Ze sestry se stala potvora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
262
28.9.14 15:11
@blecha72 píše:
Setra si snad může odkoupit vaši ideální polovinu bytové jednotky, proč celý dům?

Myslim, kdyby moji cast odkoupit nechtela. Tak jak dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
28.9.14 15:22

Vchod je veden pres matcinu cast, hraje to roli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
28.9.14 15:55

Vyresila bych majetkove pomery a zavrela pred obema dvere. Takova babicka pro deti nema smysl. Jo pokud by ji to casem doslo a zacala se chovat jinak, vzdy je mozne zkusit vztah opet navazat. Je potreba, aby jsi jim ukazala, ze uz toho bylo dost a nejsi nejaky hadr na podlahu

• Citovat
  • Upravit
66845
28.9.14 19:58

@manoli Pokud setra odkup nechce, budete nadále spoluvlastníky a měly byste se domluvit na dalším postupu, co se týče investic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.9.14 07:36
@blecha72 píše:
@manoli Pokud setra odkup nechce, budete nadále spoluvlastníky a měly byste se domluvit na dalším postupu, co se týče investic.

Jeste jednou diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.9.14 07:36
@merde píše:
Vyresila bych majetkove pomery a zavrela pred obema dvere. Takova babicka pro deti nema smysl. Jo pokud by ji to casem doslo a zacala se chovat jinak, vzdy je mozne zkusit vztah opet navazat. Je potreba, aby jsi jim ukazala, ze uz toho bylo dost a nejsi nejaky hadr na podlahu

Vim, mas pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
2.10.14 10:33

naivní představy mnohdy rozseká krize

Skutečné vztahy mezi sourozenci (a mnohdy i s rodiči) většinou prověří až nějaká krize. Do té doby žijí mnozí v blahé nevědomosti a představách o láskyplné a nesobecké rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80238
2.10.14 11:32
@Janice01 píše:
Podle tohodle je zásadní, jestli sestra byt opravovala byt se souhlasem (i nevysloveným) a jestli šlo o nutné opravy či nikoli. Pokud by to bylo bez souhlasu a nešlo o nutné opravy, pak by měla právo na vyplacení teprve po zániku společného vlastnictví. Ale stejně s určitostí poradí až právník.
Akorát mě ještě napadá, pokud sestra v bytě bydlí neměla by platit nájem spoluvlastníkovi?
Řekla bych, že pokud se dělala nástavba patra včetně kompletní střechy a vlastně všech rozvodů, museli VŠICHNI vlastníci podepsat žádost o vydání stavební povolení nebo o ohlášení stavby. A v tom případě nelze potom řešit, zda byla sestra povinna se ptát, zda může stavbu dokončit. Takže jakýkoliv problém by se zřejmě nedal moc řešit přes advokáty. Pokud ovšem neměli předem sepsanou smlouvu o celkových nákladech, způsobu provádění stavby a jejím financování. A z příspěvku vyplývá, že nic takového neexistovalo. Takže bohužel je zadavatelka povinna uhradit polovinu nákladů na stavbu společného bytu, ať se jí zdají sebevíc přehnané.
A o placení nájmu sestrou nemůže být řeč, byt je z poloviny její, a že ho zadavatelka nepoužívá, to je jiný problém. V konečném důsledku by stejně tak mohla chtít nájem setra po zadavatelce, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80238
2.10.14 11:42

A k odkupu podílu - sestra může, ale nemusí polovinu bytu odkoupit. Pokud odmítne, nelze žádat prodej celé nemovitosti, protože jsou tu i další spolumajitelé. Prostě situace velmi složitá, jako pokaždé, když má nemovitost více vlastníků.
Skutečně nejjednodušší řešení se mi zdá návštěva ČR a zkusit probrat veškeré náklady na stavbu, požádat o předložení všech dokladů ( faktury, stvrzenky apod) a jednat o výšce dlužné částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
1.10.15 14:32

Zakladatelko, jak jsi to vyresila. Precetla jsem cely prispevek a docela me z toho mrazi.Co poradit? Asi bych to nechala lezet ladem, jednou mamka uz nebude a dum prodate a pak se rozdelite. Sestra bude mit vetsi podil, protoze investovala vice. Ucty a vsechny faktury si peclive schovej. Situace velmi nemila.
A o nejakych rodinnych vztazich, nemuze byt ani rec. V podstate jste nikdy rodina nebyly. Netrap se a zij svuj zivot i bez babicky a povedene sestry. Radeji je ozelet nez tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 15:29

Tady zakladatelka. Problem je stale nevyreseny. Sestra si tu pulku bytu nechce odkoupit a ja od ni take ne. Problem zacala sestra zase resit pres matku, kdy uz ji konecne dam nejake penize…Matce jsem odpovedela, ze nikdy…Po hrube stavbe jsem zasadne rekla, ze dale nepokracuji a desestra to dokoncila vse aniz by me ibformovala. Matka prisla s tim, ze zacala hrat na city, jsme pry sestry atd..Ale ja jsem jiz neoblomna, proste byly prekroceny urcite hranice a byla jsem vzdy ta, ktera ustupovala, ale ted uz ne.
Je mi z toho velmi spatne, hlavne to, ze to sestra resi pres matku a tim nabourava i vztah mezi nami. Ja jsem ted za tu, ktera nici rodinu a sestre nechce dat penize.
Zazily jste nekdo neco podobneho v rodine? Je mi dnes opravdu velmi tezce, hlavne po telefonatu s matkou.Jsem z toho k. o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
16.2.16 20:26

@manoli spory v rodině o majetek jsou vždycky ty nejhorší. Taky to znám. Být tebou tak bych to vůbec teď neřešila, bude to znít hrozně, ale jednou se to vyřeší samo v dědickém řízení. :oops: Buď vyplatíš ty sestru nebo ona tebe a nebo to prodáte a peníze si rozdělíte.
Já takhle vyplácela tetu a bylo úplně jedno, že jsme v domě udělali rekonstrukce za skoro půl milionu a nechávali si doklady. Říká se tomu prý „investice ze své dobré vůle“ čímž jsme samozřejmě také navýšili cenu domu. Takže sestře za rekonstrukci domu nic nedlužíš dělala to ze své dobré vůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 20:31
@anoli30 píše:
@manoli spory v rodině o majetek jsou vždycky ty nejhorší. Taky to znám. Být tebou tak bych to vůbec teď neřešila, bude to znít hrozně, ale jednou se to vyřeší samo v dědickém řízení. :oops: Buď vyplatíš ty sestru nebo ona tebe a nebo to prodáte a peníze si rozdělíte.
Já takhle vyplácela tetu a bylo úplně jedno, že jsme v domě udělali rekonstrukce za skoro půl milionu a nechávali si doklady. Říká se tomu prý „investice ze své dobré vůle“ čímž jsme samozřejmě také navýšili cenu domu. Takže sestře za rekonstrukci domu nic nedlužíš dělala to ze své dobré vůle.

Dik, ja s tim smirena jsem, ze se to bude resit az pri dedickem rizeni. Nevadi mi to, ale ty nabourane vztahy, sestra je mi uz ukradena, ale zlousi to pres matimanipulaci a to je sila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová