Zase ta pošta!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
19.5.14 17:14

Zdravím maminky, mám takový ošemetný problém… Posílala jsem kamarádce oblečení po dceři, má za pár měsíců porodit a my už jsme z něho vyrostly. Jde o to, že pošta balík zašantročila. Prostě uvíznul někde na depu a už o něm nikdo neslyšel. Podala jsem reklamaci - byl pojištěný na 10 000,– jak mi poradila pošťačka za přepážkou. Měsíc pošta balík hledala a nenašla, tak jsem musela znovu na poštu podepsat papír že souhlasím s vyplacením pojistného. Měli to vyplatit do 14 dnů. Po týdnu mi volali, že balík našli a musím opět na poštu jim to podepsat. Tak jsem šla. „Můj“ balík mi donesli otevřený v jiném obalu a s úplně jiným oblečením§ Byly to nějaké hadry na 10 ti leté dítě, no tak jsem jim řekla že to není moje. Nechali si to teda podepsat a teď se čeká a navím na co. Oni mi nic neřekli prej s tím nemají zkušenost. Myslíte že mi ty hadry vnutí? Nebo vyplatí pojistné? Nebo co? Přeci nemůžou mi ukrást balík, ať je v něm cokoli a nic s tím nedělat ne? Nevíte? Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.5.14 17:23

Pokud nebyl balík tvůj, tak proč jsi to podepisovala? Obavám se, že peníze ani balík už neuvidis :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
19.5.14 17:24

Já to chápu tak, že podepsala, že to její balík není. :nevim:
Jinak nevím, asi by měla dál běžet ta lhůta pro vyplacení, když nenastala žádná změna…

• Citovat
  • Upravit
1311
19.5.14 17:26

@BonBony no, cizí balík vám určitě nevnutí. Je možné, že ho nějaký expert ukradl..ale určitě to reklamační nenechá jen tak…napište stížnosti na mail, co je na stránkách České pošty…tohle není standartní situace, tak se to asi někde řeší…pokud váš balík nenaleznou měli by vám vyplatit pojistné…přeji ať se to brzo vyřeší k vaší spokojenosti :kytka:

Příspěvek upraven 19.05.14 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
19.5.14 17:26

Tak za prvé, ty sice balík máš pojištěný na 10000,–, ale hlavně musíš prokázat, že tam věci opravdu za 10.000,– byli. Což si teda nedokážu představit co by tam muselo být. Udaná cena by měla odpovídat obsahu zásilky. Nemyslím si, že ti na ruku vyplatí 10.000,–
No a to další je docela divný. I na tom přebaleném balíku mělo být aspon originální podací číslo tvé zásilky a adresy, podle čeho by se dalo usuzovat, že jde o tvůj balík. I kdyby došlo k totálnímu roztrhání balíku, tak aspon nějáké torzo adresní strany by tam mohlo být uvedena.
Samozřejmně je správné, že jsi podepsala v protokolu, že to tvoje zásilka není.
A dál nezbývá než čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.5.14 17:31
@ncc1701 píše:
Já to chápu tak, že podepsala, že to její balík není. :nevim:
Jinak nevím, asi by měla dál běžet ta lhůta pro vyplacení, když nenastala žádná změna…

to jsem právě nevycetla, co to vlastně zakladatelka podepsala :nevim: Ale musí také prokázat, že v balíku byli věci v hodnotě 10.000,– ale netuším jak se to prokazuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.5.14 17:32

@isand tak si mě predbehla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.5.14 17:33

Podepsala jsem že to není moje. Chtěli po mě seznam oblečení co tam byl + cenu za kterou jsem to koupila, což jsem udala přibližnou protože si to nepamatuju bylo to asi cca 5 000. Balík neměl žádný štítek prej to byl jedinej co na tom debu zbyl v úložně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
19.5.14 17:35

Jak slyším Česká pošta už mi skáčou osypky. Sestru tam chtěla záměrně úřednice okrást o 800 Kč, když posílala balík do USA a kdyby si to sestra nevyhledala na internetu tak jí to krávě prošlo. Mě oznámili, že neví, kde je můj doporučený dopis s úsměvem, čtvrt hodinu před uzavřením pobočky odmítají obsluhovat. Taky se mi stalo, že přede mnou bylo 55 lidí a v provozu byly dvě přepážky v jedenácti. Hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.5.14 17:35

Při posílámí mi řekli že balík do ruky se má pojistit vždycky na víc proto prej je tak drahej. já tomu kulový rozumim tak jsem je poslechla. V pátek končí ta 14 denní lhůta na výplatu. neříkam že chci nutne 10 litrů ale alespon něco :( nebo oblečení bylo krásné, vše kupované v HMku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.5.14 17:37

@Saneska no taky dobrý. Já právě moc nic neposílám, chtěla jsem jen pomoci kamarádce, bydlí na 2 straně republiky, vidíme se jednou do roka, zname se od mala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
19.5.14 17:39

@Saneska jak tu sestru chtěla okrást?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.5.14 17:42
@BonBony píše:
Podepsala jsem že to není moje. Chtěli po mě seznam oblečení co tam byl + cenu za kterou jsem to koupila, což jsem udala přibližnou protože si to nepamatuju bylo to asi cca 5 000. Balík neměl žádný štítek prej to byl jedinej co na tom debu zbyl v úložně..

tak to pak jo. No počkej tedy do pátku a pokud peníze nepřijdou, tak si zajdi na poštu a poptej se. Pokud si uvedla že zboží mělo hodnotu cca 5.000,– tak to by jsi měla dostat, víc ale určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
19.5.14 17:44

Ahojky.dnes mi měl přijít balíček. byla jsem na poště 2×. mají tu do 17hod. přišla jsem tam v 16:45Hod a ještě tam pošták s balíky nebyl. má mi přijít tlakoměr pro maminu k narozeninám. je zaplacený přes servis 24.tak doufám, že už zítra na poště bude.Dnes nebyl ve schránce ani papír, že ho chtěli doručit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
19.5.14 17:49

@gatubela Já už si to přesně nepamatuji, je to docela dlouho, ale bylo to tak nějak, že sestra posílala balík a na netu našla, že když ho bude posílat normálně, ne doporučeně, bude to stát 1100 Kč a když doporučeně tak 1900, tak si připravila 1100 a šla na poštu, kde pošťačka chtěla za běžné poslání 1900. Sestra se ptala, zda zdražili a pošťačka že ano a že běžné poslání stojí 1900. Sestra to tedy zaplatila a šla to znovu hledat na net, kde bylo 1100. Tak se tam vrátila a šla ihned za vedoucím. Pošťačka hned jak jí viděla, že klepe na dveře vedoucího, na ní křičela ať neklepe, že se spletla a další kecy. Hlavně, že se setra na cenu dvakrát ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák