Zblázním se ze své dvouletačky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
21.2.15 00:25
@e-lili píše:
@Lynette ale na ten vzdor skolka nefunguje. stoho se da opravdu jen vyrust

To ostatni neni predmetem diskuze.

K placani na oplatku se snad nebudu vyjadrovat.

V 15ti ti da delo, ze lehnes :mrgreen: (nadsazka)

a maminka si vezme stoličku, aby na tvář puberťáka dosáhla a vrátila mu ji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.2.15 00:27
@Lynette píše: Školka funguje moc dobře - víc komunikuje, víc mluví, dokonce už si se mnou chce i kreslit, nechá si ukazovat obrázky v knížkách i si se mnou trochu zacvičí - předtím tohle vůbec nechtěl. Celkově je spokojenější. To, že se snaží si něco vydupat je podle mě dané věkem - já ho chci naučit, že když něco chce, tak že má poprosit a dostane to a taky ho chci naučit že plácnutím dosáhne maximálně toho, že bude taky plácnutej - věřím že mu to jednou dojde.

ano, učíš ho oko z oko… co pak bude dělat v kolektivu? oplácet taky? nebo jako první plácat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.2.15 00:33
@3HE píše:
Děvčata… já mám i dvacetilého syna a věřte, že všechna hrůza s mrňaty i dětmi do 15let je stále procházka růžovým sadem ;)užívám si a děkuji za každý den, kdy to s malýma zvládnu, ptž vím, že bude hůř a že tohle ještě nic není… puberta je fakt horší :|

Prožívám něco podobného, nedávno jsem četla článek o tom, že puberta je přesně jako období vzdoru. U puberťáků je to o dost horší, neb nás naprosto nepotřebují, všechno vědí a jejich svět jsou kamarádi. Takže si taky synka užívám i s tím vztekáním, neb to hrozně utíká. A když už jsem vyřízená, tak s vyděšeným výrazem křičím na přítele ať ho vezme a někam s ním jde. Naštěstí to přítel chápe :lol: a mě stačí i dvacet minut. Projdou se, já si vypiju kávu a jedeme dál :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.2.15 00:35
@3HE píše:
ano, učíš ho oko z oko… co pak bude dělat v kolektivu? oplácet taky? nebo jako první plácat?

Doufám, že bude oplácet taky. Když nebude oplácet, tak bude šikanovaný jako já a to opravdu nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.2.15 00:37

Je zajímavé, že moje děti mě nebijí a ani to nezkouší, že sebou nehází o zem a nevztekají se tak, že by mlátily věcmi kolem sebe. Čím to asi bude? Jo já vím, to bude tím, že ví co si dovolit mohou a co ne a opravdu jsem nečekala, že z toho sami vyrostou a nebo že mě je vychová a pravidla nastaví někdo jiný. Ty pravidla jsou totiž potřeba nastavovat od mala a ne až je nějaká krize a pak se divit.
Ale vím, že zde je v oblibě omlouvání a objímání a podobně. Tak do toho maminky, já jsem jen ráda, že si vychovávám děti podle selského rozumu a nemám pak žádné tyto psychostavy a nemusím hledat hlídání kdo ví kde, abych se z toho nezbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.2.15 00:42
@moje prdelky píše:
Je zajímavé, že moje děti mě nebijí a ani to nezkouší, že sebou nehází o zem a nevztekají se tak, že by mlátily věcmi kolem sebe. Čím to asi bude? Jo já vím, to bude tím, že ví co si dovolit mohou a co ne a opravdu jsem nečekala, že z toho sami vyrostou a nebo že mě je vychová a pravidla nastaví někdo jiný. Ty pravidla jsou totiž potřeba nastavovat od mala a ne až je nějaká krize a pak se divit.
Ale vím, že zde je v oblibě omlouvání a objímání a podobně. Tak do toho maminky, já jsem jen ráda, že si vychovávám děti podle selského rozumu a nemám pak žádné tyto psychostavy a nemusím hledat hlídání kdo ví kde, abych se z toho nezbláznila.
h

Gratuluju k dokonalosti tve a tvych deti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.2.15 00:44
@moje prdelky píše:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.2.15 00:46

@moje prdelky Tvé děti ví co si dovolit mohou a co ne - a jak to ví? Už se tak narodily nebo je to Maybelline?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.2.15 00:52
@Lynette píše:
@moje prdelky Tvé děti ví co si dovolit mohou a co ne - a jak to ví? Už se tak narodily nebo je to Maybelline?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
21.2.15 00:55
@moje prdelky píše:

Na tohle jsme tu čekaly. Teď už můžu jít spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.2.15 01:15
@Fíková píše:
Na tohle jsme tu čekaly. Teď už můžu jít spát.

Ne, nemuzes, musis prijit na to, kde jsi udelala chybu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.2.15 01:30

No ona to asi nemyslela tak, jako že je tak dobrá a má nejhodnější děti. Můj syn je taky hodný, občas se vzteká, málokdy s něčím hodí, nikdy nikoho nekousl ani neuhodil. Občas když mu někdo bral hračku, tak zakřičel a napřáhl se jakoby chtěl kousnout, ale to je tak všechno. Naopak syn od sestry do něj od malička buší, mlátí ho rukou i hračkou, kouše ho, strká do něj, mačká mu ruce a to mu můžem vysvětlovat jak chceme, že se to nedělá. Záleží to na povaze dítěte samozřejmě. I když já bych se s ním asi tak nepárala, tak bych s ním zaklepala až by si opravdu uvědomil, že se to nedělá a že se zlobím. A tak nějak to asi @moje prdelky myslela. Že se s dítětem nemá nijak debatovat a vykládat mu kdoví co, ale rázně ukázat pravidla hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.2.15 01:43
@Lynette píše:
:roll: Můj syn taky ví co si může dovolit. Ví, že se např. nikdo nemlátí a do nikoho se nekouše. Jendou ho chlapeček tak kousl do prstu a zkuste se kousnout samy do prstu. Strašně moc plakal, skoro se nemohl nadechnout a klepal ručičkou bolestí. Myslela jsem, že to mu dítěti v tu chvíli urazím hlavu :pocitac: Kdyby můj syn někoho kousnul, tak to by koukal jak bych s ním zatočila. Ale maminka mu jen tupě vysvětlovala, že se to nedělá a nutila ho k omluvě. Takové malé dítě, ale nechápe smysl omluvy, udělá to jen na popud matky. Prostě se to nedělá a nazdar a to by měla vysvětlit dítěti každá máma. Chápu, někdy je to těžké, ale domluvy zde nepomáhají. Někdy se prostě musí na dítě opravdu pohrozit, aby si věc uvědomilo :nevim:
Ještě to opravím. Nejsem si jistá jestli to ví. Ale nějak si to prostě uvědomuje, občas si všímám, že by třeba chtěl uhodit, ale neudělá to. Takže o tom asi přemýšlí :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
21.2.15 01:48
@natyber píše:
No ona to asi nemyslela tak, jako že je tak dobrá a má nejhodnější děti. Můj syn je taky hodný, občas se vzteká, málokdy s něčím hodí, nikdy nikoho nekousl ani neuhodil. Občas když mu někdo bral hračku, tak zakřičel a napřáhl se jakoby chtěl kousnout, ale to je tak všechno. Naopak syn od sestry do něj od malička buší, mlátí ho rukou i hračkou, kouše ho, strká do něj, mačká mu ruce a to mu můžem vysvětlovat jak chceme, že se to nedělá. Záleží to na povaze dítěte samozřejmě. I když já bych se s ním asi tak nepárala, tak bych s ním zaklepala až by si opravdu uvědomil, že se to nedělá a že se zlobím. A tak nějak to asi @moje prdelky myslela. Že se s dítětem nemá nijak debatovat a vykládat mu kdoví co, ale rázně ukázat pravidla hry.

Ale prosímtě. Tahle uživatelka leze jen do diskuzí, kde se řeší nějaký výchovný problém a píše pořád to samé. Jak má dokonalé děti a o své dokonalé výchově. Nikde jinde jsem ji diskutovat neviděla.
Já se se svým dítětem taky moc nepářu, nemám problém jí plácnout přes zadek, když už to přehání. Přes to všechno se občas vztekne na veřejnosti, občas udělá ostudu. Je to proboha malinké dítě, co se teprv učí, ne dokonalý naprogramovaný robot. :nevim:

@Ukulina píše:
Ne, nemuzes, musis prijit na to, kde jsi udelala chybu!

Zřejmě jsem si zapomněla vyžádat manuál k provozu a údržbě, tak vše dělám metodou pokus-omyl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.2.15 01:48

Syn prochazi obdobim vzdoru uz pres rok.. tajne doufam, ze po tom tretim roce se to zlepsi..taky nespi, nelehne si ani se mnou.. temer neji.. to bych taky byla protivna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí