete začít klást důraz i na roli „partneři“ ne jen rodiče a spolubydlící.
Tedy- začít zajišťovat hlídání pro syna na večery a víkendy, kdy budete sami spolu věnovat se nějaké činsoti, která vás oba bude bavit. Znovu spolu začít ranidit a odpočívat a při tom se nebavit ani o dětech, ani o práci, ani o domácnosti. Bez tlaku na to, že musí být sex - ten spíš přijde, pokud zvládnte vypnout běžné rutinní starost a napojit se sami na sebe.
Jako hormonální bouře v nejbližších letech nečekej, ještě té rutinny, než dítě bude samostatné bude hodně.
Ale teda pokud vůči svému muži začneš vysílat více samičích signálů, spíše než kamarádských - takové že ho budeš autenticky za něco obdivovat, že ho budeš od srdce chválit, že si necháš poradit a pomoci v něčem, v čem on je dobrý - prostě když mu budeš čechrat samčí peříčka, tak on pak začne reagovat víc jako samec. A tím spíš se dostaneš do pozice kterou chceš, tedy aby ses cítila jako obletovaná samice, tedy žena. (na tom není nic špatného, jen chci vypíchnout to, že to holt není běžná role, do které se v denodenní honičce dostáváme.)
trošku americkým způsobem je to rozebráno tady
Hele zcela uprimne, co delas pro to, aby v tobe videl i tu zhavou kost a ne jen matku sveho ditete? Ono co si budem, neupadnout s malym ditetem do stereotypu je sakra fuska, ale je potreba na tom makat. Ja treba i na materske doma chodim nalicena, nosim krajky a kdyz jdu ven, tak se snazim vyvarovat kombinaci dziny-triko, ac by to bylo mnohem pohodlnejsi, ale hodim na sebe nejake pekne saty ci sukni. Co mi ale prijde nejdulezitejsi je, ze se s manzelem snazime byt i jen sami dva co nejcasteji to jde, zajistit si hlidani a jit treba na veceri, na drink nebo do divadla. Proste zapomenout, ze jste rodice a pripomenout si, ze jste jeste porad manzele a milenci. A kdyz u te vecere hodim svudne oko a poseptam manzelovi, ze mam na sobe ty podvazky, co se mu tak libi, tak je i ta vasen zase zpatky ![]()
@Ernais píše:
Hele zcela uprimne, co delas pro to, aby v tobe videl i tu zhavou kost a ne jen matku sveho ditete? Ono co si budem, neupadnout s malym ditetem do stereotypu je sakra fuska, ale je potreba na tom makat. Ja treba i na materske doma chodim nalicena, nosim krajky a kdyz jdu ven, tak se snazim vyvarovat kombinaci dziny-triko, ac by to bylo mnohem pohodlnejsi, ale hodim na sebe nejake pekne saty ci sukni. Co mi ale prijde nejdulezitejsi je, ze se s manzelem snazime byt i jen sami dva co nejcasteji to jde, zajistit si hlidani a jit treba na veceri, na drink nebo do divadla. Proste zapomenout, ze jste rodice a pripomenout si, ze jste jeste porad manzele a milenci. A kdyz u te vecere hodim svudne oko a poseptam manzelovi, ze mam na sobe ty podvazky, co se mu tak libi, tak je i ta vasen zase zpatky
A jak tvůj muž ocení, že na dětském hřišti sedíš v šatech místo džínech a triku, když je beztak v práci?
Ne, jako myšlenku chápu a souzním, ale zase ocamcud pocamcud ![]()
@Anonymní píše:
U nás hodně podobné. Akorát jsme spolu už devět let. Také jedno dítě. Se sexem začíná spíš manžel. Také se mi styska po začátcích. Motýlci v břiše a tak… Dokonce se mi občas zda nějaký erotický sen o jiných mužích a cítím v tom snu ty stejné pocity, jak s manželem na začátku. Mám v plánu se někdy zbavit dítěte a vyrazit někam jako za svobodná a užít si to se vším všudyTo je tak asi jediné, co se s tím dá dělat. Taky občas koukám na Výměnu a jsem pak šťastná za to, co mám doma
Jsi šťastná za to, co mas doma, ale party si chceš užit se vším všudy?
Potěš koště teda…
@unuděná píše: … Pokud dokážete vzbudit vášeň, když na to máte čas a klid, je podle mě vše naprosto v pořádku
Tohle je asi zasadni veta
.
Urcite si udelat obcas cas pres noc bez prtete.
A i s ditetem to celkem jde udrzet v rovine „partneri“, ne? Vubec nic se mu nestane, kdyz se po sobe budete vinout i pred nim
.
Chce to i nejake spolecne zajmy, zabyvat se necim spolu.
@Janee19 píše:
Jsi šťastná za to, co mas doma, ale party si chceš užit se vším všudy?![]()
![]()
Potěš koště teda…
Bylo to blbě pochopeno
Myslela jsme vyjít si s manželem jako když jsme se poznali a neměli žádné závazky. A to se vším všudy bylo myšleno například večeře, kino a pak pořádnej sex bez toho, aby jsme se báli, že se probudí dítě ![]()
Dekuju za reakce..myslím, ze abych se mu líbila jako zena, tak dělám dost - chodim nalicena, pěkne obleknuta (nicméně přes den s dítětem pohodlně),skladam mu lichotky, proste se snažím:-)..já ani nevim jestli se to dá nazvat “vzbudit vášeň když máme klid” proste není to tak, jak na začátku
..a ještě se teda snažím v tom, ze máme cca 1× za 14 dni na večer hlídání a jdeme na večeři/do kina apod.,kdy je dítě u me maminky- jediný prarodic..
