Zblázním se ze své dvouletačky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
yse
994
20.2.15 22:26

@Ali-Ali Taky jsem pro manuál :mrgreen: Já pořád říkám, že mi ho zapomněli dát už v porodnici :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.2.15 22:26

@dendule4 Vydrz, vyroste z toho. U nas to bylo vic nez rok. Vzpamatovavat se, tedy nabirat sily, budu jeste dlouho… Super, ze mas moznost dat malou na hlidani a odfrknout si. Ja byla stastna, ze muzu do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
20.2.15 22:28
@Claire00 píše:
@dendule4 dala bych ji do skolky. Az bude v kolektivu prestane se vztekat. Dvoulete dite nepotrebuje matku vecne za prdelkou.

Jenze tohle je jasny obdobi vzdoru. to dite hleda samo sebe, zkousi, hleda limity.
Potrebuje maminku ne odlozit do skolky.

Misto pochopeni, lasky a pece dame dvouletaky nestastny do skolek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 22:33
@dendule4 píše:
Holky už jsem fakt zoufalá, z dcery mi nezadržitelně roste malý sprateček a já si nevím rady…
Už nechodí spát po obědě, večer tedy brzy usíná a ráno brzy vstává, ale to vše bych ještě přežila, kdyby nebyla tak neskutečně vzteklá, uknouraná a uřvaná.
Kvůli všemu fnuká, nic jí nebaví(z toho věčného vymýšlení programu mám už hlavu v pejru!). Neumí si hrát s ničím a s nikým. Když jsem někde na návštěvě končí to záchvaty vzteku, protože nedostane co si zrovna umane. Dnes mě začala mlátit, kopat a já nevím co ještě takže jsem už totálně vyřízená volala tchýni, jestli si jí nechce na jeden den vzít…přivezou jí ráno a já mám ted výčitky svědomí, že jsem to nezvládla sama. :roll:
A to jsme uvažovali o druhém dítěti, ale nezvládám jedno, jak bych chtěla zvládat dvě…
Potřebovala jsem si asi jen vylít srdíčko a taky tajně doufám, že mi někdo napíše, že z toho jednou vyroste

Nevyroste.

Začíná to takhle poklidně v mládí, přerůstá to však v šikanu starších spolužáků na základní škole, v šestnácti se přidá do místního klubu vandalů a a končí to v dospělosti, kdy si své nejhorší destrukční choutky vybije vstupem do politiky :P

Dělám si legraci, to přejde :) Někde jsem slyšel že když se dítě rozzlobí, pomáhá se na něj usmívat a předstírat že se nic neděje. Dítě to znejistí a uklidní se (teoreticky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
20.2.15 22:36
@e-lili píše:
Jenze tohle je jasny obdobi vzdoru. to dite hleda samo sebe, zkousi, hleda limity.
Potrebuje maminku ne odlozit do skolky.Misto pochopeni, lasky a pece dame dvouletaky nestastny do skolek :zed:

Já ti nevím, u nás ten poslední rok mateřské probíhá docela ponorka a to oboustranná. Myslím, že dítku i mámě občasné odloučení jen prospěje. Ale samozřejmě existují určitě i mamánci, kteří bez maminky neudělají ani krok, nedá se to paušalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.2.15 22:36
@e-lili píše:
Potrebuje maminku ne odlozit do skolky.Misto pochopeni, lasky a pece dame dvouletaky nestastny do skolek :zed:

Souhlas. Ale cekam vlnu odporu tech, co by do blahodarneho kolektivu dali uz driv nez ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.2.15 22:37

Taky mám doma 2letého ďábla, akorát on vzdoruje, myslím, skoro rok a když si představím, že ještě další bude… :mrgreen: To mám za to, že jsem v těhotenství machrovala, že mám jistotu, že druhé dítě bude hodnější, protože starší byl šílený a já myslela, že to být horší nemůže. Tak mladší dokazuje, že může… Jsem cholerik, dělám pak v afektu spoustu věcí, o kterých je mi jasné, že by mě psycholog nepochválil, jenže jak to ovládnout? I když, trochu se daří. Ale ze zkušenosti ze starším věřím, protože u něj to nejhorší přešlo tak kolem 3 let, jakože vzteklý a uřvaný je i starší furt, ale je s ním jakás domluva a něco na něj občas platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
20.2.15 22:38

Mám dvojčata, nyní 28 měsíců, takže dvojnásobné období vzdoru :zed: :zed: :zed: :zed: a matka jen jedna :zed: :zed: :zed: :zed: (manžel v práci, babičky daleko) kupodivu zatím žiju já i děti :mrgreen:
Dcera je větší vztekloun, flákne sebou o zem, mlátí rukama nohama :roll: jen vyhodnotím jak daleko od ní ne je jaké nebezpečí a podle toho ji poposunu a nechám vyvztekat a nevšímám si ji, ne že bych si ji úplně nevšímala, ale prostě nechám ji ať se se svýma emocema popere sama. Někdy (podle důvodu vzteku) ji naopak vezmu do náruče a hladím a pusinkuju (je to trochu jak boj s krokodýlem o přežití) až se postupně uklidní.
Nebiju ji, zaprvé by v danou chvíli nevnímala důvod trestu, navíc by to její vztek asi jen zhoršilo.
Syn se tolik nevzteká, ale zase jí kdykoliv vyrve z ruky cokoliv co by zrovna sám chtěl, tak mu to zakazuju a nutím vrátit hračku, že když něco chce musí poprosit a nemůže jen tak sebrat. To samozřejmě u něj vede k pláči a vzteku a dcera se vzteká taky, že on ji to sebral :roll: v tu chvíli mám doma 2 vzteklé řvoucí děti :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Není to sice vhodná rada, ale čokoláda a nohy na stole :oops: to na mě funguje :oops: na děti to vliv nemá, ale míň mi to v tu chvíli vadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
20.2.15 22:39

@dendule4 Mám doma podobné zvíře, cca od těch 2 let se mu formuje ta jeho osobnost, zkouší naše hranice a někdy mi dává fakt sodu. Po odebrání dudáka jsme se též rozloučili s odpoledním spaním, ale na to jsem si tak nějak zvykla…horší je ta jeho paličatost. Mám cca měsíc do porodu, takže mě to fakt vyčerpává víc než dřív. Před 14 dny jsme například vyjeli na plavání, vše vypadalo normálně, dojeli jsme, svlíkli se, šli do sprchy a tam se mi šprajcnul a prostě odmítl jít do bazénu, chvíli jsem ho ukecávala, prosila, zkusila jsem ho tam i dotáhnout, ale nic…no tak jsme se zas oblíkli a jeli domů, fakt prima rozcvička :cert: Já jsem dost cholerik a někdy ujedu a už na něj řvu, ale postupně mi došlo, že když dokážu zachovat klid, je to lepší a situace se rychleji uklidní…ale je to fakt zkouška nervů někdy :roll: Třeba když mi sebou flákne o zem někde v obchodě, tak to bych ho musela odtáhnout za nohu…prostě ho nechám ležet a říkám mu, že jdu, tak se zvedne a letí za mnou, sice s řevem, ale jde. Teď mi u zubaře udělal takovou scénu, že jsem se fakt styděla. Problém byl asi v tom, že jsme dost dlouho čekali v čekárně a pak slyšel nějaké dítě brečet z ordinace…no vyšetření trvalo asi 10 vteřin, ale řval u toho jak tur. Když mu doktorka podala obrázek a pochválila ho, tak ho po ní mrsknul, mně vytrhl zubní kartu a chtěl ji roztrhat. Pak začal zdrhat chodbou s řevem a odmítal se obléct, tak jsem ho nechala holt jít v mrazu bez bundy, šel za mnou a řval…lidi čuměli, ale co nadělám.

Neboj, rozhodně v tom nejsi sama! Snažím se být trpělivá, vysvětluju, snažím se zachovat klid, ale někdy mi už hrabe :roll: Jinak je ale 80% času fakt suprový dítě, je bystrý, má rád kolektiv dětí, hračky dokáže půjčovat, jen to jeho vztekání…no ale já prý byla v dětství úplně to samé, takže se na něj asi ani nemůžu zlobit, jen mi prostě vrací to, co jsem dělala mojí mamce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.2.15 22:40
@Fíková píše:
Já ti nevím, u nás ten poslední rok mateřské probíhá docela ponorka a to oboustranná. Myslím, že dítku i mámě občasné odloučení jen prospěje. Ale samozřejmě existují určitě i mamánci, kteří bez maminky neudělají ani krok, nedá se to paušalizovat.

Obcasne odlouceni jiste! Ja chodila do prace na zkraceny uvazek, dcerka s chuvou. Ja si odfrkla a ona se nevztekala, takze si odfrkla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
20.2.15 22:41

@Fíková no obcasne odlouceni, ale neni skolka.
Skolka je podle me pondeli az patek od rana minimalne do obeda. Ono zalezi jak to stou skolkou je mysleno.

Syna taky davam obcas babicce i na noc.
Rozhodne neni mamanek.

Ale tady jde o obdobi vzdoru ne o mamankovani.

Samozrejme kazdeho vec jak ktomu pristoupi a asi nic neni uplne spravne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
20.2.15 22:42
@Kassy píše:
A kdy přestala spát přes den? Nebylo to náhodou taky před dvěma měsíci? Nechybí jí přece jenom ten denní spánek? Moje dcera se takhle, jak píšeš, projevuje, když je přetažená a unavená. Ona možná nemusí být unavená fyzicky, ale může mít přetažené „nervy“. Prostě podnětů a zážitků je na ten malý mozek za den příliš, dítě to nezvládá zpracovat a začnou ho ovládat emoce. Netvrdím, že to tak být musí, ale je to podle mě jedna z možností. Chová se celý den stejně nebo se to zhoršuje odpoledne a k večeru?

Ano podle mě to s tou únavou souvisí, ale ona prostě přes den neusne…zkoušela jsem všechno, lehnout si k ní, udělat tmu atd…nic, prostě neusne a jen řve, že nechce hajat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
20.2.15 22:44

AD. školka: u nás berou stejně až od 3let, takže tohle řešení je pasé…Chodíme do MC, ale tam si hraje tak půlhodky maximálně a opět vztek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
20.2.15 22:44
@Ukulina píše:
Obcasne odlouceni jiste! Ja chodila do prace na zkraceny uvazek, dcerka s chuvou. Ja si odfrkla a ona se nevztekala, takze si odfrkla taky.

Mám velmi podobný plán…buď chůva nebo miniškolka na 2-3 dopoledne v týdnu, jen co skončí to šílené období vracejících se nemocí jdu do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
20.2.15 22:45

@dendule4 Mám taky dvouleťáka, je to celkem klidný kluk, ale tohle období je fakt na palici :zed: Odpočívej když máš klid a neboj, v pubertě tě to čeká znova :lol: Mám doma dvouleťáka a šestnáctku, která snědla všechna moudra světa :pocitac: :zed: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí