Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@Zmrzlina1945 nedíval jsem se na celé, ale vím, že policie v Anglii zbraně nenosí. A taky nosí hodně jiné uniformy.
Souhlasím, také nejezdí v takovém houfu.
@Cosmopolitan píše:
Nevím, jestli se k Vám dostala zpráva, jak policie v Londýně zastřelila 2 psi za bílého dne. Stalo se to tak, že chlap venčil své dva psi na vodítku rozdvojce. Šli po ulici a potkali ženskou se psem, kterého měla na volno, velcí psi byli zvědaví a šli malého psa očichat. Ženská začala řvát, zvedla do vzduchu svého psa a zavolala policii, že jí velcí psi napadli. Ovšem to nebyla pravda, psi byli klidní a na vodítku. Policie vyzvala chlapa, aby psi odevzdal k zastřelení. To samozřejmě chlap odmítl, na chlapa křičeli a psi ho logicky bránili. Nakonec jeden z policistů trefil jednoho psa do hlavy. Chlap který běžel ke svému mazlíčkovi byl povalen na zem a byla mu přiložena pouta. To viděl druhý pes a běžel svému páníčkovi pomoc, za sebou na rozdvojce táhl mrtvého psa. No a policie zastřelila i druhého psa. Psi se jmenovali Marshall a Milliony. Já vím, že se to stalo až v Londýně ale to mi nebrání v tom, aby mi z toho nebylo fyzicky a psychicky zle. Ok, chlap byl bezdomovec, ovšem psi nebyli nijak agresivní a takto zemřít si nezasloužili. Policie argumentuje tím, že psi byli agresivní a chystali se zaútočit, na videu je ale jasně vidět, jak psi, když viděli policii vrtěli ocasy a až do chvíle, kdy začali útočit na jejich páníčka byli v klidu. Jednalo se o psi plemene americký buldok. A já si musím klást otázku jestli by policie jednala stejně, kdyby chlap nebyl bezdomovec a psi nebyli buldoci ale pitomí retrívři. Co si o tom myslíte?
Jinak, když jsem hledala video, o kterém jsi založila diskuzi, našlo mi to i video, kde police zastřelila volně pobíhajícího retrívra… ![]()
@Zmrzlina1945 píše:
No, tak jsem si to video také pustila, ač jsem se tomu nejdříve bránila.
K případu skutečně přijela plně vyzdobená zásahovka, takže záznamu muselo opravdu předcházet něco nepěkného. A je tam jasně vidět, že policie přijela s odchytovou smyčkou, takže psy původně zastřelit neplánovala. Kdyby je majitel na policii nepustili, aby mohl sám utéct, nemuselo k tomu dojít.
Psů je mi samozřejmě strašně líto, ale co měla police v takové situaci dělat jiného? Přece se nenechají pokousat.
Osobně si myslím, že na plemena typu bull by měli zájemci a budoucí majitelé nejprve získat speciální povolení… takový „řidičák na bullíka“. Na zbraň také musíte nejprve získat povolení, kterým dokazujete, že s ní umíte správně zacházet. Útoky těchto plemen nejsou žádná sranda. Sama jsem jeden takový viděla a už to NIKDY nechci zažít znovu.
Tak podle svědků se policie s majitelem vůbec nebavila a chtěla psy odchytit a zastřelit, celému tomuto incidentu předcházelo jen divadlo jedné bláznivé rusalky, které se dá taky dohledat na internetu a je tam na ní jasně vidět, že ta ženská je poněkud „někde jinde“. Zajímalo by mě, co ten její pes asi s takovou bláznivkou taky nebude mít hezký život, ona působila, jako kdyby utekla z uzavřeného oddělení psychiatrické léčebny.
@Zmrzlina1945 píše:
Jinak, když jsem hledala video, o kterém jsi založila diskuzi, našlo mi to i video, kde police zastřelila volně pobíhajícího retrívra…
jj ten byl prý totálně ožralý ale prý policajt už není ve službě a jde to k soudu. Prý s tím policajtem už byly problémy dřív. To je jiná spravedlnost, to se hned řeší. To holt je retrívr, který patřil rodině. To nejsou psi bezdomovce, tak tam je to jiné.
@Cosmopolitan píše:
jj ten byl prý totálně ožralý ale prý policajt už není ve službě a jde to k soudu. Prý s tím policajtem už byly problémy dřív. To je jiná spravedlnost, to se hned řeší. To holt je retrívr, který patřil rodině. To nejsou psi bezdomovce, tak tam je to jiné.
Tak to jsem tedy nikde nedohledala, kde jsi tu informaci našla?
Jak jsem již psala, obou psů je mi moc líto. V rukou zkušeného chovatele nemuseli takto skončit.
@Zmrzlina1945 píše:
Tak to jsem tedy nikde nedohledala, kde jsi tu informaci našla?Jak jsem již psala, obou psů je mi moc líto. V rukou zkušeného chovatele nemuseli takto skončit.
Majitelka psa to řekla někde na Tik toku. V každém případě je opravdu zajímavý ten rozdíl, u čistokrevného psa z rodiny se hned rozběhne vyšetřování a policajt jde ze služby a u psů bezdomovce to skoro nikoho nezajímá. Já to vidím i u nás v rodině, čistokrevná fena retrívra, kdyby žrala na stole přímo z talíře, tak jí ještě pochválí, ale nečistokrevná fenka má pech, ta nesmí ani pomalu zaštěkat. Jsem ve skupině na FB pro ochranu zvířat a tam zrovna jedna paní, která provozuje útulek a shání dočasky psala, jak je to hrozný, že když sháněli dočasku pro světlého pejska, tak bylo hodně zájemců a dočaska se našla do pár hodin. Ale když to samé chtěli pro psa tmavého, tak nic, nikdo neměl zájem. Prostě lidi si vybírají i psy podle barvy srsti. Nebo kočky, spolupracuji s jedním útulkem a taky paní říkala, že i slepá kočička má větší šanci na dočasku nebo domov pokud je světlá. Ale černé, že jim tam zůstávají i když jsou zdravé. Ti už těm lidem načisto drbe, že už i zvířata vybírají podle barvy srsti? Já tomu říkám zvířecí rasizmus a diskriminace.
![]()
Neoháběj se pořád jenim tím, že někdo něco na Tiktoku, který je hračka pro puboše. Dej odkaz na volně pŕistupné video a reportáž, kde je teda podle tebe pravda. Všichni vidíme jenom videa, kde h****l se psy ohrožoval policajty a ti psi je napadli. Jinak mně mrzí, co mají policajti u nás vůli zastřelení agresivních psů za problémy, třeba Prostějově - musel se obhajovat, přitom střílel na čokla, který ho při zásahu kousl do nohy. Naštěstí to odložili, ale stejně.
@Cosmopolitan Takže je to na tikťoku, tak je to prostě pravda ![]()
@Cosmopolitan píše:
Majitelka psa to řekla někde na Tik toku. V každém případě je opravdu zajímavý ten rozdíl, u čistokrevného psa z rodiny se hned rozběhne vyšetřování a policajt jde ze služby a u psů bezdomovce to skoro nikoho nezajímá. Já to vidím i u nás v rodině, čistokrevná fena retrívra, kdyby žrala na stole přímo z talíře, tak jí ještě pochválí, ale nečistokrevná fenka má pech, ta nesmí ani pomalu zaštěkat. Jsem ve skupině na FB pro ochranu zvířat a tam zrovna jedna paní, která provozuje útulek a shání dočasky psala, jak je to hrozný, že když sháněli dočasku pro světlého pejska, tak bylo hodně zájemců a dočaska se našla do pár hodin. Ale když to samé chtěli pro psa tmavého, tak nic, nikdo neměl zájem. Prostě lidi si vybírají i psy podle barvy srsti. Nebo kočky, spolupracuji s jedním útulkem a taky paní říkala, že i slepá kočička má větší šanci na dočasku nebo domov pokud je světlá. Ale černé, že jim tam zůstávají i když jsou zdravé. Ti už těm lidem načisto drbe, že už i zvířata vybírají podle barvy srsti? Já tomu říkám zvířecí rasizmus a diskriminace.![]()
![]()
![]()
![]()
Já si taky vybírám psa kromě jiného podle vzhledu a i barvy, co je na tom divnýho? Já se na něj budu (pokud to dobře půjde) minimálně deset let dívat
Pravá příčina toho, nad čím se rozčiluješ a nazýváš to rasismem a diskriminací, je v bezhlavém množení psů, které pak nikdo nechce. To mi teda přijde lepší, když jsem si štěně zcela diskriminačně nechala vyrobit na zakázku ![]()
@Cosmopolitan píše:
Nevím, jestli se k Vám dostala zpráva, jak policie v Londýně zastřelila 2 psi za bílého dne. Stalo se to tak, že chlap venčil své dva psi na vodítku rozdvojce. Šli po ulici a potkali ženskou se psem, kterého měla na volno, velcí psi byli zvědaví a šli malého psa očichat. Ženská začala řvát, zvedla do vzduchu svého psa a zavolala policii, že jí velcí psi napadli. Ovšem to nebyla pravda, psi byli klidní a na vodítku. Policie vyzvala chlapa, aby psi odevzdal k zastřelení. To samozřejmě chlap odmítl, na chlapa křičeli a psi ho logicky bránili. Nakonec jeden z policistů trefil jednoho psa do hlavy. Chlap který běžel ke svému mazlíčkovi byl povalen na zem a byla mu přiložena pouta. To viděl druhý pes a běžel svému páníčkovi pomoc, za sebou na rozdvojce táhl mrtvého psa. No a policie zastřelila i druhého psa. Psi se jmenovali Marshall a Milliony. Já vím, že se to stalo až v Londýně ale to mi nebrání v tom, aby mi z toho nebylo fyzicky a psychicky zle. Ok, chlap byl bezdomovec, ovšem psi nebyli nijak agresivní a takto zemřít si nezasloužili. Policie argumentuje tím, že psi byli agresivní a chystali se zaútočit, na videu je ale jasně vidět, jak psi, když viděli policii vrtěli ocasy a až do chvíle, kdy začali útočit na jejich páníčka byli v klidu. Jednalo se o psi plemene americký buldok. A já si musím klást otázku jestli by policie jednala stejně, kdyby chlap nebyl bezdomovec a psi nebyli buldoci ale pitomí retrívři. Co si o tom myslíte?
Nekdo snad natočil celé video průběhu co se tam skutečně dělo? Nebo je to jen masová hysterie fb a atd na téma chudacci pejsci versus zlá policie? ![]()
@Cosmopolitan píše:
Majitelka psa to řekla někde na Tik toku. V každém případě je opravdu zajímavý ten rozdíl, u čistokrevného psa z rodiny se hned rozběhne vyšetřování a policajt jde ze služby a u psů bezdomovce to skoro nikoho nezajímá. Já to vidím i u nás v rodině, čistokrevná fena retrívra, kdyby žrala na stole přímo z talíře, tak jí ještě pochválí, ale nečistokrevná fenka má pech, ta nesmí ani pomalu zaštěkat. Jsem ve skupině na FB pro ochranu zvířat a tam zrovna jedna paní, která provozuje útulek a shání dočasky psala, jak je to hrozný, že když sháněli dočasku pro světlého pejska, tak bylo hodně zájemců a dočaska se našla do pár hodin. Ale když to samé chtěli pro psa tmavého, tak nic, nikdo neměl zájem. Prostě lidi si vybírají i psy podle barvy srsti.Nebo kočky, spolupracuji s jedním útulkem a taky paní říkala, že i slepá kočička má větší šanci na dočasku nebo domov pokud je světlá. Ale černé, že jim tam zůstávají i když jsou zdravé. Ti už těm lidem načisto drbe, že už i zvířata vybírají podle barvy srsti? Já tomu říkám zvířecí rasizmus a diskriminace.![]()
![]()
![]()
![]()
Hledala jsem a nic jsem k tomu případu nenašla ![]()
No, tak asi zajímá, když celou záležitost řešila i zahraniční média (včetně českých a slovenských). ![]()
To že děláte mezi pejsky rozdíly vy doma, ještě neznamená, že to tak dělají i ostatní. Nic ve zlém, ale já se l mezi kamarády pejskaři s takovým chováním nikdy nesetkala.
Také bych si vybírala pejska, který se mi vzhledově líbí. Nevidím na tom nic špatného. Vybíráte si přeci parťáka, který vám musí sedět po všech stránkách, tedy povahově i vzhledem. Barva srsti je jen otázkou vkusu. Někdo má rád bílé pejsky, někdo strakáče, jiný zase černé… Někdo preferuje psy dlouhosrsté před krátkosrstými a malé před velkými. Neviděla bych v tom „psí rasismus“
.
@pst007 píše:
Neoháběj se pořád jenim tím, že někdo něco na Tiktoku, který je hračka pro puboše. Dej odkaz na volně pŕistupné video a reportáž, kde je teda podle tebe pravda. Všichni vidíme jenom videa, kde h****l se psy ohrožoval policajty a ti psi je napadli. Jinak mně mrzí, co mají policajti u nás vůli zastřelení agresivních psů za problémy, třeba Prostějově - musel se obhajovat, přitom střílel na čokla, který ho při zásahu kousl do nohy. Naštěstí to odložili, ale stejně.
Hračka pro puboše? Natáčeli to lidé z balkonů, ti si to asi sotva vymysleli. Na videu je jasně vidět, že policie vyzvala chlapa, aby odevzdal psy k zastřelení, chlap odmítl a začal s nimi odcházet, policie ho zahnala do rohu, chlap se s nimi dohadoval, oni vytáhli odchytovou tyč, chlap se snažil psy držet u sebe ale jedno vodítko mu spadlo a policie psa zastřelila, potom zastřelila i druhého psa. Nikde na videu není vidět, že by psi nějak policii ohrožovali, to je jen výmluva. A pokud je Tik tok hračka pro puboše, co je potom FB? Jo aha chápu, Tik tok se nelíbí, protože je to čínská aplikace, to potom ano. Ale vsadím boty, že i kdybych sem dala odkaz na videa odkudkoli, tak to odmítnete s tím, že je to nedůvěryhodné. Prostě každý si věří své pravdě. Já raději věřím očitým svědkům, kteří to nahráli a byli přímo u toho, než nějakým dohadům a pofidérním videím odněkud z youtube.
@Cosmopolitan Video z YouTube je pofidérní a video z tiktoku je duveryhodne? Jaký je mezi nimi rozdíl?
Hledala jsem různě, ale všude je jen už jak se bezdomovec hádá s nastoupenou zásahovkou. Nikde jsem nenašla co tomu předcházelo. A jak jsem na to koukala, tak ano, psi štěkali, ale kdyby na mě někdo hulákal, tak náš pes, panelákový gaučák, ten by štěkal taky a bránil by mě. Tak nevím. Zastřelení psů, abych byla spravedlivá, mi přijde přehnané.
@Anna766 Jo, psi většinou nemuzou za svou agresivitu. Za tu mohou majitelé. To ano. Ale zasahovala by rozhodně nepřijela Kvůli tomu, že se servali psi. To rozhodně ne.