@Lucie_Sx píše:
Tohle je asi zasadni veta.Urcite si udelat obcas cas pres noc bez prtete.
A i s ditetem to celkem jde udrzet v rovine „partneri“, ne? Vubec nic se mu nestane, kdyz se po sobe budete vinout i pred nim.
Chce to i nejake spolecne zajmy, zabyvat se necim spolu.
Mazlime se i před nim, to ano:-)..i máme společně zájmy - když můžeme, vyrazime na tenis/bowling, do lesa, ke známým si pokecat, často chodíme i s malým společně ven..to všechno máme..jen proste mi tam chybí nějaký to větší chemicno, co bylo dřív a tak nějak si říkám, ze vydržet “ navěky” to muže jen tam, kde to chemicno zůstane …
Podle mě je tohle normální. Proto jsou taky nevěry tak časté, prostě někomu to zfetování hormony tak chybí, že si pro to někam dojde.
Není to chemie, prostě oblbnutí mozku vlastními hormony ![]()
@Anonymní píše:
Dekuju za reakce..myslím, ze abych se mu líbila jako zena, tak dělám dost - chodim nalicena, pěkne obleknuta (nicméně přes den s dítětem pohodlně),skladam mu lichotky, proste se snažím:-)..já ani nevim jestli se to dá nazvat “vzbudit vášeň když máme klid” proste není to tak, jak na začátku..a ještě se teda snažím v tom, ze máme cca 1× za 14 dni na večer hlídání a jdeme na večeři/do kina apod.,kdy je dítě u me maminky- jediný prarodic..
Nezapomínej na to, že kdo chce víc, nemá nic. To větší chemično není nikdy napořád. Podle mě, jak to popisuješ, máte hezký vztah. Nemůžeš chtít, to co bylo na začátku, když už se dobře znáte a máte syna. Pokud je na tebe hodný, jezdíte na výlety a stará se, tak nevymýšlej. To chemično bylo to poznávání toho druhého, jeho vlastností, kvalit. To když tě něčím překvapí, naplánuje, pochválí za každou blbost. Je to fáze zamilovanosti, kdy člověk dělá první, poslední, aby mu ten druhý neutekl. Jistota ve vztahu je důležitá, ale zabíjí část toho chemična. Je to proces vztahu, který se s časem posouvá a mění v lásku, vděčnost, porozumění. Přečti si knihu 5 jazyků lásky. Kdo chce být stále zamilovaný jako na začátku, tak bude trpět. Nežijeme v pohádce, kde žili spolu šťastně až do smrti. To je život…
Hezky den..prosím o anonym, je to pro me citlivé tema a nechci, aby byl tento muj “problém” spojován s mým nickem, který znají kamarádky.
S manželem jsme spolu 5 let..máme spolu téměř 2leteho syna..myslím, ze vlastně vztah máme hezky-jsme na sebe hodni, hádáme se asi běžne (sem tam nejake kraviny u kterých se pak zasmějeme)..když je něco vaznejsiho, řešíme to spolu, snažíme se dospět k nějakému řešení..
Sex je, ale už ne jak dřív (cca 1× za týden, někdy 2×). Chtěla bych víc, ale manžel je večer po praci KO, než uspime dítě apod.,tak už ani ja někdy nemam naladu na nic jineho, než ze si spolu sedneme na hodku na gauč, mrkneme na něco v TV, dame sklenku něčeho dobreho. Sex ale většinou iniciuji ja - dle jeho slov na mě nechce naléhat (máme trosku v noci nespave dítě, tak jsem většinou večer trochu KO)
Je na nás hodny, malému se věnuje, finančně se o nás postará..běžne mi kytky úplně nenosí (jen tak max 1-2× do roka, jinak klasika narozeniny svátek, Valentýn, MDŽ apod).,nemusím si dělat hlavu s penězi a dopřát si v podstatě cokoliv (nemyslím tím kabelky za desetitisíce apod, ale proste když se mi líbí boty za 3tisice, vim, ze nebude mít problém, abych si je koupila-pro malého také cokoliv)..
Teď přijde to ALE..proste mi chybí ten stav zamilovanost, co byl na začátku..ten chtíč se milovat, pokazde když byla příležitost..to, ze jsme spolu někde byli a neustále se na sebe lepili..takové to, ze jsem cítila, ze se mu libim jako zena, ze ho přitahuju apod..jasne, je u nás běžne se políbit při odchodu, příchodu, na dobrou noc a pod..ale přijde mi to takové proste sup sup..
Vim, ze asi řeším kraviny, obzvlášť když vidím některé díly výměny manželek 🤣 🤣,ale připadám si pro svého muže už víc jak matka dítěte než zena..
Měli jste to někdo taky tak a bylo to pak dobre nebo je to začátek pomalého, nicméně nevyhnutelneho konce v horizontu par let..? Proste se vytratila ta jiskra..jediné co, tak když si manžel dá par piv, tak najednou jak kdyby ztratil zábrany a je jako dřív😂 třeba když jde nekam na firemní akci nebo byl na panské jizde, tak mi večer vzdycky vola a pomalu pláče, ze se mu stýská a ze se na mě moc těší nebo když přijde odněkud a má trosku popito, tak se tuli a tak..
Říkáme si, ze se milujeme, ja ho opravdu moc miluji..jen mam strach, jestli tohle není špatně.. tím, ze sám moc nezačíná ohledně sexu, tak už mě napadaly i takové myšlenky, jestli nemá milenku..zase na druhou stranu, když byť jen trosku naznačim, hned se chytne a je to hezky..