Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svycarka píše:
@manoli a kde zijes? at vim, ze v Tom nejsem sama? jo mas pravdu, ono s prumerne nadpumernym vzdelanim diru v cizine neudelas. me jen stve, ze praci co ja bych zastala tisickrat, dela vul z Eritreje. Zenu ma nepriznanou pali po vsech volnych zenach ve Fabrice a zkousel i na me.. no a pak mu dal manzel pres hubu a stratil na 3 mesicepovyseni
V Nemecku. Eritrejce take znam, ale vicemenne jako klidne lidi i prijemne lidi.To vis, sefuje ten, kdo tam byl driv nebo je dobry u sefa. Ja si v praci pripadam jako blbec, mam nektere kolegy, co neumeji ani pocitat. A to pracujeme s penezi. Nekdy neverim svym ocim.. Jsem take ambiciozni, ale citim, ze jsem se zakopala.
Bud rada, ze partner pri Tobe stoji a snazi se. Ja uz partnera nemam, je to uz jen spolubydlici.
Dej si vecer vinko, pokecej s partnerem nebo zavolej nekomu do Ceska a uvidis, bude lip!!!
Zakladatelko a nemůžete se přestěhovat zpátky do čech? Nebylo by vám tu líp?
Asi by ti pomohlo nedělat noční a pořádně se vyspat. Není nějaká možnost lepšího zaměstnání? Co návrat do Čech?
@svycarka kdybys bydlela v okolí Ženevy, tam funguje česko-slovenská ženská komunita, jsou všechny super a kamarádku bys našla hned, kdyžtak se ozvi, pošlu na někoho kontakt. My jsme tam taky bydleli, ale už jsme zpátky v ČR.
Líp se hledají kamarádky mezi taky cizincema.
@svycarka
Vítej v pohádce o tom, jak si žena užila mateřskou dovolenou ![]()
Promiň.. Já si nedávno stěžovala našemu homeopatovi, že už prostě dál nemůžu, že mám pocit, jako kdybych umřela zaživa.. A on mi odpověděl, že to podobné mu říká spousta ženských na rodičáku, že to je běžný stav.
No, tak jo, to je hezké, že už vím, že to postihuje víc žen, že v tom nejsem sama.. Ale teď co s tím, že ano.. ![]()
Nechceš zaletět k nám? Źe bychom si sedly na zahradu do altánku, muži předaly naše děti na hlídání a vyříkaly si to u jedné a více lahví čehokoli s vyšším než nulovým procentem alkoholu? ![]()
@svycarka to, co popisujes na konci mi taky strasne chybi. Obcas se sejit s kamaradkama po praci na kafco a pokecat si. Ziju ve stejne zemi jako ty, mam tu jednu kamaradku taky s malymi detmi, je to Svycarka a zname se lip a lip, ale neni to stejne jako kamaradky z detstvi. Vidame se jednou tydne.
Ja zatim nepracuju, ale obavam se, co najdu az na to prijde. Jeste pred 1. ditetem a castecne uz kdyz jsem ho mela jsem si tu udelala magistra na univerzite, ale je to dost siroky obor, spis teoreticky, takze se taky bojim o uplatneni. Zatim jsem tu delala jen u mekace behem studia (na jinou praci a vice hodin tydne jsem nemela povoleni). Manzel je Svycar, takze ted uz bych mohla pracovat normalne. Ale cekame 2. dite, tak to bude aktualni pozdeji.
Kdyz jsem shanela praci, tak jsem casto videla nabidky praci od Securitas (predpokladam, ze zijes v nemecky mluvici casti, tak se to u vas asi jmenuje jinak, ja jsem ve frankofonni). Tam by te mohli s policejni skolou vzit. A chteli vetsinou povoleni B. On ted pracovni trh neni moc ruzovy ani pro Svycary, manzel byl ted nejkou dobu nezamestnany, ma dobre papiry a doporuceni, zkusenosti, ale nenasel praci ihned.
Jak dlouho jsi tady? Zbyva ti jeste hodne let nez muzes pozadat o obcanstvi? To bys pak mohla k Policii treba.
@Kobliha51 píše:
@marketasulcova28Psala jsi, že se dětem manžel každý den pět hodin věnuje. Takže na co hlídání. Máš přece času pro sebe dost.
venuje ale musi makat ne? zavidis ![]()
@marketasulcova28 píše:
Ano venuje ale musi take makat ne? zavidis
proč bych měla závidět? Moje děti jsou dospělé.
Tohle jsi psala ty. Dokonce se stará i o jídlo. Tak si nestěžuj. Tak stará se o děti a nebo maká?
A o jidli se stara bud jedí u nej v restauraci a nebo prijdou na jidlo domu. venuje jim cca 5.hod denne
Tohle není tvoje téma, tak už končím. Ozvu se zase, až někam napíšeš jak jsi na 4 děti sama.
@svycarka ![]()
A co varianta - přestěhovat se k Zurichu (Čecho - Slováků tam je hafo), manžel si v Zurichu najde práci - jak jsem pochopila, tam kde je teď taky moc nevydělá, pořídíte si druhátko, a ty zůstaneš doma…
A mezitím si uděláš rekvalifikaci, nebo cokoliv je potřeba, aby sis pak líp našla práci…
Mužů si tu taky poplakat? My se přestěhovali v neděli, nikoho tu neznám, jazyk neumím a dítě mi leze po hlavě
být je naprd, je malý a nevede k nám výtah který tu měl být, z celého slavného Berlína jsem viděla tak leda hřiště a potraviny a je mi tu zima ![]()
@J_Doe tady jde hodne o to kolik jeji manzel vydela. Neni tu zadny rodicovsky prispevek, jen materska a pak uz nic. Ja jsem doma zadarmo uz 4 roky
hlidani nemame zadne, ma rodina je v CR a jeho rodina v tomto smeru nepouzitelna. On nevydelava zadny velky plat, ale zijeme skrome, tak se to jen s jednim da utahnout
Ale asi ne v kazde rodine by to tak slo. Navic najmy v okoli Zurichu asi budou hodne vysoke…
@pikola
Chjo, holky, neplačte, to bude dobrý. Začátky jsou všude těžký, vydržte. ![]()
@pikola neboj bude lip, sedne si to.
U Berlina uricte bude i dost rodin z CR a najdes si nejaky svuj okruh znamych. A nezili jste pred tim ve Spanelsku? (podle metriku tipuji). To potom chapu tve rozcarovani z pocasi ![]()
@lucipajda Já vím, taky jsme žili ve Švýcarsku… Ale pokud manžel musí doplňovat rozpočet hraním pokeru, tak to může dělat kdekoliv.
Nájmy ve vesnicích zas tak vysoké snad nebudou, (my jsme měli na okraji Baslu cca 1800 CHF, a dál od města by to bylo ještě levnější), a možnost práce ve velkém městě je přeci jen lepší…