Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pannda píše:
Dotykáč za pár tisíc je dneska docela normál a neomezený tarif teda nemá, stále dobíjí..
Z ceho dobiji?
@pannda píše:
No, 16-ce ho už fakt odebrat nedokážu, to mi jen tak neodevzdá…úkoly do školy jí už taky nezkontroluju..
Počkej, jak nezkontrolujes? ![]()
@romype píše:
jak neseberu, takže tím chceš říct, že ty posloucháš 16ti letou holku? A kdo jí ten telefon platí?
Pokud bych ho platila já, normálně bych jí sdělila za jakých podmínek bude mít telefon, pokud by to nedodržela, smolík, přestala bych okamžitě platit telefon, dřív jsme bez nich taky existovali.
Platí si ho sama, z kapesnýho…na tel. si taky přispěla..
@Bábrdl Je na střední, přece jí nebudu kontrolovat úkoly, je snad samostatná. Ty naštěstí plní..Mě už je taky nikdo nekontroloval.
@pannda píše:
Hele, více než telefon by Mé štvalo to vysvědčení a důtka.
@pannda píše:
no ale to kapesný jí dáváš ty ne? pokud má telefon na smlouvu, tu smlouvu jsi uzavřela ty? pokud ne a jen kupuje kredit, nedala bych jí ani korunu.
@pannda píše:
@Bábrdl Je na střední, přece jí nebudu kontrolovat úkoly, je snad samostatná. Ty naštěstí plní..Mě už je taky nikdo nekontroloval.
jo, ale jsou holt děti, které to potřebují, od toho jsme dospělí, aby jsme si tohle uvedomili, moje dcera je taky na střední a když vidím, že na učení má tendenci kašlat, zkouším jí z látky ještě dneska, nedá se nic dělat, chci, aby měla nějaké výsledky, bohužel pubertáci na to mají tendence kašlat, protože jim je to jedno.
Já měla taky dlouho Nokii 3310 a pořád jsem na něm hrála hry.
![]()
@Litta píše:
Já měla taky dlouho Nokii 3310 a pořád jsem na něm hrála hry.![]()
Mně nevadí, že má dcera telefon a hraje na něm taky hry, ale nesmí to zasahovat do školních povinností a domácích.
@Bábrdl Vysvědčení mě štve, to si piš. Řekla jsem jí na rovinu, že pokud se nezlepší, nepojede s námi k moři letos..A na tom trvám. Důtka - no, napomenutí měla za zapomenutý úbor do tělocviku
, za nevhodný slovník, a pak dostala důtku, když se k tomu přiřadila neuschovaná obuv ve třídě, místo aby ji měla v uzamčeném botníku
. Za nás za takové kraviny teda důtky nebyly, to muselo bý echt za nevhodné chování. Má ode mně zaracha, aby si nemyslela, že jí to prošlo, ale jinak tu důtku výrazně neřeším.
@Keish-Keish píše:
Já nemůžu nic říkat, já jsem zase závislá na notebooku
jo
ale u dítěte, pokud bych nechtěla, aby držela v ruce telefon, tak bych jí ho sebrala. Odevzdej telefon, dostaneš ho, až se naučíš a splníš povinnosti.
@romype píše:
Mně nevadí, že má dcera telefon a hraje na něm taky hry, ale nesmí to zasahovat do školních povinností a domácích.
Chápu, i já ji občas chtěla přezkoušet, no kino největší, nakonec neřekla naschvál nic… Musela bych ji zabít. Je s ní problém, občas to vygraduje tak, že dostane po čuni..
@pannda píše:
@Bábrdl Vysvědčení mě štve, to si piš. Řekla jsem jí na rovinu, že pokud se nezlepší, nepojede s námi k moři letos..A na tom trvám. Důtka - no, napomenutí měla za zapomenutý úbor do tělocviku, za nevhodný slovník, a pak dostala důtku, když se k tomu přiřadila neuschovaná obuv ve třídě, místo aby ji měla v uzamčeném botníku
. Za nás za takové kraviny teda důtky nebyly, to muselo bý echt za nevhodné chování. Má ode mně zaracha, aby si nemyslela, že jí to prošlo, ale jinak tu důtku výrazně neřeším.
no nevím, já kdybych zakázala dceři moře, tak jí to bude úplně jedno, nebyl by to pro ní trest, trest je pro ní při neplnění povinností pouze odebrání telefonu.
Holky, díky za názory, musím s mladší ven, jdeme ma boby. Pak sem ještě nahlédnu.