Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KackaDoup ty jo už 14 dní po zákroru? já myslela až po 6ti nedělí
teda ne že bych to někdy dodržovala jen se ptám:))
@KackaDoup tak koupání po 14 dnech mi říkali v nemocnici a a další MS a tamponech nic nemluvil ale pokud na kontrole po 14 dnech budě děloha čistá tak nevidím důvod proč nepoužít tampony. ![]()
Super, ano 14 dni, zadne sestinedeli, proc taky, nic neni poranene…jako u porodu, kdyby to bylo pozdeji tak asi, ale kdyz je to male…
@Janicka86 píše:
@KackaDoup tak koupání po 14 dnech mi říkali v nemocnici a a další MS a tamponech nic nemluvil ale pokud na kontrole po 14 dnech budě děloha čistá tak nevidím důvod proč nepoužít tampony.
Jo diky super, jsme na tu ms zvedava jaka bude…treba bude zapotrebi oboji…uvidime ![]()
Holky na te prvni kontrole po tydnu od revize, tam se delo co? uz se i kontrolovala deloha? brala se krev na hcg? ja mam doporuceno kontrolovat hcg do negativity..
@KackaDoup ja kdyz jsem byla tyden od ZT na kontrole a hlasili mi komplet cistou delohu, chtel me doktor taky poslat jeste na krev. Jenze az za par dni a ja pak letela zpatky do NL a tady se krev neresi. Na druhou stranu, zkusila jsem pak schvalne pocurat test a // uz tam nebyly, takze jsem HCG proste uz neresila ![]()
Pritom na zacatku tehotenstvi jsem mela HCG nizke jen 176, mereno cca 34.DC a // na testu tou dobou byly už 5. dnesm, takže si říkám, pokud teď už na testu nebyly, nemohlo být moc vysoké ani v krvi;)
Pokud jde o sex s manželem, tak proběhl cca 2 týdny po potracení…v době, kdy jsem se na to začala cítit. Ale je fakt, že to bylo takové dost opatrné. Měl hrozný strach, aby mě to nebolelo, neublížil mi atd. ![]()
@KackaDoup píše:
Myslim vnitrnim ultrazvukem..
nebyla jsem na revizi, ale už týden po ZT a následném potratu mi dělal doktor vnitřní UTZ ![]()
@Malvajs
všechno dobře dopadne, taky jsem byla z dcerou, odpoledne po, uz litala po nemocnici…
Dekuji ja za sebe za povzbuzeni, kez by to bylo tak jednoduche…doufam ze ten strach pujde prekonat…
![]()
@Malvajs zrovna dneska jsem si na tebe vzpomnela a rikala si, jak se asi mas
Preju hodne stesti, pokud jde o praci, hodne trpelivosti se synkem a same stesti, pokud jde o dalsi snazeni
![]()
Drz se ![]()
@dendulina Super,ptala jsme se lekarky, zda li by to i u me odeslo samo, vzhledem k tomu ze jsem uz spinila a sly ze me cucky takove krvave, rikala, ze ano, ale ze by to trvalo a hrozi i nfekce, stejne clovek nevi jestli by se to vycistilo uplne, Jsem rada ze to mam za sebou, s tim prvnim se to neda srovnat…taky me lekar co me na to prisel rikal ze by to samo odeslo, ale ze vzhledem k tomu ze mam operovany cipek, ze by se hodne bal infekce…A vzhledem k tomu jak jsem to mela poprve ze to rostlo i bez ditete az do 15 teho tydne…a pak hruza po…diky nechci…By me zajimalo jak to bylo driv, kdyz jeste nebyl ultrazvuk…jak dlouho takto zeny v nevedomosti myslely ze jsou stale tehotne…
Holky, to s eme zda jen ted, kdyz je to stale tak cerstve, ze ten strach z dlasiho nezdaru neprekonam?
Mozna je to hlavne tim vekem a take tim ze me uz moc lekari nepovzbuzovali…nevim..chjo
@KackaDoup díky moc za radu, taky jsem se nikde nedočetla, proč se má kontr. pít jen do ovu…Pít ho budu tedy furt ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Holky, chtela jsem se zeptat.To ze sex muzu mit 14 dni po zakroku, to jsem si precetla dobre
Ale ted nejak premyslim co tam bylo o dalsi ms, jestli muzu normalne pouzivat tampony, nebo radeji jen vlozky…to si nejak nepamatuji.Taky co koupani…asi ne tech 14 dni…diky za odpovedi