Závislost na telefonu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
31.1.15 13:52
@pannda píše:
Já taky noťas, ale umím ho využít jak pracovně, tak i volnočasově, tedy nejsem na něm stále. Mám doma spoustu povinností i čas na své koníčky. Ale to co poslední dobou předvádí holka, mě dovádí k šílenství. Přeli jsme se i v tom, že do koupelny ho OPRTAVDU brát nemusí…

jak přeli? Když řekneš, že do koupelny půjde bez mobilu, tak půjde bez mobilu, ne? Neber mi iluze, že puberťák prostě nezareaguje na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
31.1.15 13:53
@pannda píše:
No, 16-ce ho už fakt odebrat nedokážu, to mi jen tak neodevzdá…úkoly do školy jí už taky nezkontroluju..

jak nedá? Tak to nevím, nemám tedy 16 doma, ale máš blbý vysvědčení? navalíš ten mobil a hotovo. Když nechodí ven, tak nějaký zaracha ji nevytrestá. Takže odevzdej mobil a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
31.1.15 13:53

@pannda změnila bych tarif na takový, který nemá internet, i když vím, že najít takový je těžký, dala heslo na wifinu a jí ho neřekla, přinejhorším sebrala mobil a dala nějaký, který nemá možnost internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
31.1.15 13:55
@pannda píše:
Také je Váš teenager závislý na mobilu? Nevím, co už mám dělat, ale vytáčí mě, že má dcera neustále mobil v ruce, píše a píše, věčně neochotná cokoli udělat doma a učení, ani nemluvím.
Když omezíme dosah WIFI, stejně má internet v mobilu, takže je to jedno. Vážně mě to leze na nervy, večer sedne k televizi a jen píše. Už jsem jí i řekla, že buď se bude dívat bez telefonu, nebo ať jde do jiného pokoje. Tak to jde tv stranou a zase telefon.. Je to závislost, nevím, jak na ni.
Je to i u vás??

nevím jak teenageri, ale stačí se rozhlédnout např. v restauraci nebo kdekoliv mezi lidmi – lidi čumí do mobilů, zdá se mi že hlavně chlapi. a rozhodně to nejsou jen ti, kteří tam jsou zrovna sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.1.15 13:55
@romype píše:
Mně nevadí, že má dcera telefon a hraje na něm taky hry, ale nesmí to zasahovat do školních povinností a domácích.

To je jasné, to už je průšvih. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.1.15 13:56
@budi píše:
nevím jak teenageri, ale stačí se rozhlédnout např. v restauraci nebo kdekoliv mezi lidmi – lidi čumí do mobilů, zdá se mi že hlavně chlapi. a rozhodně to nejsou jen ti, kteří tam jsou zrovna sami.

Na to je dobré na začátku říct, že kdo vytáhne první mobil, platí útratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
31.1.15 13:57
@pannda píše:
@Bábrdl Vysvědčení mě štve, to si piš. Řekla jsem jí na rovinu, že pokud se nezlepší, nepojede s námi k moři letos..A na tom trvám. Důtka - no, napomenutí měla za zapomenutý úbor do tělocviku :roll:, za nevhodný slovník, a pak dostala důtku, když se k tomu přiřadila neuschovaná obuv ve třídě, místo aby ji měla v uzamčeném botníku :roll:. Za nás za takové kraviny teda důtky nebyly, to muselo bý echt za nevhodné chování. Má ode mně zaracha, aby si nemyslela, že jí to prošlo, ale jinak tu důtku výrazně neřeším.

ty, nepojede k moři…štve tě špatný vysvědčení a telefon, zakážeš jí moře. Tak ti nevím, to musí být blaho, být bez dozorů rodičů se svým klukem, to bych si chrochtala a kašlala na moře. Pokud ti něco vadí, zasáhni přeci. Pokud má špatný prospěch, budu ji z látky zkoušet ještě na střední, pokud nebude plnit domácí povinnosti, seberu jí mobil i kapesný. A je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
31.1.15 13:57
@terinka4444 píše:
jak přeli? Když řekneš, že do koupelny půjde bez mobilu, tak půjde bez mobilu, ne? Neber mi iluze, že puberťák prostě nezareaguje na rodiče.

šestnáctku už musí brát jako parťáka, ne jako závislé děcko. To znamená — můžeš partnerovi prostě nakázat, že do koupelny si nebude brát mobil??? Můžeš mu zakázat třeba číst na záchodě??? když ti řekne, že to prostě chce dělat a nechápe, proč ti to vadí, tak nevím co naděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
31.1.15 13:58
@Litta píše:

:palec: :palec: :palec: jojo, to už jsem taky slyšela jako tip a moc se mi to líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
31.1.15 13:58
@terinka4444 píše:

Dceři bude 12 a má to podobně s tabletem. Přestala jsem diskutovat a v 9 večer nastoupím k ní do pokoje a tablet zabavuji. Ze začátku protestovala, ale už pochopila, že to nemá cenu. My teda nemáme problém se školou, v pololetí samé jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.1.15 13:59
@terinka4444 píše:
ty, nepojede k moři…štve tě špatný vysvědčení a telefon, zakážeš jí moře. Tak ti nevím, to musí být blaho, být bez dozorů rodičů se svým klukem, to bych si chrochtala a kašlala na moře. Pokud ti něco vadí, zasáhni přeci. Pokud má špatný prospěch, budu ji z látky zkoušet ještě na střední, pokud nebude plnit domácí povinnosti, seberu jí mobil i kapesný. A je to.

ten samý názor mám i já :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
31.1.15 14:00
@Litta píše:

Hezký! Ty mobily mě taky vadí, minimálně mi to přijde neslušné. Ale chápu, že pro puberťáky je to nezbytnost a způsob sociálního kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.1.15 14:03
@terinka4444 píše:
ty, nepojede k moři…štve tě špatný vysvědčení a telefon, zakážeš jí moře. Tak ti nevím, to musí být blaho, být bez dozorů rodičů se svým klukem, to bych si chrochtala a kašlala na moře. Pokud ti něco vadí, zasáhni přeci. Pokud má špatný prospěch, budu ji z látky zkoušet ještě na střední, pokud nebude plnit domácí povinnosti, seberu jí mobil i kapesný. A je to.

Jo, v mych patnacti jeli rodice na Kanary, uzasny, fakt jsem doma nebrecela, byla jsem pecena varena u svyho kluka, poprve se stala jak dobytek, doted si pamatuju, co jsem vypila :lol:

Osobne bych ponechala minimalni kapesne, vypichla dva nejhorsi predmety a podle vysledku ve 3/4leti kapesne zvysila.
Samozrejme bych nabidla pomoc s ucenim. Na me rodice dlabali a podle toho ty vysedky vypadali. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
31.1.15 14:04
@budi píše: šestnáctku už musí brát jako parťáka, ne jako závislé děcko. To znamená — můžeš partnerovi prostě nakázat, že do koupelny si nebude brát mobil??? Můžeš mu zakázat třeba číst na záchodě??? když ti řekne, že to prostě chce dělat a nechápe, proč ti to vadí, tak nevím co naděláš…

no, tak šestnáctka s třídní důtkou a špatnými výsledky ve škole, a líná doma cokoliv udělat včetně jídla pro sebe a neplnící si své povinnosti není můj parťák. Je to stále ještě dítě plně závislé na mně a na mé výchově a na tom, co já jsem ochotná tolerovat. Já si v šestnácti nedovolila naše neposlechnout, nikdo z mých kamarádu si to nedovolil. Když máma řekla, že odevzdám telefon( TEN ZA NÁS NEBY, ALE HYPOTETICKY) nebo že nevytáhnu paty od stolu, dokud se to nenaučím, tak jsem prostě poslechla a tedy všichni okolo mě taktéž. S rodiči se diskutovalo, ale rodič měl poslední slovo. Takže pokud řeknu, že ten telfon do koupelny nevezme, tak ho nevezme. Že na ten telefon nesáhne, dokud se nenaučí, tak na něj nesáhne. Možná kdyby nebyla rovnocenný partner, ale dítě, možná by zakladatelka nemusela řešit takové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.1.15 14:06
@budi píše: šestnáctku už musí brát jako parťáka, ne jako závislé děcko. To znamená — můžeš partnerovi prostě nakázat, že do koupelny si nebude brát mobil??? Můžeš mu zakázat třeba číst na záchodě??? když ti řekne, že to prostě chce dělat a nechápe, proč ti to vadí, tak nevím co naděláš…

s tímhle nesouhlasím, pokud dítě nedodržuje pravidla hry a používání telefonu mu zasahuje do školy a omezuje mě tím, že doma nic neudělá tak pak nevidím jediný důvod s ní jednat jak s partákem, prostě seberu telefon a co se týče partnera, pokud by kvůli hraní na telefonu kašlal třeba na rodinu tak bych to taky řešila.

Příspěvek upraven 31.01.15 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect