Zábava na prázdniny, brigádu jsem nesehnala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2526
7.7.16 07:42

@tali98 Tak koukni třeba na Bazoši na letní brigády. Většinou Ti zajistí i ubytování, pokud ta brigáda není už jasně daná-třeba vedoucí na táboře. Pokud jsi na táboře nikdy s dětmi nebyla, dělala by jsi praktikantku, čili bys byla ještě s někým a máš o zábavu postaráno a k tomu si ještě vyděláš.
Já si takhle přivydělávala k rodičáku, jezdila jsem jako zdravotník a sebou jsem měla navíc syna, což není ted Tvůj případ, ale o to bys měla víc volna pro sebe. Já myslím, že ve svých letech nemusíš nutně sedět doma na zadku a čekat, až púřítel dorazí. Kdybys občas někam odjela, byla bys mu i vzácnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.7.16 08:24

@tali98
no, celorepublikove si firmy stezuji, ze nejsou lidi, nemuzou najit zamestnance… tady kazdou chvili maminy hledaji pomocnice na uklid, na hlidani deti… nechci z vas delat lineho cloveka, to jsem vubec nerekla (ale zajimave je, ze to slovo pouzivat vy v nekolika dalsich reakcich). proste jsem presvedcena, ze kdybyste hledala, brigadu letos nemuzete nenajit.
a taky chapu, ze jste treba nechtela - byly jine predstavy atd.

a co ctete ted? :-)

co kolo?
lesy a sber boruvek, malin apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
7.7.16 09:13

@budi To kolo je super nápad :kytka: A jinak čtu jsem Spalovače mrtvol z povinné četby, ale moc mě to nebaví :(

• Citovat
  • Upravit
2801
7.7.16 09:37

Ahoj, mně je 23, pracuji jako učitelka v MŠ, takže mám také teď dva měsíce prázdnin.
Teď jsme byli s přítelem od pátku do pondělí na Šumavě, v pondělí večer jsme přijeli domu, vyměnili oblečení a v úterý ráno vyrazili do Polska do Krakova, ve středu jsme přejetí do Osvětimi. Minule léto jsme si pořídili stěně, takže já mám o zábavu postaráno :lol: jinak když je hezky, vyrážím klidně i sama na nejbližší koupák. Když se mi nechce platit vstupné, tak si prochajdou dojdu (můžeš jet na kole pokud nemáš nic v docházkové blízkosti) k rybníku, nádrži.. S knížkou :)
O prázdninách před čtvrťákem na střední jsem byla s kámoškama na pár dnů na vodě, chodila jsem na brigády a vypracovávala jsem si otázky k maturitě… Rozdělily jsme si je v červnu s pár holkama mezi sebou a daly jsme si za úkol mít je do září hotové. Byl to super napad, o školním roce jsme pak mely čas věnovat se učení a nezdržovaly jsme se vypracováváním otázek. Také jsem četla povinnou četbu.
Plánujete s přítelem nějakou dovču? Letos se domlouváme s kamarádkami na nejaky prodlouženy víkend někde v kempu u vody, chatka nebo stan nic nestojí a ještě si užijete spoustu zábavy :palec: zkus to někomu nadhodit, treba nejsi sama, která nevi co s časem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.7.16 11:24

@tali98 v profilu máš, že jsi z Brna…tam brigády budou…
Nebo odkud jsi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
7.7.16 11:58
@slavuska1 píše:
tak dá se i sama..já jezdila v těch 17 sama, a náhodou to bylo moc prima, hezky sedět, a pozorovat ubíhající krajinu..teď už si ten luxus dopřát nemůže :) ale jako já jsem vždycky byla spíš vlk samotář, a takovej samorost, odmala jsem rda cestovala, ale máma se mnou moc nikam nejezdila, tak jsem se ve 14 sbalila, byly prázdniny, máma v práci, a šla sama pěšky z kraje Prahy na Karlštejn :pankac:

Tak to jsi dobrá. Já asi kolem té dvacítky neměla odvahu sama někam vyrazit, možná by mě to tenkrát i bavilo, ani nevím :) ale já 1. neměla prakticky žádné peníze, které bych mohla na výlet věnovat, 2. jsem od malička vychovávána v tom, že sama holka po republice trajdat nemůže, co kdyby se jí něco stalo. Ale možná jsem jen moc pasivní…

A chápu zakladatelku, že nemá finance.
@budi píše:
a zes nesehnala brigadu - tak tomu neverim. proste jsi brigadu nechtela. tim nechci urazet, to je proste konstatovani, chapu ze o prazdninach se ti nechce… (ja vetsinou taky nemivala brigadu, bylo spis potreba makat doma kolem domu, pole a zvirat)
letos firmy nemuzou sehnat lidi, furt je malo zamestnancu i brigadniku… a jde si dat inzerat na vypomoc, uklid domacnosti, drobne zahradni prace, hlidani deti pres prazdniny - prace je spoustu, lidi je malo.ale stejne nevim, jestli to nahodou nebyl jen provokacni prispevek :mrgreen: tomu nemuzu uverit

Věřím, že nesehnala brigádu. Nevím, jak je to v dnešní době, ale já před 20 lety na malé vesnici taky těžko sháněla, na střední jsem sehnala brigádu jen jedno léto, ostatní roky nic. Míst bylo málo a většinou se daly sehnat nejspíš jen přes známé, nebo nevím. Obešla jsem tenkrát snad všechny podniky v okolí. Myslím tím okolí, kam bych se byla schopná dopravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
7.7.16 13:29

@PepiKo Plánovali jsme dovču, ale nakonec nejsou finance, takže jsme to odložili. :( Čas na výlety máme maximálně o víkendu, ale přítel je rád, že leží, minulý víkend mě vytáhnul na koupaliště, občas si zajedeme někam na jídlo. :nevim: Na ty větší výlety už ho musím přemlouvat. Jsem mladší než on, tím pádem asi i akčnější a nejsem vytížená prací. Jinak od učitelů máme doslova nařízeno se o prázdninách nevěnovat učení, máme vypnout a odpočinout si. A já nejsem studijní typ, takže bych se teď o prázdninách do učení nedokopala. :roll: Kamarádek zas nemám tolik, abychom si jako parta vyrazily někam k vodě, ale občas si s nejlepší kámoškou někam zajdeme pokecat, žádná sláva.
@Lenka512 Nejsem z Brna, tam by určitě brigády byly. Jsem z menšího města u Ostravy, obešla jsem obchoďáky, všude mají plno, nebo hledají někoho na dýl než jen na prázdniny. Napadlo mě, jestli někdo nechce pohlídat děti, ale nikoho takového v okolí neznám, můžu se ještě zkusit poptat, ale myslím, že málokdo svěří své dítě cizí holce, pokud to nebude po známosti. Za pokladnu nechci, a potom se nabízí ještě jít balit nanuky, ale co jsem slyšela od holek, co tam byly, tak je to docela peklo, hodně se nadřely a ostatní je buzerovali. Nic jiného se tu prostě nenabízí a nebo už je to zamluvené. :think:

• Citovat
  • Upravit
2801
7.7.16 13:36

@tali98 tak co by sis představovala, že budeš o prázdninách dělat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
7.7.16 13:39

@PepiKo Tak kdybych měla peníze, tak bych určitě cestovala, ale bez peněz to jaksi nejde no.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová