Zatajuje mi peníze a nákupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32324
26.5.18 11:51

@Kkukačka Jo, jasně. Ale jak by začal kázat takovýhle nesmysly, tak by jel z domu jak namydlenej blesk. Nedat jí peníze ani na jídlo pro děti? Si neumím představit mít tohle doma 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 12:07
@Monchichik píše:
@Kkukačka Jo, jasně. Ale jak by začal kázat takovýhle nesmysly, tak by jel z domu jak namydlenej blesk. Nedat jí peníze ani na jídlo pro děti? Si neumím představit mít tohle doma 8o.

Já ti rozumím, ale uvědom si, že zakladatelka není v jednoduché situaci. Svoboda ženy začíná v její peněžence a mnohé z nás potom opravdu živoříme. Po rozvodu si dost chlapů myslí, že alimenty jsou pro tu jeho ženu, a neuvědomují si, že jsou ve skutečnosti pro jejich dítě a snaží se je samozřejmě snížit, co nejvíce to jde. Bohužel. Víš, ono se to vše krásně říká, že by jel, ale mnohem hůř dělá. Nechci samozřejmě nic bagatelizovat atd. ale třeba můj manžel vykrmoval našima penězma kamarádky a milenky. Dělal ze sebe granta a haura, ale když měl dětem koupit jídlo, tak se mu raka vážně třepala a opravdu mě a děti hodně držel od peněz. Když nakoupil, tak koupil 4 jogurty a krabičku čaje a myslel si, že to vydrží navždycky. Nojo, on by pak neměl na ty svý šlapky :mrgreen: Do nějáké cizí baby s děckem peníze vrážel, ale svým vlastním dětem jídlo nekoupil. Mě doma bil a před ostatníma se dělal jakej je lumen. atd. Takto bych mohla ve výčtu pokračovat opravdu hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32324
26.5.18 12:23

@Kkukačka Chápu to, ale podle mě by na tom byla i finančně líp bez něj. Platil by jí alimenty a nemusela by poslouchat kecy, ať si svoje děti živí sama. A vykrmovat kamarádky a milenky, tak to bych nepřežila. A facku by mi dal jednou. Já jsem vztekloun a jednám dřív než přemýšlím, takže než bych se začala zamýšlet nad tím, co je to za blba, tak už by byl pryč on nebo já. Na tomhle je krásně vidět, že je třeba mít svoje peníze v záloze i kdyby sis měla šetřit pětistovku měsíčně, abys nemusela snášet život s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.5.18 12:38
@Anonymní píše:
Tuhle jsem ho prosila, aby mi začal dávat víc, protože jedno z dětí jde na další stupeň a měsíčně to bude stát o čtyři tisíce víc (cesta, pomůcky, další poplatky). Rozkřičel se, že mi nic nedá, protože nemá a že se mám postarat o dítě sama. A pak jsme objevila toto. A ještě i to, že si objednal na leasing nové auto. Bude ho mít za tři měsíce.

A jak vypadá váš vztah mimo tu finanční stránku? Absolutně si neumím představit, že by se tahle scénka odehrála u nás. Žebrat u manžela o peníze, to je hrozný :hug: ještě si koupí auto na úkor těch dětí :cert: pokud je to blbé i jinak, můžeš se rozvést a říct si o alimenty. Ať to schovává nebo ne, je to SJM

• Citovat
  • Upravit
32324
26.5.18 12:40

@Lalelale No ale to jsou přece její děti, on s nima nemá nic společného, tak je přece nebude chudák živit a starat se o ně. Asi mu je fakt donesl domů čáp nebo mu vyrostly v záhonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 13:31
@Monchichik
@Monchichik píše:
@Kkukačka Chápu to, ale podle mě by na tom byla i finančně líp bez něj. Platil by jí alimenty a nemusela by poslouchat kecy, ať si svoje děti živí sama. A vykrmovat kamarádky a milenky, tak to bych nepřežila. A facku by mi dal jednou. Já jsem vztekloun a jednám dřív než přemýšlím, takže než bych se začala zamýšlet nad tím, co je to za blba, tak už by byl pryč on nebo já. Na tomhle je krásně vidět, že je třeba mít svoje peníze v záloze i kdyby sis měla šetřit pětistovku měsíčně, abys nemusela snášet život s tímhle.

To ano, protože manžel zakladatelky, ji chce evidentně oškubat jako kuře a žije v domnění, že děti jsou jenom její starost a povinnost. :cert: Zakladatelka by měla teďka vše pořádně zvážit, aby neudělala chybu. Měla by vše probrat s právníkem. Stanovení výživného za doby trvání manželství lze, ale je to takový první krok k rozvodu. Nemyslím to tak, aby to nedělala, ale myslím to tak, aby vše pečlivě zvážila každý krok, proto, aby se neudělala zbytečná chyba, který by ji mohla třeba hodně mrzet. Samozřejmě to myslím v dobrém, ne ve zlém. Ale chlapi jsou fakt bestie a snaží se tu ženskou možně i nemožně oškubat a snížit si třeba alimenty. (nulové daňové přiznání, dočasné snížení platu atd.) Proto si myslím, že by měla držet jazyk za zuby, a opatřit si důkazy, aby ho pak dostala u soudu na lopatky a vyšla z toho všeho jako vítěz a ne poražený. Tak to myslím, asi jsem se špatně vyjádřila.

