Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KackaDoup píše:
Akorat, ze ty dve carky jeste nic neznamenaji, ja uz se asi ani radovat nedokazu…pokud se mi to jeste podari…4 mesice nervů..uvidime…
JÁ TI DÁM NERVY!! NIC TAKOVÉHO!! UŽÍVAT SI TO, HLADIT BŘÍŠKO A POHODA!!
@Pavla23 me hned na konci setinedeli prisla potvora cervena:-)
@Saxa.no píše:
@Pavla23 me kyret teprve ceka, uz jsu taky v 10 tt… poprve jsem mela ZT v 9 tt a ms prisla presne po 5 tydnech@STEVIANKA a v kterem ty jsi byla vubec tydnu?
no měla jsem být tak 8+6 ale to určitě nebylo, nerostlo to…
já nevěděla že jsi už měla jednou ZT?? Kdy, už po dětech a nebo mezi??
@Saxa.no píše:
Pred obema, uplne prvni tehu… pak mezi klukama chvilka radosti ze //, ale hned to v 5 tt skoncilo, to jsem ani nikdy neresila, to ani jako potrat neberu - kdybych to neplanovala a netestila, tak to nevim… no a ted…
NO TO ODPOVÍDÁ TOMU ŽE OPRAVDU JE KUPA TĚHOTENSTVÍ KTERÉ TAKHLE BRZO SKONČÍ, JÁ VĚŘÍM TAKY TOMU ŽE TO BYLO JEN MEZI DALŠÍM TĚHOTENSTVÍM, PROSTĚ DALŠÍ DOPADNE A HOTOVO ![]()
A TY SI STÍM NELAM HLAVU, POČKEJ, VŠAK SE MANŽA UKLIDNÍ A HOLČIČKA DOPADNE ![]()
@KackaDoup píše:
Holka ja ted v nemocnici potkat nekoho kdo jde na interupci jen tak, tak jsem ho asi zabila![]()
to je nesmysl to takhle brat ![]()
ja sla na interupci pred 4 (skoro 5) roky a podivej se na me dneska. Mam za sebou 3 IVF, 1 inseminaci, ted cerstve ZT z prirozeneho snazeni…porad ale vim, ze to rozhodnuti, jakkoli bylo tezke a do dneska boli, bylo spravne
JE fakt, ze mi ted po tom ZT bezely uvahy, jak by to tenkrat dopadlo, kdybych to neukoncila sama…jestli by se to taky nestoplo…na zakrok jsem tehdy sla 6+5 a na srdicko se radsi neptala ![]()
Kdybych si tehdy miminko nechala (a ze jsem chtela - bylo mi 28!), nebyla bych dneska kde jsem. Tehdejsi „tatinek“ se k tomu postavil zady okamzite, ja bydlela v pronajate garsonce v 5.p bez vytahu, v praci smlouvu na dobu urcitou, ktera by koncila zhruba v dobe nastupu na materskou, mama mi rekla, ze by mi nemohla pomoct, aby pry neposlouchala, ze jsem svobodna matka, jako byla ona. Navic jsem si spocitala, ze zhruba v dobe uhnizdovani jsem byla tyden na praskach proti bolesti, pak bylo obdobi ruznych oslav, takze alkohol proudem a cca c 5. tydnu chripka jak blazen
Bylo to nejtezsi rozhodnuti v zivote, ale nemyslim, ze by bylo tenkrat hrdinstvi si miminko za kazdou cenu nechavat… ![]()
Nevim, jestli to, cim si posledni rok a pul prochazim je trest, ale vim, ze to tehdy bylo jedine spravne. Takze nikoho nezabijej
![]()
@dendulina píše:
to je nesmysl to takhle brat
ja sla na interupci pred 4 (skoro 5) roky a podivej se na me dneska. Mam za sebou 3 IVF, 1 inseminaci, ted cerstve ZT z prirozeneho snazeni…porad ale vim, ze to rozhodnuti, jakkoli bylo tezke a do dneska boli, bylo spravneJE fakt, ze mi ted po tom ZT bezely uvahy, jak by to tenkrat dopadlo, kdybych to neukoncila sama…jestli by se to taky nestoplo…na zakrok jsem tehdy sla 6+5 a na srdicko se radsi neptala
Kdybych si tehdy miminko nechala (a ze jsem chtela - bylo mi 28!), nebyla bych dneska kde jsem. Tehdejsi „tatinek“ se k tomu postavil zady okamzite, ja bydlela v pronajate garsonce v 5.p bez vytahu, v praci smlouvu na dobu urcitou, ktera by koncila zhruba v dobe nastupu na materskou, mama mi rekla, ze by mi nemohla pomoct, aby pry neposlouchala, ze jsem svobodna matka, jako byla ona. Navic jsem si spocitala, ze zhruba v dobe uhnizdovani jsem byla tyden na praskach proti bolesti, pak bylo obdobi ruznych oslav, takze alkohol proudem a cca c 5. tydnu chripka jak blazenBylo to nejtezsi rozhodnuti v zivote, ale nemyslim, ze by bylo tenkrat hrdinstvi si miminko za kazdou cenu nechavat…
Nevim, jestli to, cim si posledni rok a pul prochazim je trest, ale vim, ze to tehdy bylo jedine spravne. Takze nikoho nezabijej
![]()
![]()
Tvoje rozhodnuti bylo urcite spravne, tech faktoru spatnych bylo moc, ja jsem myslela nekoho kdo by o tom mluvil a bylo to jen tak..proste zadny duvod, jen omyl a pryc…i takove znam, nebo jen pro pohodli, nebo znam i takove co to pouzily jako nastroj k potrestani pritele..HNUS!!!tebe bych se neopovazovala odsoudit…
Jednou jsem v cekarne vyslechla takovou co interupce brala jako jakousi formu antikoncepce…
![]()
@KackaDoup jo, taky mi tehdy v nemocnici sestricka rikala, ze tam potkava pripady i 6× do roka
![]()
Ja na sebe tehdy taky moc pysna nebyla. Nechci ze sebe delat chudinku, samozrejme, ze jsem tusila ze s dotycnym to nikam nepovede a nebyla jsem prave dusledna v ochrane, takze jsem mela pocitat s nasledky
Pravda je i takova, ze jsem tak mesic pred tim mluvila na podobne tema s kamaradkou a byla jsem si 100% jista, ze kdybych se do podobne situace dostala, dite si necham, mam na to prece vek a vsechno bych nejak zvladla. Jenze kdyz jsem v te situaci byla, doslo mi, ze tady vubec nejde o me, ale o to male
. Nedokazala jsem prenest pres srdce, ze bych mu nemohla dat vse, co bych chtela a za „normalnich“ okolnosti nejspis i dat mohla ![]()
Ver mi, ze i tak se ale najde spousta lidi, co by me odsoudila, ze jsem dost nebojovala a blablabla. Jenze me tohle rozhodnuti tehdy i dnes prislo proste nejzodpovednejsi…
@dendulina Hele,nebyl to preci jediny duvod, ta chripka a tak, tech duvodu a zavaznych bylo moc…
@Saxa.no píše:
@KackaDoup s tim vymizenim priznaku to vidim stejne - je mi stale spatne i kdyz mimco neprosperuje.@STEVIANKA podle dr. to nevypada ze to jen tak odejde samo, embryo je sice malinke, ale je tam vacek skoro 4 cm - to uz bych pry celkem citila a odejit to muze samo az treba za 5 tydnu a na to cekat nechci, proto jsem se hned rozhodla pro kyret.
no drzim vam tu palce, at se brzy pustite do snazeni a zavrta se hlavne to zdrave a drzejici se prte
Příspěvek upraven 06.09.13 v 14:56… ja musim prekonat hlavne to zklamani, ze trete nebude - protoze to ze to nevydrzelo beru - sama nevim proc - celkem v klidu
Jo jenze me spatne jeste druhy den po revizi, treba ted docela dost, nici me to, rada bych uz na to nemyslela, ale toto me to porad pripomina, patrne to HCG neklesa uplne pomalu…mrcha
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.