Poradna duly
Jana Čurdová
Díky všem za rady. Zatím jsem se hodila na neschopenku, abych nic nemusela podepisovat. Na ní budu asi týden. Aspoň si odpočinu. Podepsat musí všichni, protože se firma ruší a přes to vlak nejede.
Jinak vím, že sem v ochranný lhůtě, ale tohle je krajní situace, se kterou nikdo nic neudělá. To, že podepíšu až za týden, mi zaručuje 3 měsíční výpovědní lhůtu až od 1.května a dva platy odstupný, což vychází přesně do mateřský. Tak to dopalo relativně dobře. Díky za podporu.
Katula: jj tak jestlize se firma rusi, tak muzou vyhodit i tehotnou
ale takhle to mas v pohode ![]()
Katula: vidím, že jsi v naprosto stejné situaci jako já, taky jsem dostala výpověď, bohužel zrušili mé pracovní místo a to je ten jediný případ, kdy je možné propustit i těhotnou. Co se týče mateřské, pokud nastoupíš na mateřskou do 6 měsíců od ukončení pracovního poměru (ale pouze 6 týdnů před termínem porodu, nesmí to být těch 8 týdnů) - což ti bez problému vyjde
, tak ti budou mateřskou vypočítávat z tvé původní mzdy, kterou jsi v práci pobírala. Já jsem tu překlenovací dobu do nástupu na mateřskou vyřešila neschopenkou v ochranné lhůtě po rozvázání pracovního poměru (musí se nastoupit do 42 dnů), takže pobírám hmotné zabezpečení v prac. neschopnosti, což se taky vypočítává z původné mzdy. Navíc tak nemusím běhat po úřadech, ale protože jsme velká organizace (nad 25 zaměstnanců) neschopenku a následně i mateřskou dovolenou mi vyplácí bývalý zaměstnavatel. Ověřovala jsem tenhle postup i na sociálce a je to OK.
Ahojky,
dnes je krásně,doufám,že ty,které bydlí u vody,nejsou v ohrožení a že voda bude klesat.
Rodina mi odjela na kola,tak mám čas poplkat,ale bohužel tu nikdo nejste.
Kokala jsem proto k dubňátkům a tam se už rodí. ![]()
Přeju všem krásný zbytek neděle.
ahoj v pondělí.
Stáňa
Ahojky,taky jsem koukala k dubňatům,ta mamina co má ten největší pupík čeká chlapečka(trošku jsem pročetla jejich diskusi)včera už málem rodila.
![]()
ahoj,
tak mne v pátek pošta příjemně překvapila, čekala jsem asi 10 minut a ještě byly i úřednice strašně milé, tak už jenom doufám, že to nemám špatně.
v sobotu jsem si ušla 10 jarních kilometrů, musela jsem něco zařídit na národní a pak mi došlo, že nejezdí tramvaje, neb se běží pražský půlmaraton, šla jsem pěšky po nábřeží, že určitě někde odbočí a naskočím na tramvaj do braníka a ti lumpové tam klusali taky, tak to bylo tak něco přes hodinu intenzivní chůze pěšky - a večer ještě jednou, protože jsme se známýma hledali hospodu, kde by nebylo nakouřeno a nebyla tam nějaká oslava a prošly jsme půl krče a kunratic.
jak vám je? začala jsem furt chodit na záchod, což mne až do teď míjelo, ale jinak nic zvláštního, naopak, připadám si, že mám až moc energie.
tož ji jdu vybíjet pracovně a dneska mám studenty, tak se mají chudáci na co těšit
Dobré ránko,
hell - vídíš jak jsi to skvěle zvládla, ještě , že sis na to vzpoměla ![]()
Já jsem byla včera s rodinkou na procházce a celkem jsem se prošla, ale večer jsem se cítila plná energie . V Brně většinou svítilo sluníčko, už se strašně těším na léto.
Večer mě trochu píchalo v podbříšku, dělá vám to některé?
ACTIV: docela mně píchá taky, když kýchnu, nebo když se zasměju, asi je to normální, jak se to tam všechno usazuje - mimi a orgány a tak.
Preji pekne dopoledne!
hell: mela jsi aspon peknou rozcvickuj, takova prochazka obcas neni na skodu
I kdyz ale v prirode je samozrejme hezci… ![]()
Jinak v brichu me picha docela casto, obcas se i bojim, jestli to je „tak spravne“. Ale chtela jsem se zeptat, jestli uz nektera z vas citi pohyby mimca. Muj divoch se totiz poprve projevil minule utery a od te doby do me obcas boxuje pestickama
(podle ultrazvuku jsem videla, ze prave na tom nejvic boxovanem miste ma hlavicku a rucicky). Samozrejme to neni az tak moc intenzivni jak za par tydnu, ale je to tam
Zda se mi trochu divne, ze to u me bylo tak brzy (17 t 3 dny)…
ahoj vsem!
gerlin: co se tyce pohybu, tak me tu holky presvedcovaly minuly tyden, ze to co citim jsou pohyby, no nakonec jsem tomu uverila, ale uz druhy den nic, tak si rikam ze to pohyby asi nebyly, a nebo je neco spatne…no ve stredu jdu do poradny, tak to zjistim, ale uz jsem zase uzlicek nervu - uz jen kvuli tomu, ze se konecne po trech tydnech dozvim vysledky genetickych testu…
EnkaL: Ty vysledky ti urcite dopadnou dobre, neboj, budu ti moc drzet pesti! ![]()
Divam se, ze mas termin o jeden den pozdeji nez ja, takze pokud jsi citila neco jak pohyby, tak myslim, ze uz by to mohlo byt ono. I kdyz se rika, ze pohyby byvaji u prvorodicek az kolem 20. tydne, nevidim duvod, proc by se mimco nemohlo projevit o trosku driv ![]()
Ja jsem to citila prvni den jako takove kruceni v brichu. Prvni jsem si myslela, ze je to fakt kruceni, ale kdyz to krucelo tak hodinu, tak jsem musela vzbudit pritele a oznamit mu tu novinku, ze „asi uz citim mimco“
No a ty dalsi dny jsem mela takove tukani v podbrisku. Nejvic to citim vecer, kdyz si v klidu lehnu a dam si ruku na bricho a chvilku se na to soustredim.
Ahojky holky,
Před chvilou jsem se vrátila od doktora, vzal mi 4 skumavky krve, a udělají testy. Sestra mi řekla, že mám zavolat za týden,doktor prý že za dva.Tak nevím,ale jak se znám, za týden žhavím dráty.Bojím se aby bylo vše v pořádku. Tak jsem Bobánka zase viděla na ultrazvuku,je nádhernej, jak se tam celej mlel, jen má skrčený nožičky,jak kdyby klečel.chudík.
Myslíte že bych mohla v 17tt už cítit pohyby? citím občas takový jemný škuby a bublinky,ale nevím, třeba se tam melou střeva. Tak se mějte hezky.
Míšenka+Bobánek ( už máme 16 cm)
Misenka: a uz vis, co to bude?
Teda pokud sis to nechala a chces nechat rict… Pomalu se vsechny budeme blizit k tomu 20. tydnu, kdy uz by to melo byt jasne - kluk nebo holka
- a delat seznamek (aspon tech, co to budou chtit zverejnit).
Jak jsem psala - ja jsem prvni pohyby citila v 17+3, takze myslim, ze u tebe uz by to taky mohlo byt ono.
Jinak ti, stejne jak Ence a vsem ostatnim, co na vysledky cekaji, drzim palce, at vysledky dopadnou dobre.