Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tali98 Tak koukni třeba na Bazoši na letní brigády. Většinou Ti zajistí i ubytování, pokud ta brigáda není už jasně daná-třeba vedoucí na táboře. Pokud jsi na táboře nikdy s dětmi nebyla, dělala by jsi praktikantku, čili bys byla ještě s někým a máš o zábavu postaráno a k tomu si ještě vyděláš.
Já si takhle přivydělávala k rodičáku, jezdila jsem jako zdravotník a sebou jsem měla navíc syna, což není ted Tvůj případ, ale o to bys měla víc volna pro sebe. Já myslím, že ve svých letech nemusíš nutně sedět doma na zadku a čekat, až púřítel dorazí. Kdybys občas někam odjela, byla bys mu i vzácnější.
@tali98
no, celorepublikove si firmy stezuji, ze nejsou lidi, nemuzou najit zamestnance… tady kazdou chvili maminy hledaji pomocnice na uklid, na hlidani deti… nechci z vas delat lineho cloveka, to jsem vubec nerekla (ale zajimave je, ze to slovo pouzivat vy v nekolika dalsich reakcich). proste jsem presvedcena, ze kdybyste hledala, brigadu letos nemuzete nenajit.
a taky chapu, ze jste treba nechtela - byly jine predstavy atd.
a co ctete ted? ![]()
co kolo?
lesy a sber boruvek, malin apod.?
@budi To kolo je super nápad
A jinak čtu jsem Spalovače mrtvol z povinné četby, ale moc mě to nebaví ![]()
Ahoj, mně je 23, pracuji jako učitelka v MŠ, takže mám také teď dva měsíce prázdnin.
Teď jsme byli s přítelem od pátku do pondělí na Šumavě, v pondělí večer jsme přijeli domu, vyměnili oblečení a v úterý ráno vyrazili do Polska do Krakova, ve středu jsme přejetí do Osvětimi. Minule léto jsme si pořídili stěně, takže já mám o zábavu postaráno
jinak když je hezky, vyrážím klidně i sama na nejbližší koupák. Když se mi nechce platit vstupné, tak si prochajdou dojdu (můžeš jet na kole pokud nemáš nic v docházkové blízkosti) k rybníku, nádrži.. S knížkou ![]()
O prázdninách před čtvrťákem na střední jsem byla s kámoškama na pár dnů na vodě, chodila jsem na brigády a vypracovávala jsem si otázky k maturitě… Rozdělily jsme si je v červnu s pár holkama mezi sebou a daly jsme si za úkol mít je do září hotové. Byl to super napad, o školním roce jsme pak mely čas věnovat se učení a nezdržovaly jsme se vypracováváním otázek. Také jsem četla povinnou četbu.
Plánujete s přítelem nějakou dovču? Letos se domlouváme s kamarádkami na nejaky prodlouženy víkend někde v kempu u vody, chatka nebo stan nic nestojí a ještě si užijete spoustu zábavy
zkus to někomu nadhodit, treba nejsi sama, která nevi co s časem ![]()
@tali98 v profilu máš, že jsi z Brna…tam brigády budou…
Nebo odkud jsi? ![]()
@slavuska1 píše:
tak dá se i sama..já jezdila v těch 17 sama, a náhodou to bylo moc prima, hezky sedět, a pozorovat ubíhající krajinu..teď už si ten luxus dopřát nemůžeale jako já jsem vždycky byla spíš vlk samotář, a takovej samorost, odmala jsem rda cestovala, ale máma se mnou moc nikam nejezdila, tak jsem se ve 14 sbalila, byly prázdniny, máma v práci, a šla sama pěšky z kraje Prahy na Karlštejn
Tak to jsi dobrá. Já asi kolem té dvacítky neměla odvahu sama někam vyrazit, možná by mě to tenkrát i bavilo, ani nevím
ale já 1. neměla prakticky žádné peníze, které bych mohla na výlet věnovat, 2. jsem od malička vychovávána v tom, že sama holka po republice trajdat nemůže, co kdyby se jí něco stalo. Ale možná jsem jen moc pasivní…
@budi píše:
a zes nesehnala brigadu - tak tomu neverim. proste jsi brigadu nechtela. tim nechci urazet, to je proste konstatovani, chapu ze o prazdninach se ti nechce… (ja vetsinou taky nemivala brigadu, bylo spis potreba makat doma kolem domu, pole a zvirat)
letos firmy nemuzou sehnat lidi, furt je malo zamestnancu i brigadniku… a jde si dat inzerat na vypomoc, uklid domacnosti, drobne zahradni prace, hlidani deti pres prazdniny - prace je spoustu, lidi je malo.ale stejne nevim, jestli to nahodou nebyl jen provokacni prispevektomu nemuzu uverit
Věřím, že nesehnala brigádu. Nevím, jak je to v dnešní době, ale já před 20 lety na malé vesnici taky těžko sháněla, na střední jsem sehnala brigádu jen jedno léto, ostatní roky nic. Míst bylo málo a většinou se daly sehnat nejspíš jen přes známé, nebo nevím. Obešla jsem tenkrát snad všechny podniky v okolí. Myslím tím okolí, kam bych se byla schopná dopravovat.
@PepiKo Plánovali jsme dovču, ale nakonec nejsou finance, takže jsme to odložili.
Čas na výlety máme maximálně o víkendu, ale přítel je rád, že leží, minulý víkend mě vytáhnul na koupaliště, občas si zajedeme někam na jídlo.
Na ty větší výlety už ho musím přemlouvat. Jsem mladší než on, tím pádem asi i akčnější a nejsem vytížená prací. Jinak od učitelů máme doslova nařízeno se o prázdninách nevěnovat učení, máme vypnout a odpočinout si. A já nejsem studijní typ, takže bych se teď o prázdninách do učení nedokopala.
Kamarádek zas nemám tolik, abychom si jako parta vyrazily někam k vodě, ale občas si s nejlepší kámoškou někam zajdeme pokecat, žádná sláva.
@Lenka512 Nejsem z Brna, tam by určitě brigády byly. Jsem z menšího města u Ostravy, obešla jsem obchoďáky, všude mají plno, nebo hledají někoho na dýl než jen na prázdniny. Napadlo mě, jestli někdo nechce pohlídat děti, ale nikoho takového v okolí neznám, můžu se ještě zkusit poptat, ale myslím, že málokdo svěří své dítě cizí holce, pokud to nebude po známosti. Za pokladnu nechci, a potom se nabízí ještě jít balit nanuky, ale co jsem slyšela od holek, co tam byly, tak je to docela peklo, hodně se nadřely a ostatní je buzerovali. Nic jiného se tu prostě nenabízí a nebo už je to zamluvené. ![]()
@tali98 tak co by sis představovala, že budeš o prázdninách dělat? ![]()
@PepiKo Tak kdybych měla peníze, tak bych určitě cestovala, ale bez peněz to jaksi nejde no.