Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nejsi prijemcem rodicovskeho prispevku, tak v pohode. Jen asi jeho kolegove v praci vedi, ze jsi doma, tak se na neho asi budou divat divne ![]()
OČR by dostat neměl, když se má o dítě kdo postarat.
Zavolejte praktickému lékaři, může mu vystavit elektronickou neschopnost. Nemusí k lékaři, ani nic nosit do práce.
@cecetka píše:
Pokud nejsi prijemcem rodicovskeho prispevku, tak v pohode. Jen asi jeho kolegove v praci vedi, ze jsi doma, tak se na neho asi budou divat divne
On by nemocenskou dostal, takze je asi jedno jestli ma paragraf nebo nemocenskou, jen mi jde o to, at neporusuji zakon. Rodicak neberu.
@Prof. Farnsworth píše:
OČR by dostat neměl, když se má o dítě kdo postarat.Zavolejte praktickému lékaři, může mu vystavit elektronickou neschopnost. Nemusí k lékaři, ani nic nosit do práce.
Myslis, ze by nemel nebo je na to nejaky zakon, nevis?
OČR je i finančně výhodnější ![]()
@cecetka píše:
Pokud nejsi prijemcem rodicovskeho prispevku, tak v pohode. Jen asi jeho kolegove v praci vedi, ze jsi doma, tak se na neho asi budou divat divne
V práci se na něj asi naopak budou dívat dobře, protože šetří zaměstnavateli peníze za náhradu mzdy v nemoci. Divně by koukali, pokud by mu nic nebylo a chtěl si udělat prázdniny. Jestli je opravdu nemocný a do práce by stejně nemohl, tak je pro zaměstnavatele OČR lepší (etické to ale samozřejmě moc není).
@Prof. Farnsworth píše:
OČR by dostat neměl, když se má o dítě kdo postarat.Zavolejte praktickému lékaři, může mu vystavit elektronickou neschopnost. Nemusí k lékaři, ani nic nosit do práce.
Ale zákon neřeší jestli se má nebo nemá kdo o dítě postarat, ten pouze stanovuje, že při mimořádném zavření školy má na OČR jeden z rodičů nárok.
Řešíme to samé, jen já jsem na rodičáku s mladší dcerou, taky nás napadlo tohle řešení. Myslím, že by to jít mělo, když na starší žádné penize neberem.
@Anonymní píše:
Myslis, ze by nemel nebo je na to nejaky zakon, nevis?
OČR je i finančně výhodnější
jak je OČR finančně výhodnější?
@mamina2017 píše:
jak je OČR finančně výhodnější?
Platí se za kalendářní dny, nikoliv jen za pracovní, to je jasná výhoda. Plus se počítá z průměru z celého roku a nikoliv minulého kalendářního čtvrtletí, což tedy může být někdy výhoda a někdy nevýhoda.
@Anonymní píše: Řešíme to samé, jen já jsem na rodičáku s mladší dcerou, taky nás napadlo tohle řešení. Myslím, že by to jít mělo, když na starší žádné penize neberem.
Manžel nemůže do práce nebo proč to řešíš?
Taky by mě zajímalo… já jsem vedena na VZP jako osoba pečující o osobu blízkou (nezaopatřené dítě- 9let)k tomu máme 4.lete.Popravde bych byla klidnější kdyby manžel zůstal doma… jezdí přes týden do práce do Prahy v práci by nijak nechyběl, ale nevím zda je to možné…
@j.a.n.i1 píše:
Ale zákon neřeší jestli se má nebo nemá kdo o dítě postarat, ten pouze stanovuje, že při mimořádném zavření školy má na OČR jeden z rodičů nárok.
A jak je to u te pece o dite jak pise anonymka nademnou netusis nahodou? To by me taky zajimalo
Ahoj vsem, chci se zeptat. Jsem v domacnosti momentalne bez prace. Dite ma do 10 let. Manžel je teď nemocný a napadlo nás, jestli by si nemohl vzít očr na syna, kvůli zavřené školy, místo nemocenské. Nemusel by k lekari, skola ocr posle mailem. Nebude nas nikdo popotahovat, ze ja jsem doma tak proč by měl očr? Děkuji:)