Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Buď taky hysterická a tak, aby si z toho ti tvoji dárečci sedli na prdel!
legrace, asi to máš hodně těžký ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,tchýně hysterická (zažila jsem urážení, útěky z domu, kdy jsme ji hledali i trucování celý den v posteli či když s námi celý víkend, když jsme přijeli s dětmi, nemluvila) - nejvíc to asi odnesl tchán (v minulosti toho bylo víc, popisovat zde nechci), my pak bydleli dost daleko, takže jsem omezila návštěvy (ona pak byla naštvaná) či nepřistupovala na její hry a snažila se to manželovi vysvětlit - neúspěšně, tchýně zamrčela a on skákal. Tchýně mi vadí nejmíň, koneckonců s ní z rodiny vycházím vpodstatě nejlíp já.
Hysterický manžel - když byl mladší, tak to nějak šlo anebo jsem líp zvládala, ale jak stárne, začíná být víc a víc výbušný, má fakt velké konflikty s dcerou, uráží se, trucuje, bohužel se naučil se mnou manipulovat. Někdy zvládám, někdy ne. Když se to týká mě, mávnu rukou, zvládnu, jedu dál, ale naučil se útočit na dceru. No a mě „trestá“ různými způsoby - nemohu jet s ním na dovolenou, zapře peníze, „reguluje“ s kterými jeho známými se mohu bavit, nemluví se mnou, je cholerický…
Hysterická dcera - dlouho nebylo nic znát, jen trochu křehčí psychika, nicméně v dospívání začala dělat taky hysterické scény - uráží se, trucuje, lže. Vztah s tátou, ač se snažím moc, je úplně KO.
A já mezitím lítám. Oba by nejradši, abych se jim plně podřídila, tj. byla doma, uklízela a vařila, čekala na ně až přijdou, obsluhovala je, jsem i hromosvod stížností a jejich výpadů.
V poradnách jsme byli, manžel se vždycky „divil“, proč tam je, když doma je vše ok (divadlo), dcera chvílemi náhled má a chodí na terapii.
Co s tím, totálně se devastují vztahy a nejhůř jsem na tom já, protože cítím, že ztrácím partnera, případně i dítě. A psychicky mě to ničí, ta neustálá tenze, dusno, co zas bude. nemáte někdo zkušenost, co s tím? Ď.
manžel se nezměnil za xxxx let, nepřišlas na to, jak se s ním dá žít, pravda je, že už nebožtík Plzák říkával - psal, že s hysterikem se žít nedá a že je to zakázaný typ partnera… prostě za mě - zdrhej než tě zničí.. a že našlápnuto k tomu máš - nechat se
@suricata píše:
Buď taky hysterická a tak, aby si z toho ti tvoji dárečci sedli na prdel!legrace, asi to máš hodně těžký
to je to o co jim ale jde - živná půda pro hysterii - v tom si libují a jsou jak ryby ve vodě
Dcery je mi líto, pravděpodobně je to výsledek zhoubého vlivu otce nebo to může být i genová záležitost a ona za to nemůže jakého muže sis vybrala jako partnera a otce dítěte.
Ve vztahu k maželovi bys měla jasně stanovit vlastní hranici, a tu si bránit za každou cenu. Pokud tě „trestá“ nemluvením nebo dalšími tresty, jako že nepojedeš na dovolenou atd. zavání to silně manipulací a zneužíváním. Nechápu, jak si něco takového můžeš nechat líbit. Ty si nikdy neuvažovala odejít ze vztahu?
No, být tebou tak už se o nic nesnažím, myslím že z tvé strany bylo snahy dost, teď je řada na něm ![]()