Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, s přítelem máme 2letou dceru a nyní jsme se rozhodli, že bychom chtěli druhé. Je to asi tak týden, co se snažíme, spíme spolu obden, začala jsem brát kyselinu listovou. Ale naši dceru ještě na spaní a občas přes den kojím (je to malá závislačka) a menstruaci jsem kvůli tomu kojení ještě vůbec neměla, takže podle toho se řídit nemůžu. Někdy pozoruji u sebe, že se tvoří takový hlen a občas mě píchne v podbřišku, myslíte, že by tohle mohla být ovulace? Dceru jsme počali cca po 13 měsících vztahu, ale to jsme se o to absolutně nesnažili a ani jsme spolu zase tak často nepsali, byla spíš překvápko. Je tu někdo, kdo ještě kojí a neměl vůbec měsíčky a za jak dlouho jste otěhotněli? Vím, že je to individuální, ale jen asi potřebuji povzbudit, jsem nedočkavá a asi se na to moc upínám, příteli je to naštěstí jedno, kdy se to povede, ale já se nemůžu dočkat
Tak řekla bych, ze to bude trvat do té doby, než začneš alespoň ovulovat no
Kdyby jsi už měla ovulaci, tak budeš i menstruovat. Fakt není ovulace po které by nepřišla menzes, takže těšit se sice můžeš, ale může to pěkně dlouho trvat.
Pravděpodobnost početí při tom, když trefíš ovulaci, je asi 20 % u zdravého páru. U tebe bych na to moc nespoléhala, protože ti MS ještě nedošla, takže byste se teď museli trefit do té první ovulace. Pokud mminko tak moc chceš, pak bych ukončila kojení.
Ahoj. Kojila jsem syna také dlouho do 2,5 let. Otěhotněla jsem bez menstruace bohužel mimodelezne. Nyní máme k synovi 4 měsíční dceru.
Je to ti závidím tak dlouho, já jsem to dostala po 3 měsících po porodu a to jsem plně kojila. Asi bych se taky snažila odstavit.
Je to zvlastni ze pri tak malem kojeni nemas jeste menstruaci, nicmene to znamena ze nemas ani ovulaci, tskze otehotneni zatim asi nehrozi, kdyz ti to i tak male kojeni tak dlouho brzdi, nevypada to ze by to melo brzo prijit. Snazila bych se tedy ted predevsim o odstaveni.