Kočárek X-lander XQ 2011

Máte zkušenost s X-lander XQ?

Přidejte zkušenost s X-lander XQ
Napsat příspěvek
Velikost písma:
819
19.11.11 19:59
pep píše:
to není ani tak o náročnosti, jako o tom, jaké máš požadavky a hlavně jaké požadavky bude mít mimi - a to nikdo neví :mrgreen: koupíš tvrdej kočár, mimi chce houpat, koupíš kočárek s velkou korbou a mimi bude chtít už ve 4m do sporťáku, protože v hluboké nic nevidí, koupíš kočárek po směru a mimi bude chtít vidět na tebe a naopak :-)

Pravda pravdoucí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
19.11.11 20:01
roomci píše:
Tak já se právě vrátila od švagrové a to pořád jen mlela o Jané, ať do něj jdu, že lepší kočár neviděla :lol:

Tak jestli na něj máš, tak zainvestuj, je fakt super. Jenom koukni na tu novou otáčecí verzi, protože ta má fakt malej sporťák. Raději ho někde omrkni :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
19.11.11 21:30

Švagrová mluvila o 3kolce, nemá ho ona, ale její kamarádka (švagrová má Quinny). Když nejhorší je, že já nemám s kočárky vůbec žádnou zkušenost…čekáme první mimi, takže když vidím sporťák nedokážu říct: Jé ten je malý, nebo jé ten je prostorný :-) Musím spoléhat na doporučení známých a pak prodavačky…a ty, jak jsem pochopila, jsou dost zaujatý a nedokáží říct objektivní názor…aspoň teda některý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
19.11.11 21:39

Prodavačky Ti poradí většinou to, co se jim hodí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
19.11.11 21:59

Přesně tak.. málo která prodavačka bude mít objektivní názor a hlavně, to co se líbí jednomu se nemusí líbit druhému a v tom je ten zásadní problém. Někomu přijde jedna korbička velká a jinému malá. Zkrátka neexistuje jeden nejlepší kočár na světě. Pravda je, že xq je podle mě jeden z těch zajímavějších a hezčích kočárků splňující většinu požadavků, které maminky mají. Já neměla šanci vyzkoušet venku při běžném provozu. Jen v obchodě jsem ho vyzkoušela a líbil se mi. Ale pak se mi začal, alespon na netu, líbit i Quinny Buzz. Ten jsem ještě neměla možnost vidět na živo, tak jednou uvidíme, pro který se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.11.11 08:33

pravda pravda, člověk nikdy neví, jaké bude dítě. u druhého jsem si myslela, že vím, co chci a co si můžu dovolit a ejhle Martin mě vyvedl z omylu.
typické dítě vozitelné do 8m v hluboké korbě, protože ač uměl stát, ze všeho nejraději ležel natažený na bříšku.. ! starší musel v 5m do spoťáku, prootže ječel tak, že se to nedalo vydržet! a mladší byl bohužel trochu větší na malou korbu :( no a teď mladší chce ještě koukat na mě :roll: a pravda, já na něj.. prostě dvě a každé úplně jiné..
vždycky je to risk. :think:

roomci, neboj, jsou lepší kočáry než Jané 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
20.11.11 08:50

Nataša, a kdybychom se vůbec nedívali na cenu kočárku, který patří mezi tu opravdovou TOP skupinu kočárků?
Když jsem se prodavačky zeptala na Jané, tak mi odsekla, že to jsou strašně malé kočárky, že to vymýšlí Španělé, kteří nemají zimu a neřeší dítě ve fusaku…jsem se musela smát a nechala jsem ji při té její verzi :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.11.11 09:57

ježiš, kdyby to bylo tak jednoduché, odmyslet si cenu,.. ono ideál opravdu neexistuje. můžu max. napsat, co je ideální PODLE MÉHO..

líbí se mi jízdní vlastnosti QUinny speedi, jeho materiály, údržnost.

BabyJogger City Elite
je terénní trojkolka. jízdní vlastnosti jsou u mě na druhém místě, hned za QS. váha cca 12kg ve sportovní verzi, má obrovskou boudu, která kryje dítě, větší fakt neznám. lůžko je obrovské, zádová opěrka 51cm. šířka je 30cm, ale vleze se mi krásně i můj 4letý Vojtěch. protože nemá žádné bočnice, které by utiskovaly ramena.. polohování má do lehu. zádová opěrka je trochu měkká, ale dá se koupit sololitová deska na vyztužení. vzadu je síťka, takže když si dítě lehne na bříško, vidí na tebe, jak ho vezeš a nevypadne, síťka je natvrdo. na rukojeti je taštička - 2 řady kapsiček po 3, do jedné řady se vleze aventka, rajec flaška, druhá je tenčí a krytá. rukojeť je polohovací na kloub ve velkém rozpětí 87-122cm. na ní je guma, což je super. koš je obrovský, pojme totéž, co QS koš + orig taška! přístup z boku. zezadu ještě kapsa, pojme pláštěnku, a další věci. madlo zvlášť, ale je polohovací a super.
je na něj korba, která je docela vysoko, což je pro někoho pohodlné. adaptéry na roemer, chicco, graco, maxi cosi. korby jsou dvě jedna jako taška, jedna klasická.
http://www.pushchairs.co.uk/…arrycot.html
jo, kola jsou plněná helem, takže nepíchneš, nenafukuješ, ale terénní jízda dobrá. sedák jak je zavěšený, houpe, a tudíž dítě nedostává rázy do zad.

nejlepší ze všeho je skládání - chytíš ta popruh a zvedneš. kočár se ti složí v ruce.

právě ale cenově vychází trochu draze:
kočár 10490, madlo 590 (kupuje se zvlášť), korba 4690 (s adaptéry), pak taško-korba 3tis, potřebuješ k tomu pláštěnku za 200 emitex trojkolka a fusak, a nánožník. nemá ve výbavě nic.
takže 16tis plus nánožník a fusak. no a autosedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.11.11 10:11

Martin v 5m v Jané reverse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
20.11.11 11:42

Nataša, díky za info. Na tento kočárek už jsem taky koukala, ale nelíbí se mi ty „rychlé pruhy“ na stříšce :think:

Jinak k té fotce…zdá se mi tam dost namačkaný v 5m … Tak nevím, jestli je ten kočárek tak malinký nebo Martínek tak veliký :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
770
20.11.11 12:51

no a kdybychom opravdu nehledeli na cenu tak pro me vitezi stale BUGABOO.. vychytanejsi kocary jsem snad nevidela, me se libi hlavne vzhledove, maji jednoduche tvary a skvele barvy, kazdy rok vyhral v nemeckych testech.

jenze ta cena no.. :zed:

a jeste Teutonia jsou hodne kvalitni kocary..ale ta cena je tam nehorazna..na to ze nejsou tak vychytane jako bugaboocka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.11.11 14:24
roomci píše:
Nataša, díky za info. Na tento kočárek už jsem taky koukala, ale nelíbí se mi ty „rychlé pruhy“ na stříšce :think:Jinak k té fotce…zdá se mi tam dost namačkaný v 5m … Tak nevím, jestli je ten kočárek tak malinký nebo Martínek tak veliký :lol: :think:

no, mrkni mi k metříku. ve 4.5m měl 68cm a 7.5kg .. :) ale namačkaný byl děsně.. a byl zpruzený.
tehdy jsem ho měla v reversu, teutonii, xlanderu, casualu, PP, BJelite, QS. a suveréně nejméně se mu líbil slalom reverse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.11.11 14:26

joo, bugaboo - cameleon - by se mi líbil, kdybych neměla druhé dítě, které potřebovalo a potřebuje na spaní rovnou plochu. :think: což je fakt něco, co nikdy nevíš.. na staršího bych ho brala..ten kolíbky miloval..
ani ta cena by mi nevadila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
770
20.11.11 15:28

Natasa, no jo jenze ja chtela kdyz uz tak komplet a to vychazelo tady v cesku na objednani asi na 37 tis. a to bych jeste musela dokupovat autosedacku zvlast..
kompatibilni je s bugaboockem maxi-cosi a to je dalsich 5 tisic…jako dokopy..to se nedalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.11.11 16:28
Pihata píše:
Natasa, no jo jenze ja chtela kdyz uz tak komplet a to vychazelo tady v cesku na objednani asi na 37 tis. a to bych jeste musela dokupovat autosedacku zvlast..
kompatibilni je s bugaboockem maxi-cosi a to je dalsich 5 tisic…jako dokopy..to se nedalo :roll:

jakto, vždyť v babyparku stojí 25tis celý kočár - korba je v tom vždycky.

a autosedačka se dá koupit cybex aton, která vyjde max. na 3tis. http://www.detskyraj.cz/…ex-aton-2012
i maxi cosi se dá koupit za 3:5tis.. http://www.babypark.cz/…si-cabriofix
MC city http://www.babypark.cz/…osi-citi-sps za 2.3tis
adaptéry přijdou na 1000,–
kam pasuje MC, pasuje i Atonka

http://www.babypark.cz/…boo-cameleon

ať počítám jak chci, pořád se dostávám na nějakých 30tis i se sedačkou a koly do sněhu.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí