Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Budu se stěhovat z bytu kde po něm zůstaly nějaké věci, vrtačka, pár jiných kusů nářadí, které si neodnesl ihned po rozchodu ani pak při období, kdy jsem ho opakovaně ujišťovala že to s ním neobnovím. Tak jde o to mu předat věci, dala jsem je na neutrální půdu a sdělila, že to tam je. A ejhle, reakce byla takováto
To je jeho vec, jestli si pro ne prijde. Ja bych to hodila za hlavu.
No mne jen zase dostala ta jeho poetika… jak a kam na to chodí… zažily jste něco podobného? Nevím, jestli to má odněkud z literatury nebo jen ze své pošramocené hlavy. Zmizel kyslík, ztratila se krev, svět se smrsknul… ach jo
@maminazplzne kam na to chodí? Do té části svého mozku, kde manipuluje s ostatními. Dyť jsou to docela dost slizké fráze.
Čtěte kvalitní poezii, přestane vás bavit přehrávající hysterik.
@Anonymní píše:
Budu se stěhovat z bytu kde po něm zůstaly nějaké věci, vrtačka, pár jiných kusů nářadí, které si neodnesl ihned po rozchodu ani pak při období, kdy jsem ho opakovaně ujišťovala že to s ním neobnovím. Tak jde o to mu předat věci, dala jsem je na neutrální půdu a sdělila, že to tam je. A ejhle, reakce byla takováto
Bacha na to. Manžel měl jednu nechtěnou nápadnici, která neustále otravovala kvůli pár pitomostem, které v bytě nechala na návštěvě. Později to nazval jako „viteály“ z HP. Dokud jsou a člověk se z dobrého srdce nechá pořád kontaktovat, aby si to konečně ten člověk odnesl, tak ta mrcha ne a ne odejít. Je to jen záminka pro kontakt. My to vyřešili donesením věcí před dveře. Jinak by otravovala asi dodnes.
@Ou píše:
@maminazplzne kam na to chodí? Do té části svého mozku, kde manipuluje s ostatními. Dyť jsou to docela dost slizké fráze.Čtěte kvalitní poezii, přestane vás bavit přehrávající hysterik.
Já bych ho tak nezatracovala. Třeba se jen pokouší popsat stav, jak se cítí.
Myslím, že neznamená, že když je někdo hysterik nebo hysterka, nemůže prožívat city a vše, co vysloví, je pouhý kalkul a manipulace.
Každopádně to není rada vracet se k sobě a neutrální půda na předání věcí je dobré řešení.
Jinak hádejte co mě napadlo, když jsem četla, že se mu vytratila všechna krev?
Odkud asi? - furt na půl šesté?…
… omlouvám se za případně nevhodnou poznámku Anonymce z 20:04 ![]()
@mgdln no máš pravdu, není to pouhý kalkul a manipulace, bez špetky opravdového citu. Ale je to mimo. Je to tak nějak jako když si třináctiletá holka podřízne žíly kvůli Justinu Bieberovi. No taky ne… Prostě JÁ VÍM ŽE TĚ MILUJU A ŽE VŠECHNO BUDE DOBRÝ JEN MNĚ MILUJ TAKY!!!
No a ono to nejde. Čím víc on tlačí, tím míň já můžu
@Majka13 viteály jsou přesný příměr. Některé případy takovýchle závislostí jsou na léčbu psychiatrem a ty nejhorší na zásah čarodejnice, zcela vážně, já věřím, že magie funguje, sice ji nepraktikuju a bohužel žádnou čarodejnici neznám, ale bílá magie zcela určitě má svoje místo na světě
@maminazplzne Jasně, se shodneme. Jen si představ, že se tak narodíš - jako hysterik. Podle toho, co zde zaznívá, to je na eutanazii. Vůbec nic s tím nezmůžeš, dokud to nerozpoznáš, přičemž dalším krokem je se snažit s tím něco dělat. A znáte vůbec někdo někoho, kdo bývat hysterik a dokázal to zpracovat?
Já ne. Je to v nich pořád. Ale takoví lidé jsou chudáci, protože buď budou mučit své okolí, nebo je všichni opustí.
@mgdln máš smutnou krutou pravdu. Znám jednoho, je to velmi tragický případ. Na knížku.
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, potřebuju se trochu „otřepat“ z depky. Rozešla jsem se s expřítelem už dřív, teď je takové to blbé období „po“,… vím, že bych měla nekomunikovat, ale z určitých nutných praktických důvodů a jako projev minimální slušnosti jsem všechno nezablokovala. A před chvílí mne úplně rozbilo sdělení, že jsem jeho věčný plamínek života, že po mém zmizení se mu vytratila všechna krev, zmizel kyslík a svět se smrštil do neuchopitelného atomu…![]()
ach jo… no, mazec. Není asi co poradit, všechno vím,… probděla jsem tisíce hodin po nocích… ale kyslík mi tedy nikdy nezmizel… vkládám jako anonym promiňte
Na to bych řekla jednoduše kecy v kleci. Potřebuje péči, nic víc. Asi si myslel, jak mu bude dobře samotnému, a ono je to taky starat se. Já nevím, pokud nemáte děti, tak lepený vztah není nikdy úplně v pohodě. Nevím, myslím si. Ale neumím si představit, že chlap píše takové kydy - to snad někde opisoval, ne?
Mival takové vyjadřování vždycky. Když si tím vynucuje návrat ke vztahu, je to strašně bolestivé. Rozešla jsem se já s ním. On jen na počátku vztahu hrál takové ty hry „nevím, jestli s tebou můžu být“, pak ale jedině já chtěla pryč
Moje kamarádka měla hysterika. Dlouhá léta. Já jsem ho znala dlouho, nikdy bych neřekla, že je takový, jak mi kamarádka říká. Ale byl… Rozcházeli se na několikrát. Hodiny a hodiny jsme spolu řešily, co řekl, co udělal, z čeho kamarádku obvinil…
On už pár let ničí život jiné ženě. Kamarádka má klid.
S takovými lidmi se nedá žít. Nikdy nepochopí, že problém nemá jejich okolí, ale jen oni sami.
@Kobliha51 píše:
No píšeš krásně. Jen kolik je dětem let nenapíšeš. Protože až napíšeš další story, dalo by se tě za něco chytit. Takhle je to těžší, ale kdo tvé fantazie už zná, ten pozná. Že tě to pořád baví. Je už tě plný internet. Co ty na to zlato? Dnes už jsi druhá grafomanka v diskusích. Že by něco v ovzduší?
Jo jo, je to ona těžká závislačka…to už je všechno popsáno asi milionkrát, Jen to, že je hysterik, se s ní řešilo x krát. Ačkoliv tam to vypadá na něco blíž disociální poruše a dcera měla minule poruchu hraniční. Chce to adiktologa, tedy pro zakladatelku.
Jinak, histrionská porucha samozřejmě léčitelná je, a poměrně dobře, srovnáme li to například s hraniční, to bývá problém, stejně jako v případě sexuálních zneužití.. jenže to by musel darebáček histrion chtít. Navíc, podle zkušenosti to bývá spíše výsledek rozmazlující a nepevné výchovy a samozřejmě kopírování vzorců chování v rodině. Jde to spíše cestou matka syn a otec dcera, než matka dcera a otec syn, tam jsou pak rivalizující postoje.
Ahoj anonymni,
u nas uz to trva 15let.
Ale muj muz je ovlivnovany ale fest!!! ve svych 45 letech stale matkou!!! ( a ted ma mne - je jako mezi mlynskejma kamenama)
ja seznameni: vzdy jsme museli poslouchat ji jeho matku a muzskyho bratra, co mame delat kam mame jet a ze musime knim kazdy tyden vikend na obed ze musi chlapecek jezdit za maminkou a ze ji chlapci neopusti i kdyz se ozeni!! Je to ted 13 let co vam az ted vsechno zapadne do skladacky kdyz se ohlidnete jak to vsechno reziruje tchyne a ten chlap neni „dokoncen“ ( obrazne) jako chlap a je porad v oku matky ten jeji chlapecek. No a kdyz se muzsky bouchnuty kamna a hysterie stupnuje za malickosti ktere delam ja spatne ( vrzes schvalne s hackem s toaletakem, bouchas schvalne s klickou u okna, bouchas s nadobim, a schvalne delas naschvalnicky proti me rodine… nepojedem k mamince za braskou ( 43 r.)) Tchyne nerespektovala ze je jeji chlapecek je zenaty a jezdila si k nam kdy ona chtela, prijela jsem, jedu busem prijdu za hodinu, prijdete naproti?,.. tj. prijdu (posadte se na prdel) a venujte se me!
Dnes : pohadala jsem se s tchyni, urazila se! nastavila ji nase pravidla, ze se bude ohlasovat dopredu a bude se nas ptak kdy ma prijet ale ona se urazila! a omezila se synem a semnou komunikaci, dite nam vzivote nepohlidala, Jsme stejne od mejch i od ni daleko) Vzdy ona mela pohotovou odpoved ji taky nikdo nepomahal. V hadce mi manzel mi rekl ze soutez skoncila ( takze mimodek mi rekl ze - ja soutezila celych tech 13 let s jeho matkou!!, rychlost upeceni babovky, rychlost udelaneho obedu, jist stryktne ve 12 hodin!!) A ja rekla slusne a jasne jeho bratrovi - ze se bude chovat jako chlap a ne jako rozmazleny fracek! Ale co naplat - vysledek prace jejich matky: rozvedla mladsiho protoze musel moc pracovat u manzelky, byl zenanaty sotva 3 roky jeho pani poznala co jsou zac ( ne penize ale jeho hysterie a mamanstvi) a rozsekla to, bohuzel uz tu ale bylo dite. Pozde dnes pro to mrne. Rodice se neustale osocuji a dnes uz utahany dlouhy soud.
A ja : muzsky, na manzela ted leze jaro, ma kamaradku v praci na povidani, ( verim mu ze jen kamaradku na povidani, mozna jsem najivka). Je predemnou pysnej ze se snim vubec nekdo bavi. Uvedomil si co je jeho bratr a mati zac, co se u nich deje, a dnes zmirnil i svoji slovni agresi ke me ( kriceni a vycitky a urazky).
Byla jsem jeste u odbornika a ten mi rekl, nevsimat si ho, moc ho porad nechvalit( tito lide se musi porad sebestredne prohlizet a manzelky je musi chvalit) nemusi!!! Rekla jsem mu ze mame i dite( pro svoji zaslepenost k mamince a bratrovi si ani nevsiml ze mame dite) nekricela jsem, vedu odpovedi spise v tiche odpovedi a celkove k uklidneni a nenastvani siruace, s ohledem na dite.
Vrchol; tchyne mi nechtela dovolit navstevu s ditkem k mejm rodicum 350 km od mista kde bydlime!
Rekla jsem muzskymu ze nejsem tchynin majetek a muzsky mi rekl ze ho nerespektuji vnicem! Sfouknul se ale pochopil ze i ja s deckem si chci odpocinout - my dva chvilku od sebe, Nakonec jsme zustaly u mejch rodicu na mesic, (poprve takto dlouho od porodu u dedy a babky). Tchyne prestala stourat a muzsky situaci prehodnotil a dnes omezil telefonovat i kontakt s matkou - sic se ji ale porad boji tak ji moc nevyhledava( rekl mi ten psycholog ze tito chlapci se mohou bat svych matek i ve stari)
No a jeho bratr (je mladsi je rozvedeny, dite si pucuji, a on se k matce vratil domu k ni zpet do mamahotelu -ten mladsi, matka beha vari pere a je to opet vzajetych kolejich a ma se o ni kdo starat!). A je mene dusna a trochu zase klid.
Jedno jsem se ale nahodou az dnes dozvedela po 13 letech vztahu, spojila jsem se s 89 letou terou ktera mi vse jejich chovani potvrdila!!! jaka to byla rodina jak vyrustali kluci jaka domina byla matka a otec uslapnuty, a ze takto chovala i vmladi i k ni kdyz bylo tete 40!!! Dokazete nekdo pochopit proc se hystorie - ovlivnovani!!! jedne zenske (matky, svagrove, tchyne) muze opakovat u obou snach! kdy jedna to to nedala a rozvedla se a ja se - ja se snazim to pochopit a vyslechla jsem nakonec tu jejich tetu!!! Az mi stoho mrazi!!!
Omlouvam se za " rychlost"/ snad pripadne chyby,… ale chtelo to ven, jsem toho taky plna. Snad nas kluk 4 roky nebude mit v pozdejsim veku spatny vztah k holkam. ( protoze otec - hysterik neni pro ditko ten spravny charakterovy vzor chlapa - chovani se k zene).