Poradna duly
Jana Čurdová
EnkaL: mě to pobaví vždycky… jenom se zasměju a jdu dál…
když jsem nastupovala učit hned po škole na základku tak hned na schodech jsem potkala asi prvňáka a hrozně plakal, říkám proč pláčeš? a on si stoupl kopl mě do nohy a říká co je ti do toho krávo…
jdu dál a na schodech potkám osmáky, ptám se kde je tady ředitelna a oni nóó to jdi tam a tam a tam toho debila uvidíš…
no a na druhý den jsem tam měla němčinu .-) nevím kdo se cítil trpněj ![]()
Tak jsem možná svůj dotaz na plánování porodnice položila na špatném místě, co? Už jsem objevila přímo diskuzi, kde se toto řeší, ale stejně: jsem zvědavá, jak to máte vy zářijové, abych třeba i měla představu, jak to kde bude „plné“. Tak když se Vám bude chtít, napište prosím jen stručně o čem uvažujete. Díky.
Koralka: vitej mezi nami
Sice nemam duveru napr. v Bulovku nebo Vinohradskou nemocnici, ale podle svych zkusenosti s gynekologii u Apolinare jsem byla vzdycky spokojena, jak s pristupem, tak s diagnozou
Ted se tam chystam i rodit
Taky sice bydlim v Praze, ale nejbliz je vlastne Bulovka a to 20 minut cesty… Apolinar je tak 30-40min (podle provozu) a bala bych se jet nekam dal ![]()
Ahoj holky, tak je to v pr… eli . Vrátila jsem se od doktorky a ty blbý triple testy nám vyšly pěkně blbě- riziko downa 1:90. Posílá mě na tu omniocintézu, nebo jak se to jmenuje a to teda bojim bojim. A přitom ty první výsledky ve 12. týdnu byly skvělý 1: 2900. Tak mi poraďte. Toho odběru se bojím, že tam může být potrat, i když o potratu se snad už nedá ani mluvit. A pak, když mi i třeba řeknou, že to je blbý, tak to budem ve 20. týdnu - a co jako se bude dít - to si přece nikdo nemyslí, že to v pátým měsíci dám pryč?????????
Tak tak je to s náma.
Skoro jsem se složila, chjo.
gris: tak to mě moc mrzí ![]()
odběru se neboj, oni ví co dělají a určitě ti potvrdí že bude miminko zdravé. Přeju moc moc síly a štěstíčka
gris: Holka zlatá,drž se,na tu plodovou vodu se neboj,je to už naprosto bezpečné a teď na to byla sousedka a dopadlo jí to dobře,má už 37 let,vyšlo ji riziko downova syndromu 1:50 a na plodovce všechno v pořádku,zdravá holčička.Tak zatím nestresuj a hlavu vzhůru,i testy se mýli!
Gris - neklesej na mysli, sice ti vyšly třeba špatný triple ale na amnio už to bude určitě dobrý, všichni ti budeme držet pěstičký. A myslím že riziko potratu není vysoký, myslím že teď už se to dělá hodně a určitě jsou v tom zběhlí.
Holky tvrdne vám někdy břicho?mě občas jo a nevím co stím, hlavně si nejsem jistá, jestli to tvrdne anebo to mám od střevních potížích, který momentálně mám. Tak nevím.
Míšenka
gris: nestresuj se! triple testy vychazi falesne pozitivni hodne casto… a ten screening v prvnim trimestru je mnohem presnejsi… uvidis ze plodovka jen vyvrati triple testy a ty budes mit zdrave detatko…
misenka: tvrdnuti delohy poznas tak, ze kdyz lezis na zadech tak si dej ruce na bricho a kdyz ucitis neco jako tvrdy balon, tak je to tvrdnuti, pokud je bricho jen tvrde vsude, tak by to mely byt streva…
Holky a máte už taky některá u sebe výsledky tripll testů,myslím přímo ten papír od doktorky co se zakláda do těhotenské průkazky?
gris souhlas s holkama, ty testy vyjdou často špatně,ale plodovka pak ukáže zdravé mími
tak hlavně hodně zdraví
davmi: ne-e ja ho nedostala ani dneska ani kdyz mi rikala ty vysledky - to ten papir mam dostat?
GRIS : buď v klidu. Já jsem při minulém těhu byla taky na plodovce, první myšlenky byly, že to své miminko budu chránit a nikomu ho nedám apod. No úplné blbosti mě napadaly. Ničeho se neboj, bolí to jenom malinko, mimi se nic nestane a dobře to dopadne. Když jsem byla na genetice, tak mi ta dr. vysvětlovala, kolikrát z toho celkového počtu amniocentéz to dopadne blbě. Bylo to malinkaté procento. Takže Tvoje mimi je určitě OK. Teď na to budeš chvíli myslet, než budeš mít výsledky. Nepopírám, je to tak trochu stres, ale určitě se Ti pak narodí strašně hodňoučké a samozřejmě úplně zdravoučné dítě, které Ti všechny strachy vynahradí.
Teď mě některé z vás odsoudí, ale já jdu dneska o půl páté taky na KO a odběry a počítám s tím, že mi ta krev nedopadne dobře (ráda bych šla znovu na amnio, abych měla 100% jistotu).
Míša držící vám oběma palečky