Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@VsehoMocSkodi píše:
Zdravím všechny na emiminu, původně jsem se trochu styděl jako chlap sem napsat, ale čert to vem.Jsme s manželkou (oba 29 let) spolu již 8 let (z toho 5 let svoji), spolu dvě děti (5 a 3). Žena se mi před dvěma měsíci svěřila, že mě sice miluje, ale k se musí k sexu čím dál více nutit (prý již od doby před prvním dítětem - vůbec nechápu jak to v sobě mohla držet tak dlouho). Že když už na to přijde, tak je jí to příjemné, ale není to nic na co by měla chuť. Dle jejích slov nikoho jiného nemá a jednoduše pro ni sex není vůbec důležitý. Dřív jí prý pomáhal alkohol, když přestal zabírat, tak nějaké představy, které prý již vyčerpala, poté cvičení a teď už nic. Svěřila se, že cca 1× za měsíc se uspokojí sama a to jí stačí.
Od doby co se mi s tímto svěřila spolu nemáme žádné intimnosti. Jednou když jsem jí z frustrace požádal jestli bychom to mohli zkusit svolila, já se už zaradoval, ale nakonec z toho nic nebylo, protože jsem viděl její výraz, z toho odtušil emoce a vím že by to nebylo příjemné ani pro jednoho. Potom co jsem jí řekl, že necítím od ní žádnou lásku, že se mě ani nedotkne, nepohladí, nepolíbí, neusměje, mi začala sem tam dávat pusu, ale jde vidět že to je jen proto, že jsem si postěžoval. Bohužel to došlo už tak daleko, že nedokážu vedle ní ani ležet/usnout v posteli, protože po ní toužím, vím že to nejde a pak jen koukám do stropu, hlavou se točí myšlěnky na to že to nedokážu nijak změnit, začne mě to štvát a jdu si lehnout na gauč. Jí vyhovuje když ji při usínání objímám, ale to je všechno.
Když jsem se pokoušel na toto téma mluvit, opakovaně mi řekla, že to nechce řešit žádnou poradnou ani odborníkem, protože prý nechce aby ji někdo rozebíral a že to hlavně nemám řešit. Zároveň mi navrhla, abych si na „to“ našel jinou ženu, že ví že to je pro mě důležité, ale rodinu přitom zachoval. Pro mě to není o aktu penetrace, sex vnímám jako absolutní přijetí partnerů navzájem a bez toho si nedokážu představit že jde fungovat. Nehodlám žít dvojí život. Jsem typ člověka co dělá věci jak považuje za správné a tohle správné podle mě není.
Cítím se z této situace zoufale, frustrovaně a velmi nešťastný, protože ztrácím víru v to, že to neskončí u rozvodu, ale fakt to těm dětem nechci udělat, sám jsem z rozvedené rodiny. Zároveň nedokážu takhle dlouhodobě fungovat bez alespoň nějaké naděje, že se to může změnit a že nebudu od 30 žít v celibátu a fungovat jako vzorný manžel a otec. Prosím o jakoukoliv radu. Děkuji
P. S.: Četl jsem tady a na jiných stránkách když sem nemohl spát už mnoho podobných příspěvků, upřímně ani nevím co čekám že se dozvím jiného, ale nemůžu jen tak stát a neřešit slona v místnosti, co mi stojí na noze.
Příspěvek upraven 24.10.22 v 14:42
Bohužel ji už nepritahujes. Ja to mela, manzel si zvykl, po letech jsem zjistila ze s nekym jinym to jde a je to neskutečne a rozvedla se. Bud si zvyknes protože ji mas rad nebo se rozejdete, jiné řešení neni. Žádná terapie nikdy nikomu nemůže pomoct k tomu aby ho druhy začal zase vzrušovat. Oddelenymi ložnicemi to zacina. Bohužel. A to píšu z té druhé strany, nešlo nic delat a zvolna uz prichazela averze. Je to smutné.
@Pírko2 píše:
Teď jsem to dočetl a bojím se o autorovo duševní zdraví do budoucna.
Netřeba se bát
@safina píše:
O to až tak nejde. Jde o to, že on musí mít pocit, že udělal pro záchranu manželství všechno. Může to fungovat, když se mu to povede a nebude se vztekat. Děti odrostou, žena si zase bude připadat, že její tělo patří jenom jí. Zase si myslím, že stojí za to, udělat pro záchranu rodiny i tohle. Rozejít se můžou vždycky.
Znáš skutečný případ, že by to někdy někde opravdu dopadlo?
Chápu snahu udělat všechno dostupné, ale zpětně zjistit, že to nemělo šanci, taky není nic moc představa. ![]()
@Pučálkovic.Amina píše:
@VsehoMocSkodi Tvá žena čas od času chuť na sex má, ale radši si to udělá sama.
Nechci ti toho nandávat ještě víc, ale nemůže to být i tím, že prostě přeborník v posteli nejsi? Odpověz si klidně jen sám pro sebe.
Píšeš že nechceš, ale trochu z toho jde cítit pokus o rýpnutí do toho mužského ega a ješitnosti.
Je mi jasný že každý chlap si myslí že je nejlepší milenec na světě. Já to vidím tak, že se snažím a že když už jsme spolu byli, jí se to líbilo. Nejsem sobec ani 5tivteřinový sprinter. ![]()
Všichni rozumní lidé přesuňte se ke mě do mojí založené diskuze na téma jak sbalí gynekologa. Já mám také problém a mám tam málo rádců ochotných mi poradit. ![]()
@Hojuza píše:A bude mu to stačit ,když bude vědět ,že si ten sex vybojoval a ona to dělá ,jen aby byl klid nebo udržela rodinu ?
Já bych zkusila asi dvě věci, jako první dát děti k babičce, udělat atmosféru, večeři, masáž a zkusit ten sex. Pokud by toto nešlo nebo nepomohlo, narovinu si promluvit, kde bys ženě řekl, že sex jinde tě prostě nezajímá, ale zároveň ho potřebuješ. Takže chce udržet rodinu nebo ne? Jo zní to jako vydírání, nicméně podle mě, má i žena, která je antisexualni aspoň nějak vyjít muži vstříc a tím nemyslím trdlovat obden. Ono čím déle budete bez sexu, dotyků, tím hůře to půjde zpět. Jinak mě přijdeš fajn, máš dobrý názory, drž se toho, ale zas si nenech všechno líbit. Pokud ti řekne, že sex nechce, do poradny taky ne, nic s tím dělat nebude, tak je to od ní pěkně sobecký.
@Milka22 píše:Vidím to naprosto stejně ,osobní zkušenost
Stejně, jak by v poradně zařídili, aby chtěla sex? To zařídit nejde. On ji už nepřitahuješ a ona je citlivá a nechce mu to říct, protože ho nechce ranit. To je celé.
@VsehoMocSkodi píše:A neměl jsi třeba v sexu nějaké požadavky ,které ji nesedí ,tak se tomu pro jistotu vyhne ? Nějaký nesoulad ,líbí se vám úplně něco jiného ?
Samozřejmě že nemůžu a ani nechci, to by celou situaci jenom zhoršilo. Samozřejmě mě napadlo i to, že bych jí prostě nepřitahoval fyzicky, shodil jsem za posledního půl roku na 86 kg a začal zase víc cvičit, zašel jsem si i k barberovi poprvé v životě, abych se jí líbil, ale tohle není o fyzičnu, tím jsem si jistý. Uspokojovat se sám je něco úplně jiného než souznění dvou lidí v intimnu. Nehledě na míru sebelásky tohle nahradit prostě nejde.
@VsehoMocSkodi píše:
Ukradený jí to není, ale za ní je řešení nasnadě, cituji „Opět mě to vede k závěru kam jsem se už mockrát dostala. Najdi si jinou. Ale děti do toho netahej, nech to tak jak to je…“
Zajímavé
Co jí vede k přesvědčení, že když si někoho nejdeš, nevzniknou tam nějaké city a zjistíš, že už s ní být nechceš?
Jsi takový ten typ, že si je tebou úplně jistá, že si může dovolit cokoliv a ty budeš držet?
No a hlavně te nemá ráda, protože jinak by nic takového netekla…to bude ten hlavní problém.
@Malá bobina píše:
Bohužel ji už nepritahujes. Ja to mela, manzel si zvykl, po letech jsem zjistila ze s nekym jinym to jde a je to neskutečne a rozvedla se. Bud si zvyknes protože ji mas rad nebo se rozejdete, jiné řešení neni. Žádná terapie nikdy nikomu nemůže pomoct k tomu aby ho druhy začal zase vzrušovat. Oddelenymi ložnicemi to zacina. Bohužel. A to píšu z té druhé strany, nešlo nic delat a zvolna uz prichazela averze. Je to smutné.
OK, zkusím tyhle závěry dočasně potlačit, ale děkuji za sdílenou zkušenost.
@Venetia píše:
Zajímavé
Co jí vede k přesvědčení, že když si někoho nejdeš, nevzniknou tam nějaké city a zjistíš, že už s ní být nechceš?
Jsi takový ten typ, že si je tebou úplně jistá, že si může dovolit cokoliv a ty budeš držet?
No a hlavně te nemá ráda, protože jinak by nic takového netekla…to bude ten hlavní problém.
V sexu je konzerva, misionář, ideálně tma a musí se na to cítit. Mě to je jedno, nepotřebuji ji nutit k nějakým divočinám když vím že jí to vadí.
Co jí vede k tomu si to myslet netuším, ale s největší pravděpodobností by to bez citů nebylo.
Mozna jsem to prehledla, ale chodi zena do prace? A do skolky obe deti?
Pises, ze pracujes z domova. Nechtelo by to treba trochu rozbit ten stereotyp? Chodit pracovat ven, zase se zacit tesit na sebe, travit cas i s jinymi lidmi nez spolu? Byt si vzacnejsi?
Chapu ze deti jsou maly jen jednou a ze chces byt s nimi co nejvic (mohla bych vypravet jak rychle vyrostly). Takze jen myslenka. Ale mozna to tu uz taky padlo.
Kazdopadne se sexem neporadim, sama jsem s tim mela trable. Jen z jineho duvodu. Krachlo to stejne..
@VsehoMocSkodi2 píše:
V sexu je konzerva, misionář, ideálně tma a musí se na to cítit. Mě to je jedno, nepotřebuji ji nutit k nějakým divočinám když vím že jí to vadí.Co jí vede k tomu si to myslet netuším, ale s největší pravděpodobností by to bez citů nebylo.
Aha. Takze problem bude nejspis hlubsi. Ona se nema moc rada, ze?
Tak jsem dočetla a musím říct, že co ti tu radí většina lidí, je naprosto mimo.
Nějaké tlačení k lékařům a do poraden atd. Jako k jakému lékaři by měla jít? Úplná blbost. My jsme k psychologovi do poradny šli, byli jsme spolu 15 let, dvě děti. A víš co radil ten psycholog? Zkuste se hladit a dotýkat a líbat. No, zvracela bych, jen to píšu. A to samé tu radí spousta lidí. Pokud žena nechce sex, nechce ani tu intimitu, nechce, abys na ni sahal, abys ji hladil, ani líbal a ani pohrůžka rozvodu nepomůže. My se prostě rozvedli, protože násilím se k intomnostem donutit nedá.
Připomínáš mi mého ex. Taky se snažil vymyslet, jestli nejsem nemocná, jestli nemám nějaké jiné fantazie apod. No, neměla jsem, prostě mě přestal přitahovat a jak tlačil, bylo to horší a horší. A nebyl tlustej, naopak štíhlej, ani nijak nesmrděl, nebyl odpudivej, nic. Měla jsem ho ráda, a i když se v sexu fakt snažil, fakt to nebylo ono, až to nešlo vůbec. Ale nešlo to změnit. Nebylo to jako dělej to rychle nebo pomalu nebo dej nohu za hlavu. Prostě byl sex a myslela jsem tak leda na vymalování stropu, jak mě to s ním už nebralo.
Na rodině mi záleželo velmi, ale ne za cenu toho, že se nechám nutit. Ze všech navržených romantických víkendů a večeří mi bylo předem blivno. Možná kdyby přestal tlačit, třeba bysme zažili něco pěkného, vrátili se zpět na začátek vztahu nebo já nevím, třeba by to ještě chvíli fungovalo. Ale víš co? Mám teď jiného muže, už je to 7 let a je to s ním naprosto jiné. Ta chemie je jiná. Můžu s ním kdykoliv a kdekoliv, vždycky se mi chce. Takže i když to bylo velmi těžké období a pořád je, protože ex mi stále dělá ze života peklo, tak jsem strašně ráda, že jsem ve vztahu s někým, s kým tu intimitu chci i po letech. A vzhledem k tomu, že tvoje žena si to občas udělá sama, tak nějakou potřebu sexu má. Ale bohužel ne s tebou. Je mi to líto.
@Cizinka1 píše:
Taky si myslím, ony si ty ženy myslí, že nepotřebuji sex, ale jejich tělo prostě už nechce partnera
Myslím si, že Milka není úplně seriózní člověk. Proto nebudu příspěvky tohoto uživatele brát vážně.
@Anonymní píše:
Tak jsem dočetla a musím říct, že co ti tu radí většina lidí, je naprosto mimo.
Nějaké tlačení k lékařům a do poraden atd. Jako k jakému lékaři by měla jít? Úplná blbost. My jsme k psychologovi do poradny šli, byli jsme spolu 15 let, dvě děti. A víš co radil ten psycholog? Zkuste se hladit a dotýkat a líbat. No, zvracela bych, jen to píšu. A to samé tu radí spousta lidí. Pokud žena nechce sex, nechce ani tu intimitu, nechce, abys na ni sahal, abys ji hladil, ani líbal a ani pohrůžka rozvodu nepomůže. My se prostě rozvedli, protože násilím se k intomnostem donutit nedá.
Připomínáš mi mého ex. Taky se snažil vymyslet, jestli nejsem nemocná, jestli nemám nějaké jiné fantazie apod. No, neměla jsem, prostě mě přestal přitahovat a jak tlačil, bylo to horší a horší. A nebyl tlustej, naopak štíhlej, ani nijak nesmrděl, nebyl odpudivej, nic. Měla jsem ho ráda, a i když se v sexu fakt snažil, fakt to nebylo ono, až to nešlo vůbec. Ale nešlo to změnit. Nebylo to jako dělej to rychle nebo pomalu nebo dej nohu za hlavu. Prostě byl sex a myslela jsem tak leda na vymalování stropu, jak mě to s ním už nebralo.
Na rodině mi záleželo velmi, ale ne za cenu toho, že se nechám nutit. Ze všech navržených romantických víkendů a večeří mi bylo předem blivno. Možná kdyby přestal tlačit, třeba bysme zažili něco pěkného, vrátili se zpět na začátek vztahu nebo já nevím, třeba by to ještě chvíli fungovalo. Ale víš co? Mám teď jiného muže, už je to 7 let a je to s ním naprosto jiné. Ta chemie je jiná. Můžu s ním kdykoliv a kdekoliv, vždycky se mi chce. Takže i když to bylo velmi těžké období a pořád je, protože ex mi stále dělá ze života peklo, tak jsem strašně ráda, že jsem ve vztahu s někým, s kým tu intimitu chci i po letech. A vzhledem k tomu, že tvoje žena si to občas udělá sama, tak nějakou potřebu sexu má. Ale bohužel ne s tebou. Je mi to líto.
Já se jen snažím najít řešení téhle situace, která mí nepřipadá v pořádku. Pokud vyzkouším všechny možnosti, půjde se prostě dál. Odmítám takhle dlouhodobě žít jak jsem už říkal. Když by to bylo jak říkáš, tak by měla sebrat zbytek úcty a říct mi to, ať to můžeme ukončit rovnou, nemám zájem o sebemrskačství ani o nějakou falešnou naději od někoho kdo by mě chtěl dalších minimálně 20 let jen na prachy a jistý zázemí.
@kdoviktera píše:
@VsehoMocSkodi2Mozna jsem to prehledla, ale chodi zena do prace? A do skolky obe deti?
Pises, ze pracujes z domova. Nechtelo by to treba trochu rozbit ten stereotyp? Chodit pracovat ven, zase se zacit tesit na sebe, travit cas i s jinymi lidmi nez spolu? Byt si vzacnejsi?Chapu ze deti jsou maly jen jednou a ze chces byt s nimi co nejvic (mohla bych vypravet jak rychle vyrostly). Takze jen myslenka. Ale mozna to tu uz taky padlo.
Kazdopadne se sexem neporadim, sama jsem s tim mela trable. Jen z jineho duvodu. Krachlo to stejne..
Děti chodí do školky, žena se připravuje do práce.
Ano, je pravděpodobné že na mě má ponorku. Začal jsem to řešit tím, že začnu jezdit zase do práce jakmile si tam zařídím pracoviště, alespoň některé dny. A odjedu na pár dní za kamarády co jsem dlouho neviděl do Prahy. Tím nebudu doma a nebudu nic řešit, zároveň budu s jinými lidmi a nebudu na to třeba aspoň na chvíli myslet.