Září 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9865
5.4.06 15:13

Enkal tak to jsem v klidu, na druhou stranu se znám a na netu bych hledala jestli ty hodnoty jsou v pořádku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
5.4.06 15:20

xbublax: jj presne to samy bych delala ja, nastesti tu holky meli i nizsi hodnoty, tak jsem si rekla ze nic hledat nebudu :)

katula: v tech ultrazvukach se vazne nevyznam :roll: stejne asi jako ve vsem ostatnim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
5.4.06 15:37

Holky, jste moc hodné, že mi držíte pěstičky a uklidňujete mě, že to amnio nic není. Já se teda dost bojím toho vyšetření, vlastně víc, než toho rizika, že bychom měli postižené mimi. Ne kvůli sobě, nějaký píchanec mě nepoloží, ale že to ublíží mimi. Já mám navíc to riziko dvou děloh, takže nechat si do ní píchat mi přijde riskantní.
Omlouvám se, že jsem nereagovala hned, ale probírali jsme to s mojím. K ničemu jsme nedošli, jen že snad ráno moudřejší večera, ale i tomu já nevěřím.
Jinak mé hodnoty:
I. vyšetření ve 12. týdnu - NT + bioch. screening:
CRL: 58,7 mm (12+4)
NT: 1,2 mm (0,77 MoM)
NB: 1,7 mm
BPD: 17,6 mm (11+6)
PAPP-A: 1,8 mlUúml (0,81 MoM)
F.hCG: 61,99 ng/ml (2,39 MoM)
výsledek: 1:2900´= OK

II. vyšetření 16. týden - triplle testy:
MS-AFP: 44,77 iu/ml (1,02 MoM)
uE3: 1,96 nmol/L (0,27 MoM)
Total Hcg: 40,97 iu/ml ( 2,03 Mom)
výsledek:
Down - zvýšené riziko 1:90
NTD: 1:5700

Tak tak to máme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
5.4.06 15:45

Gris: držim ti palce stejně jako všichni ostatní. Ale na druhou stranu budeš mít 100% jistotu, že je mimi v pořádku. To je super. Vůbec nepočítej s tím, že by se mohlo něco stát při tom odběru. Dneska už to umí. :) Mám docela dost známých, který na tom byly a všechno vždycky v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
5.4.06 15:51

Katulo - já jsem do Podolí objednaná předběžně na cca 20+6 (tuším mělo by to být úterý 9.5.), ale termín mi potvrdí, až jim zavolám, že mám negativní genetiku. Jinak jsem do telefonu při objednávání plakala sestřičce do telefonu, že jdu 10.5. na kontrolu k mojí doktorce a ta ty výsledky už potřebuje, dušovala jsem se, že jsem moc hubená a všechno bude vidět a navíc jsem mimopražská a mám problémy s hlídáním dcery a takhle to mám dny po sobě a můžu si to zařídit ..... - po 5-ti minutové litanii mi ho napsala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
5.4.06 15:52

Ahoj,
tak vidím,že tady rozebíráte AFP testy.A tak jsem nelenila a došla pro výsledky z předešlých těhu.
1.
skrining negativní
riziko Down1z2400
riziko NDT 1z2800

2.

skrining negativni
riziko Down1z453
Edwarsův syndrom 1z1772

Obě moje děti jsou zdraví a v rámci možností i normální :lol: :lol: :lol:
U obou těhu jsem nosila výsledky v těhu průkazce.

