Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rokris jo, kouříme oba s mužem ecigaretu. Z e-juice.cz
Já přestala na těhotenství a kojení a pak jsem zase začala, těšila jsem na to pobafávání
Muž to hulí už cca 2 roky. Normální si zapálím když je příležitost tak jednou za 14 dní a moc mi to nechutná a hlavně mi to hrozně smrdí. Předtím jsem kouřila normální. Teď mi to víc chutná, nesmrdím, dobře se mi dýchá, nepřehulím se, vrátil se mi čich
a vůbec je to fajn. Kouřím mentolový velbloudy, 18mg
Já teda nechci nějak kritizovat, sama nekouřím, ale manžel s elektronickou zkoušel asi dva měsíce a když mu došla náplň zjistil, že aby se „dokouřil“ potřebuje jednou tolik cigaret než předtím. Kolega z práce došel ještě k horšímu výsledku. Jednak začal kouřit i tam, kde dřív nemohl a navíc za stejnou dobu do sebe dostaneš víc nikotinu v té elektronické než v té normální, takže závislost prohlubuješ ne naopak. Navíc o jejich neškodnosti nejsem přesvědčená. Vím, že bych se jako nekuřačka neměla zapojovat, ale nedalo mi to, tímto se omlouvám.
Jo a ještě přidám, že když jsem přestala na těhotenství, tak mi to nedělalo vůbec žádný problém. Ono tou ecigaretou jsem zrušila takové ty zvyky kuřácké, jako čekám na něco, zapálím si atd. Takže přestat byla úplná brnkačka. Před prvním těhotenstvím jsem kouřila normální a taky jsem samo přestala, ale měla jsem šílený chutě a bylo to mooockrát těžsí, než přestat s ecigaretou
@Miselinkaaa píše:
@rokris je to hodně o vůli člověka..je to samé jako přestat..bud to si človek nezapálí nebo jo
Tak to určitě. ![]()
Od novýho roku kouřím e, mám e-go ce4/5. nestála zas tak moc tak jsme to zkusila, chuť na normální mám ale manžel nekouří a sousedka (se kterou kafíčkujem a vyhulujem
) přešla na e se mnou, takže to jde. finančně je to nesrovnatelný, a hlavně chlapovi nesmrdím. a mužu zabafat v teple u pc ![]()
@spiky01 Děkuju. Ten smrad mi prostě taky vadí. I přesto, že už tak dlouho kouřím. Díky i za tip. ![]()
@K-Black píše:
jo je, ale abych vyrovnala skore tak mě e vůbec neuspokojila takže dál jedu v klasice
Rok a pul kourim jen ecigaretu. Kourila jsem krabicku i vic. Ze zacatku jsem chuť na normální cig. mela, klidne jsem si zapalila, treba 1-3 denne, ted uz vubec.
mam cigaretu smoke different.
Ahoj,
mamka kouří e-cigaretu už bezmála dva roky. Je spokojená.
Za tu dobu si zapálila normální cigáro jednou a pěkně se z toho pos*ala ![]()
Předtím kouřila každý den krabičku a půl.
@rokris Mamča má eGo.. nebo tak nějak.. Po celou dobu jí vydržely ty dvě baterky co u toho byly. Stále fungují, ale já jí už letos k Vánocům koupila novou, protože jedna z těch půvpdních se začala rychleji vybíjet.
Jinak eGo má mamka ještě tu původní, dneska jsou už vylepšené.
Mamka tedy kouří náplně „bez příchutě“.. no mě stejně přijde že nějakou příchuť mít musí, voní to sladce.. ![]()
Já kdybych kouřila, tak bych určitě zkoušela všechny možné příchutě ![]()
Ale musím říct, že vydržet u e-cigarety musí člověk asi chtít a mít k tomu nějaký důvod. Mamka s tím začala asi hlavně kvůli mě, já ji neustále nadávala, že v bytě to smrdí, věci smrdí, já - nekuřák - smrdím.. a to zdraví… ![]()
A nevěřím, když někdo tvrdí, že se vlastně neví co v náplních je a že to ještě nikdo netestoval. Tomu se vždy musím z hluboka zasmát. Ale na to se tady nikdo neptal. ![]()
Přeji pevnou vůli. ![]()
@Hotaru Děkuji. No, taky mi děti nadávají. A mají pravdu. Smrad je to strašný a pro nekuřáka to musí být děs.
Ještě se zeptám. Neměl někdo tu jednorázovou e-cigaretu? Já jsem ani nevěděla že je, a taky více druhů. Zdá se mi to dobrý, jako možnost otestovat, zda do e jít.
@Big boss Já mám okolo samé nekuřáky, takže mám na sebe vztek.