Žena v domácnosti a muž OČR?

Anonymní
15.3.20 20:12

Žena v domácnosti a muž OČR?

Ahoj vsem, chci se zeptat. Jsem v domacnosti momentalne bez prace. Dite ma do 10 let. Manžel je teď nemocný a napadlo nás, jestli by si nemohl vzít očr na syna, kvůli zavřené školy, místo nemocenské. Nemusel by k lekari, skola ocr posle mailem. Nebude nas nikdo popotahovat, ze ja jsem doma tak proč by měl očr? Děkuji:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.3.20 20:19

Nemyslím si, že tohle projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
15.3.20 20:19

Pokud nejsi prijemcem rodicovskeho prispevku, tak v pohode. Jen asi jeho kolegove v praci vedi, ze jsi doma, tak se na neho asi budou divat divne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
15.3.20 20:20

OČR by dostat neměl, když se má o dítě kdo postarat.

Zavolejte praktickému lékaři, může mu vystavit elektronickou neschopnost. Nemusí k lékaři, ani nic nosit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 20:23
@cecetka píše:
Pokud nejsi prijemcem rodicovskeho prispevku, tak v pohode. Jen asi jeho kolegove v praci vedi, ze jsi doma, tak se na neho asi budou divat divne :nevim:

On by nemocenskou dostal, takze je asi jedno jestli ma paragraf nebo nemocenskou, jen mi jde o to, at neporusuji zakon. Rodicak neberu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.20 20:24
@Prof. Farnsworth píše:
OČR by dostat neměl, když se má o dítě kdo postarat.Zavolejte praktickému lékaři, může mu vystavit elektronickou neschopnost. Nemusí k lékaři, ani nic nosit do práce.

Myslis, ze by nemel nebo je na to nejaky zakon, nevis?
OČR je i finančně výhodnější :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16178
15.3.20 20:25
@cecetka píše:
Pokud nejsi prijemcem rodicovskeho prispevku, tak v pohode. Jen asi jeho kolegove v praci vedi, ze jsi doma, tak se na neho asi budou divat divne :nevim:

V práci se na něj asi naopak budou dívat dobře, protože šetří zaměstnavateli peníze za náhradu mzdy v nemoci. Divně by koukali, pokud by mu nic nebylo a chtěl si udělat prázdniny. Jestli je opravdu nemocný a do práce by stejně nemohl, tak je pro zaměstnavatele OČR lepší (etické to ale samozřejmě moc není).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
15.3.20 20:45
@Prof. Farnsworth píše:
OČR by dostat neměl, když se má o dítě kdo postarat.Zavolejte praktickému lékaři, může mu vystavit elektronickou neschopnost. Nemusí k lékaři, ani nic nosit do práce.

Ale zákon neřeší jestli se má nebo nemá kdo o dítě postarat, ten pouze stanovuje, že při mimořádném zavření školy má na OČR jeden z rodičů nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 20:47

Řešíme to samé, jen já jsem na rodičáku s mladší dcerou, taky nás napadlo tohle řešení. Myslím, že by to jít mělo, když na starší žádné penize neberem.

• Citovat
  • Upravit
5571
15.3.20 20:50
@Anonymní píše:
Myslis, ze by nemel nebo je na to nejaky zakon, nevis?
OČR je i finančně výhodnější :kytka:

jak je OČR finančně výhodnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
15.3.20 20:57
@mamina2017 píše:
jak je OČR finančně výhodnější?

Platí se za kalendářní dny, nikoliv jen za pracovní, to je jasná výhoda. Plus se počítá z průměru z celého roku a nikoliv minulého kalendářního čtvrtletí, což tedy může být někdy výhoda a někdy nevýhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
15.3.20 20:59

@j.a.n.i1 díky za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
15.3.20 21:06
@Anonymní píše: Řešíme to samé, jen já jsem na rodičáku s mladší dcerou, taky nás napadlo tohle řešení. Myslím, že by to jít mělo, když na starší žádné penize neberem.

Manžel nemůže do práce nebo proč to řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 21:07

Taky by mě zajímalo… já jsem vedena na VZP jako osoba pečující o osobu blízkou (nezaopatřené dítě- 9let)k tomu máme 4.lete.Popravde bych byla klidnější kdyby manžel zůstal doma… jezdí přes týden do práce do Prahy v práci by nijak nechyběl, ale nevím zda je to možné…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.20 21:20
@j.a.n.i1 píše:
Ale zákon neřeší jestli se má nebo nemá kdo o dítě postarat, ten pouze stanovuje, že při mimořádném zavření školy má na OČR jeden z rodičů nárok.

A jak je to u te pece o dite jak pise anonymka nademnou netusis nahodou? To by me taky zajimalo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová