Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás teď nedávno jedna holčička měla jako komplikaci při planých neštovicích zánět mozkových blan. Nevím nic moc bližšího, jen že byla dva nebo tři týdny v nemocnici. Tady neštovice řádí už celkem dlouho, starší dcera je prodělala před týdnem, očekávám je teď u mladší.
@Vlkoška ano bohužel je to teď nějaké časté, kamarádka tu o tom psala deníček - malý měl zánět cev v mozku, né klasický zánět blan, ale také po neštovicích.. Ani plané nejsou zrovna jen tak nějaká nemoc, hodně oslabí imunitu a může z nich být průšvih. Ale pravé to fakt nebudou.
@TýnkaK
Zdravotník, nebo lékař? To je totiž velký rozdíl. Za minulého režimu bylo velice oblíbené říkat zdravotníci, jakože jsou si všichni rovni; často pak sestra měla větší plat než lékař. Je pravda, že lidé si jsou rovni před zákonem. Pokud mé příspěky považujete za „podoktorsku“ formulované, tak vězte, že odbornému článku se neblíží, což ovšem neznamená, že bych toho nebyl schopen. Ale jiráskovská souvětí se na emimino nehodí.
@Doctus píše:
@TýnkaK
Zdravotník, nebo lékař? To je totiž velký rozdíl. Za minulého režimu bylo velice oblíbené říkat zdravotníci, jakože jsou si všichni rovni; často pak sestra měla větší plat než lékař. Je pravda, že lidé si jsou rovni před zákonem. Pokud mé příspěky považujete za „podoktorsku“ formulované, tak vězte, že odbornému článku se neblíží, což ovšem neznamená, že bych toho nebyl schopen. Ale jiráskovská souvětí se na emimino nehodí.
Tvoje rétorika je arogatní a nabubřelá a tedy předem vylučuje jakoukoliv- natož plodnou a oboustranně obohacující- diskuzi.
@TýnkaK píše:
Taky jsem zdravotník a taky umím ohromovat latinou, ale zakladatelka je, jako většina uživatelek tady, evidentně laik a tedy nepotřebuje znát etiologii nemoci v termínech z anatomického slovníku. Myslím, že hlavně potřebuje vědět, jak se zachovat prakticky. Není to první příspěvěk, co jsem si všimla, takto složitě, nesrozumitelně a „podoktorsku“ formulovaný, plný nadbytečných a nicneříkajícíh informací. ŠKODA! Evidentně máš znalosti, předpokládám, že jsi dr. Bohužel na medicíně neučí, jak mluvit s pacientem a tohle mi připadá jako exemplární příklad, jak NE. Pokud se pletu, pak se omlouvám. [/citace
Doktor neni, komunikace se uci, ale tohle je neco trochu jineho. Takhle mezi sebou nemluvi ani doktori
@Baba Já si teď pročítala některé diskuze s panem Medikembudtetesemijednouklanět a taky už jsem to pochopila, odkud vítr fouká…
@TýnkaK píše:
@Baba Já si teď pročítala některé diskuze s panem Medikembudtetesemijednouklanět a taky už jsem to pochopila, odkud vítr fouká…
@TýnkaK
Neříkejte… Ještě jste mi neodpověděla, zda jste lékařka, když umíte ohromovat latinou. A nikdo se před nikým klanět nemusí, neboť nejsme v monarchistické společnosti.
@Baba píše:vlastne ten zpusob komunikace nechapu, trochu mi to pripomina styl jednoho spoluzaka s Aspergerem
Ten treba rikal pacientum - udelejte pronaci a neprislo mu na tom nic zvlastniho.
Anebo má jen prostě zvýšenou potřebu ukájení svého ega. Nicméně chraň nás ruka Páně, dostat se mu do ruky, až bude titulovanej… ![]()
Nebojte, dámy, na to, abyste se mi dostaly pod ruku, jste moc přestárlé.
@Doctus píše:
@TýnkaK
Neříkejte… Ještě jste mi neodpověděla, zda jste lékařka, když umíte ohromovat latinou. A nikdo se před nikým klanět nemusí, neboť nejsme v monarchistické společnosti.
Doctusi, je totiž úplně jedno, co řeknu nebo neřeknu. Tebe stejně zajímá jedině, jak se nad řečeným/řečníkem povyšovat. A to zase nezajímá mě. Já se kolikrát pletu, kolikrát řeknu něco ostřeji (horká hlava), ale umím to uznat. Např. jsem teď ve vedlejší diskuzi jednu doktorku označila za krávu, (byla jsem nějaká přecitlivělá z předchozího telefonátu- vim, není to omluva…), teď mi to přijde přehnaný a vlastně ji považuju jen za míň pečlivou. Ale ty si prostě pořád jedeš v módu, který mě hodně irituje. Chvástáš se, chytáš za slovo, ponižuješ, jsi protivný a hádavý jako malé dítě a to mě prostě neba. Znám (osobně) hodně velmi inteligentních, vzdělaných a moudrých lidí. Patrně všichni jsou taky skromní a pokorní, protože VÍ. Ví, že nic nemusí být tak, jak se to jeví a že to může být nakonec ta nejnepravděpodobnější varianta. Mají totiž nadhled, zkušenosti, lidi poslouchají… Je hodně obohacující ve společnosti takových lidí být. Tobě necítím potřebu cokoliv vysvětlovat stran svého vzdělání nebo čehokoliv o mé osobě.
@TýnkaK
Proč bych se měl nad někým povyšovat? Pokud mě paměť neplete, tak na můj příspěvek jste reagovala nejprve vy. Koho ponižuji? Pokud narážíte na komentář s tím, jak to bylo v minulém režimu, tak to je naprostá pravda (sestra 2 900; lékař 1 850; dokonce i řidič sanitky měl více). A mluvnická rada na závěr, 3. os. pl. od slovesa vědět je vědí.
@tamata
Určitě máte více jak 18 let, to je jistá hranice pro určitý obor (pediatrie).
@Doctus píše:
@TýnkaK
Proč bych se měl nad někým povyšovat? Pokud mě paměť neplete, tak na můj příspěvek jste reagovala nejprve vy. Koho ponižuji? Pokud narážíte na komentář s tím, jak to bylo v minulém režimu, tak to je naprostá pravda (sestra 2 900; lékař 1 850; dokonce i řidič sanitky měl více). A mluvnická rada na závěr, 3. os. pl. od slovesa vědět je vědí.
Já svůj příspěvěk myslela jen jako zpětnou vazbu na formulaci, kterou jsi zvolil, tedy že mi nepřipadá jako vhodně zvolená a tedy pro zakladatelku méně přínosná, než kdybys psal pro laika srozumitelněji.
Další můj názor na tebe vyplývá z jiných diskuzí, kde se projevuješ jako arogantní chytroprd. A to tentokrát neříkám pod vlivem emocí, ale s naprosto chladnou hlavou. Není totiž ani tak podstatná obsahová stránka, jako vyznění „tónu“, s jakým se prezentuješ. Nepřijde ti divné, že s tímto dojmem z tvé osoby nejsem jediná? Vážně tě to nijak nezaráží? Pak mi nedáváš jinou možnost, než si myslet, že tvoje sebereflexe není zcela přiléhavá.
Ad ví/vědí- ano, máš pravdu. Myslím, že s pravopisem jsem na tom dobře, ale holt se občas stane. Je ubohé používat gramatické chyby diskutérů za zbraň proti nim. A to je přesně to, o čem jsem mluvila výše…