Jo - kdyby jenom facka. :lol: Těmi to jenom začalo. Hodil mne na postel, a je malý zázrak, že mi nezlomil žebra. Bylo to potom, co jsem se začala bránit - tak přitvrdil. Protože jsem začala po něm těžce jít. Bohužel vše dělal tak, abych neměla důkazy - modráky atd. Abych ho nemohla udat na policii. :roll: Byl to prostě hajzlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 13:35
@Lalelale píše:
A jak vypadá váš vztah mimo tu finanční stránku? Absolutně si neumím představit, že by se tahle scénka odehrála u nás. Žebrat u manžela o peníze, to je hrozný :hug: ještě si koupí auto na úkor těch dětí :cert: pokud je to blbé i jinak, můžeš se rozvést a říct si o alimenty. Ať to schovává nebo ne, je to SJM

Někteří chlapi se chovají ke své ženě jako k podřízené nebo jako k frocovi a ne jako k rovnocennému partnerovi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32324
26.5.18 14:30

@Kkukačka Já ti rozumím :lol: A dobrý právník bude v tomhle případě obzvlášť potřeba. Jinak když mají pánové třeba nulové daňové prohlášení tak mám za to, že se bere nějaký násobek průměrné mzdy nebo nějaký daný výpočet, aby se nemohli vymlouvat, že nic nevydělají, to je jejich chyba. Já bych toho tvojeho udala na policii i bez modřin, neprošlo by mu to jen tak, zmetkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 15:34
@Monchichik píše:
Já bych toho tvojeho udala na policii i bez modřin, neprošlo by mu to jen tak, zmetkovi.

No já to neudělala, protože jsem se jej už potom bála. A navíc, se i domnívám, že když nebyl důkaz, což nebyl, tak by s tím policie i tak nic neudělala a brala by to jako tvrzení proti tvrzení. Protože on by se těžko přiznal. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32324
26.5.18 15:43

@Kkukačka No možná by s tím nic neudělali, ale měla bys aspoň papír, že k něčemu došlo. Plus bych šla ještě k doktorovi, abych měla papír i od něj. A že si se bála, to chápu :hug:. Měla jsem to v blízkém okolí, ta bezmoc byla strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 15:49
@Monchichik píše:
Měla jsem to v blízkém okolí, ta bezmoc byla strašná.

To věřím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12328
26.5.18 16:39
@Kkukačka píše:
Víš, ono se spoustu chlapů vybarví až časem a nebo po svatbě. Nikdy nevíš, koho si bereš, nebo s kým ve skutečnosti žiješ.

Jojo, klasika :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
27.5.18 10:21
@Ketris píše:
Jojo, klasika :lol: :palec:

No, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.18 19:26

Tady padla jedna velká pravda, nikdo nikdy neví, co se stane ani jak se změní on sám, natož lidí kolem něho.

Pak se tu míchají dvě rozdílné věci- Vyživovací povinnost k rodině X firemní peníze.

Kdo má rodinu, má se starat. Mělo by se spočítat, kolik je potřeba na chod rodiny, domluvit se na příspěvku. Určit neoficiálně vyživené na manželku a děti. A nezajímá mě, kde to ten druhý bere. Má děti má si najít lepší práci, má si to nějak zařadit, aby rodina fungovala. A přijde mi „sprosté“ lést do firemního učetnictví. Podnikání není zaměstnání, kde je každý měsíc stabilní výplata. To že firma dostane proplacenou fakturu neznamená, že se to všechno musí utratit. Každá firma potřebuje kapitál, nářadí, peníze na rozvoj, nečekané výdaje atd. Já jsem žena podnikám, firmu mám po rodičích, ted jsem prodávala ještě jiné svoje dědictví, abych mohla firmu rozšířit a modernizovat. Nevím, proč bych měla někomu skládat, kolik mám na firemním učtu peněz. Stejně to nic nevypovídá o tom jaké má firma výdaje a z toho přijmy. Já pracuji v zemědělství, loni byla špatná uroda za x let, vydělala jsem kulový, ale firmu a zákazníky jsem udržela jen kvůli tomu, že jsem měla velkou finanční rezervu. Dělat závěry z podnikatelského učtu je k ničemu, stejně jako z katastru nemovitostí. Pokud se doma nebavíte o rozvoji podnikání, tak netušíte, co tam je. Kdo nepodnikal, tak to nepochopí.

Tak doma řekněte, provoz domácnosti stojí tolik a tolik, je mi jedno, kde to vyděláš, máš povinnosti. Ale nevytahujte firemní peníze. Se pak nedivte, že se chlapi nechtějí ženit, když byste je obrali i o firemní peníze. Já mám kapitál od rodiny, je pro mě nepředstavitelný, že bych ho někomu při rozvodu dala.

A většina lidi si pohlídá, aby o svůj majetek nepřišli. Je naivní si myslet, že si někdo zaplatí právníka a vše se vyřeší kouzelným proutkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
28.5.18 08:13

@Procházející vycházíte pouze z osobní zkušenosti, kdy vaše firma je zděděna po rodicich. Z právního hlediska je tedy vaše a do sjm nepatří. Pokud firma manžele zakladatelky vznikla za dob trvání jejich manzelstvi tak ovšem do sjm spadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí