Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Moise píše:
@Šáruší to je marné. Tady se totiž pěstuje jen sluníčkářství
to koukám
já mám úplné osypky z keců typu to se zvládne, není problém, hlavně že mimísek a bude šťastný, škola se dodělá, žádný problém, spousta lidí, co zadarmo daruje věcičky, taky žádný problém… bože
@Moise já neříkám, že vše bude snadné ale zase ne že černé. Záleží na spoustě věcí a okolností. A ty nikdo nemůže předpovědět.
@Jíťa31 píše:
@Šáruší a prosím o vykání. To je myslím slušnost. Děkuji.
není to slušnost, vykat ti nehodlám, na internetových fŕech a tady na emiminu je tykání běžná věc, takže myslím, že jsi se svou slušností mimo. A nazývat ji cácorou, co souloží bez ochrany? Ano, přesně to je, šestnáctileté dítě, které tvrdí, že jim praskl kondom, a které je natolik hloupé a nevyzrálé, že to neřešilo. Ale těžko diskutovat s někým, kdo sám měl v devatenácti dvě děti. To se pak těžko chápe, že sluníčkovost není na místě.
@Jíťa31 píše:
@Šáruší a prosím o vykání. To je myslím slušnost. Děkuji.
tady se tyká, takže to asi budeš muset přežít ![]()
@Jíťa31 píše:
@Moise já neříkám, že vše bude snadné ale zase ne že černé. Záleží na spoustě věcí a okolností. A ty nikdo nemůže předpovědět.
A jakou máš jistotu, že to nebude černé? ![]()
@Moise a jakou jistotu budu mít ve 26 že vše bude jen růžové?
@Jíťa31 píše:
@Moise a jakou jistotu budu mít ve 26 že vše bude jen růžové?
Nikdy není všechno jenom růžové, to snad víš sama.
Fakt nevidíš rozdíl mezi 26-ti letou ženou a šestnáctkou, kterou nenapadne jít si pár kroků do lékárny pro postinor, když už se stane nehoda?? ![]()
@Moise znám i plno starších dam, které své děti např týrají… věk není všechno.
Ano, souhlasím, měla to řešit a chránit se ale teď už je pozdě a minulost nikdy nezměníš. Což víš taky sama. Tady by se mělo najít řešení a těch je několik a všechny mají i svá rizika. V životě máme plno těžkých rozhodnutí a musíme se vždy postavit čelem, rozhodnout se a jít za tím.
Bude to mít těžký. Sakra těžký. Musí si uvědomit, že ztratila bezstarostný život. Že bude na jiný koleji než její vrstevníci, bude řešit úplně něco jiného než ostatní. Ztratí některé kamarády… je toho moc co bude muset obětovat. Neříkám, že je to snadné ale ani že to je nemožné.
@Šáruší píše:
to koukámjá mám úplné osypky z keců typu to se zvládne, není problém, hlavně že mimísek a bude šťastný, škola se dodělá, žádný problém, spousta lidí, co zadarmo daruje věcičky, taky žádný problém… bože
Ukaž ty osypky. ![]()
@Jíťa31 A co s tím mají společného starší matky týrající svoje děti?
![]()
Však já jsem jí tady psala to samé
Nemá smysl řešit, co udělat měla a neměla, situace tady je, možností má víc, ale jedna je snad horší než druhá a snad každou si otočí život o 180 st. Já ji jen přeji, ať zvolí co nejlépe a zvládne to. Lehké to nebude, to s tebou souhlasím.
Ale nesdílím to sluníčkářství. A teda argument, že dítě bude mládo, že má mladé rodiče, tak ten je top
![]()
@Šáruší píše:
to koukámjá mám úplné osypky z keců typu to se zvládne, není problém, hlavně že mimísek a bude šťastný, škola se dodělá, žádný problém, spousta lidí, co zadarmo daruje věcičky, taky žádný problém… bože
vidíš problémy tam, kde nejsou
![]()
No…já tedy nepatřím mezi lidi, co by si mysleli že je dobrý nápad si to dítě nechat. Asi mě tu sežerete, ale já bych si to nenechala. Zakladatelko, jste spolu s přítelem rok, to je opravdu NIC, věř mi, že i když si myslíš, jak ho hrozně znáš, tak ho neznáš, jste spolu krátce. Něco jiného je roční chození v 16, něco jiného je to v 25. Já jsem konzerva - prostě dokud člověk nemá dostudováno (minimálně teda tu maturitu, i když dneska je to fakt nic) a alespon rok, dva praxe a zařízené bydlení, tak si nemyslím, že je úplně dobrý nápad si nechávat dítě. Nechtěla bych taky tím svým rozhodnutím zatěžovat rodiče.
Uznávám, já mám poněkud kontroverznější názor na potrat, než většina lidí. Já bych na potrat šla - pokud bych měla dítě před 20. rokem nebo pokud bych se dozvěděla včas, že bude postižené. Ano vím, spousta lidí mě odsoudí, ale já prostě přemýšlím asi jinak
Takto mladá bych dítě opravdu neměla, přijde mi to nezodpovědné.
@Šáruší píše:
Ano, představ si, že ano. Než jsem začala uvažovat o dětech, a to mi bylo 26 let, měla jsem vlastní bydlení, byla vdaná, měli jsme naspořenou rezervu. A ano, jsem pojištěná proti výpadku příjmů slušnou pojistkou, mám rezervu, mám své bydlení, takže v případě nutnosti se o své dvě děti postarám sama. Mám dvě, protože dvě jsou ten počet, který zvládnu sama, kdyby fakt přišla nějaká nečekaná katastrofa. A jestli máš tři děti a nemáš plán, co by bylo, kdybys na ně zůstala sama, tak jsi v mých očích dost střelec.
@arada píše:
Neber to ja vyrypování, ale kdo vás živil?
Máme podobnou situaci v širší rodině, vzali se a rodinu, když ona byla na RD, živil její manžel (ten byl už přes 30). Jsou spolu doteď.
Nevím, jestli to není ta anonymka, na kterou jsi reagovala (podle věkových údajů to není vyloučené), tak radši taky anonym, kdyby ano.