Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Na to bohužel nejsou finance. Ale zadržování vody mě trápí, to máš pravdu.
Mně pomohlo na zadržování vody pitná kůra čajové bylinné směsi Edemin - 3× denně. Opticky to vypadalo jako zeštíhlení.
@lamicina děkuju za radu, tohle už je v mých možnostech, takže určitě vyzkouším, prosím tě za jak dlouho jsi viděla výsledky?
Jak kde
, kolem kotníků, kolen a pak takový buchtičky v podpaží tak tam docela brzo i po týdnu to pro mě byl rozdíl. Okolí mi tak po 3 týdnech začalo říkat jestli nehubnu apod. U mě to nejhorší bylo spojené s PMS, to jsem měla i váhové výkyvy 2-3kg a nejspíš všechno „jen“ voda. Jestli to je tuk, tak to ale nezabere, každopádně pitnou kůrou nic nezkazíš.
@lamicina ano, ty výkyvy mám taky, ono je nejhorší, že já jsem jinak štíhla, ale ty konve to kazí, věřím, že čaj pomůže, protože o tuku to myslím u mě zas tak není, jako nejsem úplný lunt, ale ty nohy fakt nemají být z čeho tak nateklé…
Mně pomáhají jednodenní půsty. Já teda to zeštíhlení nemám jako cíl, půsty držím z jiných důvodů, ale je to vždy celkem dost poznat, a to i např. v oblasti stehen. Samozřejmě se pak tělo zase vrátí do původního stavu, ale kdybys půstovala třeba dva dny před akcí, asi by to bylo ještě znát. Já osobně shodila hned ten den 2,5 kg a vrátilo se mi to asi až za týden. Den před účastí na svatbě půst nedoporučuju, protože návratový den k jídlu by měl být pozvolný, jen lehké potraviny. Ale hodně záleží, jak na to kdo reaguje, to bys musela vyzkoušet. Nejlepší je v den půstu pít jen vodu (2-3 l). Hezky se pročistíš a budeš se i cítit lépe (teda pravděpodobně ne v ten samý den, já ze začátku myslela, že nedožiju rána
), ale už druhý den je to fajn.
Tak otoky nohou můžou být i při onemocnění srdce a ledvin, ale tak s tím nejspíš potíže nemáš…
Ohledně těch lymfatických masážích, mohlo by pomoci i kdyby sis ty nohy masírovala sama…
Nevím, jestli to srozumitelně popíšu, ale prsty obou rukou obejmeš nohu od špiček prstů nohy a „tlačíš“ to nahoru směrem k srdci…Měla bys obejmout celý obvod, aby ta tekutina „neutíkala“ stranou.
A nejsou to prostě svaly? Jinak na nohy a zadek je nejlepší rychlá chůze, každý den alespon hodinu.
@Anonymní píše:
@Malaga je to srozumitelné@angor svaly, to bych neřekla, je to prostě „plandavé“, když to tak řeknu, ale jakoby napjaté - fakt to vypadá na tu vodu, ale máš recht s tou chůzí, kdysi jsem toho nachodila víc a nebylo to tak hrozné
chtělo by to foto. Já třeba měla lýtka namakaný, když jsem jezdila hodně na kole, ale pak jsem přestala a měla jsem místo svalů takovou čvachtavou hmotu. když jsem pak začla chodit, tak šly o 3 cm dolu a zas se zpevnily.
Tak čajík objednaný, hodina odchozená, malá masáž za mnou, pokud se to do týdne ani o trochu nezlepší, hodím sem klidně i to foto, ale na to se musím psychicky i technicky připravit ![]()
doufám, že bude zítra hezky, aby se mi pěkně chodilo
ještě mám doma eliptical, ale šíleně vrže, takže raději tu chůzi…:)
ještě jednou děkuju za rady a pokud si na něco ještě vzpomenete, budu vděčná za každý tip ![]()
Ahoj holky, zdravím vás, byť anonymně, protože vím, že spousta rýpalek by se na mě seběhla jako na lehkou kořist
Jenže mám opačný problém. Jsme realtivní štíhlá, ale ty nohy! Holky, já je mám jako konve. Cvičím, jím zdravě, ale nohy se ani nehnou
Nemáte nějaké ověřené rady, jak docílit jejich zeštíhlení? Kamarádka má za necelý měsíc svatbu a mě se neche být za chodící konev.
Díky