Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak mně to přijde stále aktuální, jelikož mi to minimálně jednou týdně připomíná, jak strašná jsem byla dcera, jak jsem ji zklamala a že mi to děti všechno vrátí…A jinak děkuji, moje výchova a můj přístup k dětem je samozřejmě jiný.
A ty se vuci jejim recem dnes jako dospela nejsi schopna razne vymezit a zarazit ji jak ty prdy?
Asi ne, takze ona te ma furt za to decko, ktere si musi nechat vsechno libit.
@Ahep píše:Řekla jsem jí, že se mi to nelíbí, několikrát a že jsem dospělá, ale vzhledem k tomu, že mě bila i jako dospělou, nerespektuje mě, tak asi pro to víc neudělám. Snižuje mou autoritu i před dětma a manželem…
A ty se vuci jejim recem dnes jako dospela nejsi schopna razne vymezit a zarazit ji jak ty prdy?
Asi ne, takze ona te ma furt za to decko, ktere si musi nechat vsechno libit.
@Anonymní píše: Řekla jsem jí, že se mi to nelíbí, několikrát a že jsem dospělá, ale vzhledem k tomu, že mě bila i jako dospělou, nerespektuje mě, tak asi pro to víc neudělám. Snižuje mou autoritu i před dětma a manželem…
Na to uz nemam co napsat; jen ze existuji takovi podobni sebemrskaci jako ty a tem neni rady ani pomoci. Tak holt trp, no.
@Ahep píše:
Na to uz nemam co napsat; jen ze existuji takovi podobni sebemrskaci jako ty a tem neni rady ani pomoci. Tak holt trp, no.
Sebemrskaci, rict nestaci, durazne rict nestaci, omezit kontakt nestaci, pri dalsi prilezitosti si rypne zas. Uplne prerusit kontakt zase nechci kvuli otci a detem nechci brat babicku. Ale dik za zadnou radu ![]()
@Anonymní píše:A proč jsi ji kontaktovala? A na kolik let se třeba dokázala odmlčet? Já bych toho využila, změnila si číslo nebo ji blokla a už ji dál neprudila, když se nechce bavit.**Uměla se „urazit“ a přestala se se mnou bavit, i na několik let. **
@Anonymní píše:
Sebemrskaci, rict nestaci, durazne rict nestaci, omezit kontakt nestaci, pri dalsi prilezitosti si rypne zas. Uplne prerusit kontakt zase nechci kvuli otci a detem nechci brat babicku. Ale dik za zadnou radu
Dětem nechceš brát babičku, která se k tobě v dětství i dospělosti chová hnusně. Taková není žádným přínosem, spíš naopak.
@Anonymní píše:
Sebemrskaci, rict nestaci, durazne rict nestaci, omezit kontakt nestaci, pri dalsi prilezitosti si rypne zas. Uplne prerusit kontakt zase nechci kvuli otci a detem nechci brat babicku. Ale dik za zadnou radu
takovou babku bych teda svému dítěti sebrala s čistým svědomím, když tě jako dospělou “vychovávala” bitím, co kdybys jí taky jednu flákla, až bude hnusná? já si tohle neumím představit, moje dětství taky nebyla žádná hitparáda, pomalu jsem se bála dýchat, abych něco neudělala blbě, fyzickými tresty, nadávkami a ponižováním se u nás taky nešetřilo, ale jak jsem se osamostatnila, tak jsem se tvrdě vymezila, ať si doma dělají co chtějí, u mě a kmému dítěti se budou chovat podle mých pravidel. nelíbí? uvidíme se možná na nějaké rodinné oslavě nebo taky ne.
@Anonymní píše:
Dětem nechceš brát babičku, která se k jejich matce chová jako ke kusu hadru a které není cizí násilí. No tak to je nádhera. Co jako chceš za rady? Změnit to nechceš, abys dětem nebrala babičku, tak je vlastně všechno v pohodě.
@Helen001 píše:
A proč jsi ji kontaktovala? A na kolik let se třeba dokázala odmlčet? Já bych toho využila, změnila si číslo nebo ji blokla a už ji dál neprudila, když se nechce bavit.
Jinak pravda, není to normální matka a není to normální chování…
Odmlčela se na dva nebo tři roky, ted nevím. Já normálně domů jezdila, ona mě ale ignorovala a nemluvila se mnou. Přišla jsem za ní tehdy já, protože mně to bylo hloupé vůči budoucímu manželovi, který ji chtěl požádat o ruku (i otce samozřejmě). V současné době jezdíme párkrát ročně na návštěvu, děti nehlídá, ale hraje si s nimi a vzhledem k tomu, že švagrová k ní děti posílat nechce, tak já ji o vnoučata připravit nechci. Děti si obstarávám samozřejmě sama kompletně i u nich. Jak píše @Grizelda02 tak jsem řekla, že si děti vychovávám podle sebe a ona mi do toho nemá co kecat.
@Serpentini radu jsem ani tak nežádala, spíš mi šlo o nadhled, jestli to je nebo není normální, v čem jsem vyrůstala já. Ten jsem dostala.
@Anonymní píše:
@Serpentini radu jsem ani tak nežádala, spíš mi šlo o nadhled, jestli to je nebo není normální, v čem jsem vyrůstala já. Ten jsem dostala.
normalni to rozhodne neni. divim se jen, ze si to porad nechas libit. seber odvahu a zkus ji to nekdy vratit. byt i jenom tim (“jakou jsi me porodila a vychovala, takova jsem, muzes si za to sama” nebo “jo, to mam po tobe”). ona si k tobe opravdu dovoli jen to, co ji ty dovolis. uz kvuli detem bys to mela zacit resit.
a nemyslim si, ze takova babicka muze byt pro deti nejakym prinosem. byt tebou, bala bych se, ze ty perly o tobe, jak jsi strasna, bude hustit do tvych deti.