Zatajuje mi peníze a nákupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
25.5.18 23:56

Mohl take zacit sazet nebo hrat bedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
25.5.18 23:58

Ten tvůj je prevít (slušně napsáno) a ty nejsi žádná stíhačka. Proto, aby jsi nebyla stíhačka, tak necháš ze sebe dělat s prominutím debila?? No to ne!!! Každopádně dávej pozor, ať se neprozradíš a další kroky pečlivě zvaž a hlavně jazyk za zuby!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
26.5.18 00:12
@Anonymní píše:
Tuhle jsem ho prosila, aby mi začal dávat víc, protože jedno z dětí jde na další stupeň a měsíčně to bude stát o čtyři tisíce víc (cesta, pomůcky, další poplatky). Rozkřičel se, že mi nic nedá, protože nemá a že se mám postarat o dítě sama. A pak jsme objevila toto. A ještě i to, že si objednal na leasing nové auto. Bude ho mít za tři měsíce.

jak postarat sama o dítě je to snad i jeho dítě tak at se stara. Jako fakt je ideal mít společný učet než toto ten platí to a ten zas toto…Nechci tě strašit, ale jedna známa žila s manželem myslela si jak je vše fajn a před rozvodem zjistila že manžel už má postavený nový dům se svoji milenkou kde teď spokojeně žijou ( dům stavěl za společne peníze jeho a manželky - moji známe ) takže než si vypočítávat nějaké vyživné a být jeho manželka šla bych od něj a pak bych si nechala platit alimenta a vyživne

• Citovat
  • Upravit
26.5.18 02:10
@Anonymní píše:
Holky, co byste dělaly, kdyby jste zjistily, že Vám manžel zatajuje peníze na svém účtě (ve statisících) a taky pořídí nějaké pozemky, ale nechá je napsat jen na sebe? Je podnikatel, takže peníze vždycky nějaké má, dańová přiznání už jsem několik let neviděla, protože prý mi do nich nic není a hlavně ta daňová přiznání nic neřeknou, má nějaké příjmy i mimo. Říct mu o tom, že o tom vím? Bude to ještě víc schovávat, to vím, protože už takhle mi občas zalže, že prý nemá peníze, proto jsem byla dost překvapená, když jsem tohle objevila.
Nebo to nechat být? A nějak to třeba sledovat?Každopádně důvěra je v čudu…

Podej žalobu na soud. Prokaž tam co za tvými zády dělá a nech si stanovit, ať platí na tebe i děti. Lze to i za manželství. Pak už ti ty peníze na děti bude muset dávat ať chce nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 06:46

@LaPaloma

Nechat děti na něm už jsem jednou zkusila - musela jsem pracovně pryč na tři dny. Ten první den se ale změnil program, já vyšetřila trochu času a tak jsem se první den neplánovaně vrátila. Vůbec nedodržel to, co jsme byli domluveni, že se vrátí domů dřív (běžně chodí kolem sedmé, ale nepracuje tak dlouho, chodí vykecávat za známými, dělá jako že pracuje, poflakuje se, prostě pohodička, doma by byl totiž atakován povinnostmi - sice by je neudělal - sedne si k TV a dělá, že není, jen nás prudí, že mu tamhle a ono vadí a čeká, až je hotovo), ale vrátil se snad ještě později, děti byly samy, kdyby tam ode mě neměly nachystané jídlo a další, tak by se šly asi pást. Já pak kolem deváté odjela, abych nemusela ráno vstávat ve čtyři, tak ještě nebyl doma. Takže jemu je to šumák. Jen okolí zas vědělo, jak jsem hrozná, že si dělám kariéru a jak jsem odjela a on měl děti na starosti. Když jsem mu to po návratu řekla, řekl, že je pracovně velmi vytížem a že bych měla sedět doma jako ostatní ženské. Takže vina zase na mně. :zed: A jak příště neudělá už vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
26924
26.5.18 07:08

Jezisi holka, co sis to vybrala za manzela? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
26.5.18 07:08

Máte celkem dost podivný vztah, tak to na mě působí podle toho, co jsi napsala v posledním příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 07:39

@Danulinka16

Abych mu nekřivdila, občas ho to chytne a udělá večeři, frekvence tak 1× za půl roku, jednou týdně vyndá myčku. Donedávna jednou týdně sekal trávu, teď to přehodil na nás. Bohužel jsem se nechala vmanipulovat (posilovala to i tchýně, která mi kdysi „vysvětlovala“, jak on moc pracuje a musím mu dát prostor a vůbec mám být ráda, že mě živí na MD) a už to dost zůstalo. prostě on víc pracuje, víc vydělává a domácnost je doména ženy. OK, ale na oplátku bych očekávala důvěru a dostatek financí, což, jak jsem zjistila, není. Teda finance jsou, ale jsou „JEHO“. Jen dodám, že do práce chodím taky, a to je mu trnem v oku.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
26.5.18 08:04

Kdo tě nutil si s takovým člověkem pořizovat více dětí? Jak se choval, když jste ještě žádné děti neměli? Toto já prostě nikdy nepochopím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.18 08:04

Nooo holka, nemáš to lehké :(! V mnohém se v tom také poznávám, jen s tím rozdílem, že s dětmi nedostatkem netrpíme (už, ale taky jsem si to musela vybojovat).U Nás je to třeba tak, že mi taky tvrdí, že mi do toho nic není, že jsou to jeho peníze, že si je vydělal sám, tak poč by měly pařit i mě a že mám taky šanci se snažit a mít :zed:! Ale tak nějak jsem se smířila s touto situací a psychicky jsem se přesvědčila, že pokud netrpím s dětmi nedostatkem, tak mi to vážně může být jedno (at se s tím zadusí) a určitě na něm nechci „parazitovat“. Vycházím prostě s tím, co mám (mateřská) i když s jeho příjmy bych si teoreticky mohla žít jako snob :mrgreen: (ale o to stejně nestojím, spíš bych měla tendenci pomáhat finančně příbuzným a potřebným). Ale proč píšu, u nás je to třeba tak, že mi příjem neříká proto, že nechce, aby o jeho finanční situaci někdo věděl a ví, že minimálně mamce bych to vykecala :lol:. Co si pošle na účet teda zdaní, ale spoustu, spooooustu dalších fin. prostředků má na burze. Nevýhoda too všeho je, že už to není partnerství, ale jeden se snaží mít navrch - on rozhoduje, jaké jídlo, spotřebiče, auto atd. se koupí a za co se utratí, není to prostě společné rozhodnutí a jeho slovo (tím, že on platí) je větší, což mě teda taky štve a teda za sebe taky nevím, jak dlouho toto jde vydržet dlouhodobě, spíš mám pocit, že to jde pomalu, ale jistě do kytek :(. Být tebou, tak se, jak už to tu bylo řečeno, zařídím taky sama za sebe, aby si se ve vyhroceném případě mohla sebrat a odejít. Já mám taky už pěknou sumu pěkně tajně bokem u mamky, kdyby něco, hodně příbuzných a známých o naší situaci ví a jsou připraveni mi v případě potřeby kdykoliv podat pomocnou ruku (např. se stěhováním). Vždycky, když už to na mě padá, hned koukám na volné pronájmy v okolí, což mi taky celkem pomáhá :D. Celkově se snažím zařídit tak, abych ho co nejmíň ted a vůbec v budoucnu nepotřebovala. Čím víc si bude tvůj muž myslet, že jsi na něm závislá, tím víc na to bude hřešit! Když mu ukážeš, že nemáš problém s tím sáhnout k nějakým opatřením, zbystří a bude se možná víc snažit, možná mu bude stačit citovat z obč. zákoníku, že jako manželka máš zákonné právo vědět o jeho všech příjmech a taky máš právo na to, aby se finančně patřičně podílel na chodu domácnosti a pokud to není ochotný akceptovat, máš právo to po něm chtít přes soud (a to je fakt!) a oni než aby své příjmy a výdaje ventilovali veřejně, tak možná spíš pustí chlup ;-), zkusit to každopádně můžeš ;-) u nás to zafungovalo (své příjmy nechce sdělit ani finanční poradkyni nebo své účetní :D, takže představa soudu… :mrgreen: :lol: ) Každopádně hodně štěstí a pevné nervy ;-)!
anonym Alča

• Citovat
  • Upravit
14723
26.5.18 08:08
@Anonymní píše:
@LaPalomaNechat děti na něm už jsem jednou zkusila - musela jsem pracovně pryč na tři dny. Ten první den se ale změnil program, já vyšetřila trochu času a tak jsem se první den neplánovaně vrátila. Vůbec nedodržel to, co jsme byli domluveni, že se vrátí domů dřív (běžně chodí kolem sedmé, ale nepracuje tak dlouho, chodí vykecávat za známými, dělá jako že pracuje, poflakuje se, prostě pohodička, doma by byl totiž atakován povinnostmi - sice by je neudělal - sedne si k TV a dělá, že není, jen nás prudí, že mu tamhle a ono vadí a čeká, až je hotovo), ale vrátil se snad ještě později, děti byly samy, kdyby tam ode mě neměly nachystané jídlo a další, tak by se šly asi pást. Já pak kolem deváté odjela, abych nemusela ráno vstávat ve čtyři, tak ještě nebyl doma. Takže jemu je to šumák. Jen okolí zas vědělo, jak jsem hrozná, že si dělám kariéru a jak jsem odjela a on měl děti na starosti. Když jsem mu to po návratu řekla, řekl, že je pracovně velmi vytížem a že bych měla sedět doma jako ostatní ženské. Takže vina zase na mně. :zed: A jak příště neudělá už vůbec nic.

Tak po tomhle by se mnou zažil strašlivou hádku a vyjasňování situace. Kdyby do toho chtěla nějak zasahovat tchyně, poslala bych ji někam.
Jako další krok by bylo hledání aktivit mimo dům, třeba i s dětmi. Dala bych mu pocítit samotu a odkopnutí.
Ale máš doma takový materiál, že bych řekla, že je škoda s ním stárnout. Stálo by za to bez rozvodu soudně stanovit, kolik má dávat, to bude nejrychlejší a může to být odrazový můstek pro stanovení alimentů a výživného pro Tebe po rozvodu. Teď se podalo daňové přiznání, jestli něco přiznal je otázka, ale tahej z něj peníze, které Ti patří. Jestli podniká papírově špatně, tak si myslím, ale není to jisté, že stejně by mu soud dal povinnost slušně přispívat na domácnost.
S právníkem bych se poradila, kolik by to bylo, zda více než nyní, a pak bych to rozjela. Natvrdo a dotáhla bych to do konce. Když se s ním nedá domluvit ani na pohlídání dětí, nestojí za nic ani jako otec. Navíc - proč by měl někde chodit vykecávat místo aby byl doma a makal na zahradě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 08:14

@LaPaloma

Já se snažím spíš po dobrém, po zlém s ním nikdo nehne. On když se zasekne, tak je to fakt tak na soud. Jednou se dokonce z trucu odstěhoval asi na dva dny. Prostě má i kam utéct. A klidně peníze nedá vůbec a že s dětmi nemáme, ho nezajímá. Ještě si v tom porýpe a člověka poníží - jako že kdybych byla hodná, tak bych se měla. A že on chce tlustou čáru a každý jedeme za své. Fakt musím opatrně.

• Citovat
  • Upravit
12328
26.5.18 08:16

Zkusis si s nim o tom prvni normalne promluvit, az pak bych zacla vic jiskrit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32324
26.5.18 08:17
@Anonymní píše:
@LaPalomaJá se snažím spíš po dobrém, po zlém s ním nikdo nehne. On když se zasekne, tak je to fakt tak na soud. Jednou se dokonce z trucu odstěhoval asi na dva dny. Prostě má i kam utéct. A klidně peníze nedá vůbec a že s dětmi nemáme, ho nezajímá. Ještě si v tom porýpe a člověka poníží - jako že kdybych byla hodná, tak bych se měla. A že on chce tlustou čáru a každý jedeme za své. Fakt musím opatrně.

No to je teda frajer. Tak to si myslím, že už bych byla dávno rozvedená, tohle bych teda nedala. Aby ho nezajímalo, že jeho vlastní děti nemají na jídlo? A jak to myslí, že kdybys byla hodná? Každý jedeme za své. V pořádku. Rozvést, vypořádat majetek / dopředu si zjisti, co kde má/ a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.5.18 08:19

Že by stejná autorka:
https://www.emimino.cz/…seho-313119/

Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...