KORALKO:rodila jsem dvakrát u Apolináře a byla jsem moc spokojená,s přístupem sester a doktorů i s profesiální úrovní(pokud jsem jí schopna posoudit)V Dubňátkách ale psala jedna maminka o Apolináři jako o zlém snu.Já budu rodit zase u APOLINÁŘE mám to nejblíž a líbí se mi(jestli nebudou mít ovšem stop stav)pak asi všechno ,kromě Vinohradské a Bulovku bych asi také nemusela(podle referencí dr. a mamin)

Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
5.4.06 16:01

KatM: Díky moc. Tak snad to moje není pozdě. :) Já jdu na konci dubna. Taky jsem hodně hubená a přibrala jsem zatím jenom kilo. Ale Dr říkala, že je až divý, jak jsem „neprůhledná“, když mi dělala minule UTZ. :) Ne, že by mimi nebylo vidět, ale říkala, že při mé postavě bývá vidět mnohem líp. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
5.4.06 16:08

Tak já jsem neprůhledná jen když si zapomenu dojít na záchod před vyšetřením :) :) . Jinak i těhotenství mi doktorka potvrzovala přes břicho (vlastně jsem ještě nazažila vnitřní utz 8O )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.4.06 21:56

Ahojky, vy jste toho napovídaly, ani si už nepamatuju, na co jsem chtěla všechno reagovat :) :oops:

Gris: ty triple testy jsou prý velmi často falešně negativní. Záleží na spoustě faktorů např. na přesném stáří těhu. Takže pokud je mimi jen o trochu jinak staré než je vypočteno dle PM, tak už to může zkreslit výsledek. Držím palce a snaž se se moc nestresovat.
Teda mě se to mluví, zítra jdu teprve na odběr krve a pak prý 2-3 týdny do výsledků :? Tak taky nevím, jak budu vyšilovat já :)

Na UTZ bych měla jít 9.5., což byměl být 20tt, naposledy jsem byla ve 12tt. Myslím, že to jsou takové ty základní prohlídky na které se chodí, pokud někdo nemá to štěstí, že mu doktor ukáže mimi častěji :)

Já bych se asi bála jet z Prahy do Vrchlabí, přeci jen nemám zkušennosti a tak, ale prý je to tam dobré. Já dám asi osobně přednost lékařské péči před pohodlím, tak jsem téměř rozhodnutá pro podolí. Všechny mé kamarádky tam rodily a bylyl spokojené. I když trochu mě děsí, že tam maj děsně narváno, tak aby to nešlo na úkor péče, nebo aby nás nakonec neposlali bůh ví kam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.4.06 00:41

gris s tou plodovkou souhlasím s holkama, neboj všechno bude v pohodě a ty se s námi v září budeš radovat z krásného zdraavého miminka.
s tím velkým UTZ je to, že se má dělat mezi 20-22 tt, vím o přesně, mám to napsané ve zprávě z toho prvního trimestru.
Enkal blahopřeji k dobrým výsledkům, jště ten tlak a bude všechno O:K.
vítám nově příchozí
k těm porodnicím, vrchlabí jsem četla a slyšelaq, že je nejlepší porodnice v ČR, ale nevím bála bych se té dálky a hlavně si nejsem jistá jestli je tam třeba novorozeenecká jipka, speciální odd. kdyby náhodou něco a jestli tedy ano, jestli kdyby náhodou něco tě tam mohou nechat na odd pokud miinko bude muset být hospitalizovasné déle spolu s ním. vím, že všude jinde tě hospitalizuj jen nezbytnou dobu mpro tebe a propustí tě a ty deocházíš za miminkem a než ho propustí domů na několik dnů tě vezmou spátky na uččení co a jak s miminkem. už proto bych to neriskovala a nešla rodit daleko od ddomova. Podolí a Apolinář jsou také velmi dobbré a profesionáální porodnice a mají speciální odd. pro mi minka která to potřebují. bulovku tu nebrat. mám na ni jen negativní rreference.
s tím mladickým zjevem mám velice moc zkušeností, mnohokrát se mi stalo, že po mě chtěli číšníci, prodavači, vyhazovači občanku. i když jsem v partě olidí co jsm,e chodili jsem byla nejstarší jeen po mě chtěli vidět obbčanku a to byl vždy výbuch smíchu všech přítomných a ten dotyný nechápal. před rokem se mi na koupáku stalo, balil mě takový mladíček, ale hezký. když se mě zeptal kolik mi je let, mjako vždy jsem odpověděla otázkou - kolikk myslíš a on představte si, že patnáct a já na to at zkusí připočítat 10 let a to bude správně a on že keecám a že mi nevěří, tak jsem vytála občanku, kterou mimochodem nosím u sebe pořád po mnoha zkušenostech kdy jsem ji nemělla a nepustili mě do baru nebo mi odmítli nalít nebo prodat cíga. on byl jak opařenej a poořád říkal to není možné a nakonec se omluvil, že si odskočí a už se nevrátil a za hodku jsem ho vid ěla jak balí jinou, docela jsem si oddechla.
doufám, že jsem na nic na co jysem chtěla odpověděět nezapomněla. mějte se krásně páček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.4.06 00:54

přeci jen něco jsem zapomněla, byla jsem odpoledne za kámoško v porodnici u Apolináře, tou jak porodila v pondělí chlapečka, tak musím říci strašně krásné Tomáška mají, takový mrnousek, on tedy není zas tak mrnaví no 3,76 a 51 cm, ale m ě se zdál prtaví. už se nemůžu dočkat až budu toho svého mimíska držet v náručí jako dnes Tomáška a vědět, že je můj a ne někoho jiného a že ho musím vrátit. no už aby to bylo. krásné miminko. tak aby nám to rychle ubíhalo a my všechny měli krsná zdravá mimnka :P :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
6.4.06 07:12

Ahojky,
katula:Já jdu do Podolí na velký utz příští čtvrtek 13.4.06 a to budu 20+3 podle utz,takže bych vůbec nestresovala,sousedka byla minulý týden a to byla 21+6,takže určitě vědí,co dělají.Moc nad vším přemýšlíš :lol: Ale to říká ta pravá :)
Jinak k mladistvému vzhledu,mě tipují všichni tak 16 let,takže se řadím do té skupiny.Když jsem šla vybírat šaty na svatbu(to mi bylo 22-jsem už jednou rozvedená),tak šla se mnou sestřenice,které je 14,protože se chtěla podívat a ta prodavačka mě uplně přehlížela a ptala se sestřenice:A kdy máte tu svatbu mladá budoucí paní?Takže asi tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
6.4.06 08:01

Tak jsem teď četla u holek v dubňátkách,že v Podolí je vyhlášený stop stav a posílají maminky na bulovku nebo na Vinohrady.Tak doufám,že koncem srpna a v září nás to nepotká-teda kdo se chystá do Podolí.Apolinář je na tom prý podobně,i když stop stavy zatím nevyhlásil.Nějak se nám ta naše ČR rozrodila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
6.4.06 08:33

hezké ráno,
tak dneska jdu na KO a na odběry na tripple testy. Jsem nervózní jak sáňky v létě. Měla bych se dozvědět co to bude, doufám že kluk, jak uslyším, maminko čekáte holčičku, tak se asi picnu
držte pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
6.4.06 10:28

Dobré ráno,
tak si představte, že mi dneska ráno volali od doktorky, že prý kvůli genetice (na odběrech jse byla v úterý). Tak jsem vyvalila oči a lapla po dechu a ze sestřičky vypadlo, že mi chtěla udělat radost, že výsledky prý budou už v pátek, abych si zavolala ..... Nevěděla jsem, jestli jí mám po telefonu uškrtit nebo poděkovat :D :D .

ad Vrchlabí - dálka je ten nejmenší problém, jako správně vyplašená prvorodička jsem tam jela s tím, že už zaručeně rodím a byla jsem přijímána se 4 cm :) . Zvlášť u prvního porodu fakt není kam spěchat. Nemocnice to je malá, takže nedisponují novorozeneckou JIP, těžké případy se převáží vrtulníkem do Hradce Králové. Přesný mechanismus převozů matka - dítě si už nepamatuji. Nicméně na všechno vás tam upozorní předem (třeba i na to, že nedělají epidurál) - tedy mě alespoň ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí