Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Evi,
u toho nejmladšího kocourka jsme měli tu inhalační narkozku kvůli nemocným plicím a platila jsem cca 2000,– takže počítám, že u králíka to bude asi podobná částka
Ono je to individuální podle váhy a taky podle doktora… každý má jiné ceny ![]()
Ahojky.Beránci ale nesmí mít nikdy víc než dvě kila.Papírovej nebo z VP by ani na takovou váhu se neměl dostat ani kdyžbude přežíranej
teddy beránci maj holky tak od 1500-1700 zakrslí klasik beránek by měla holčička mít od 1500-1800 kluci maj tak od 1700-2kg
U nás má Odeta 1560,bibiana 1620
.Pokud má králík tři tak už je puvod dost nejistej ![]()
U nás holky furt jančí.Obávám se že se z jednou budeme muset rozloučit ![]()
Evina1975 píše:
Holky, beránci su omnoho vačší,nás na to upozornil chovatel,ked sme brali nášho maličkého. Tá kastrácia tolko stojí Jani? Fiha..
kastrace stojí kolem 1000Kč u samce, u samičky asi dvojnasobek (v obou případech s inhalačkou)
Příspěvek upraven 15.02.12 v 02:05
Ahoj holky, můžu se vám přidat do diskuze? Já mám totiž králíkodlaka jak vyšitýho
Jmenuje se Saimon a teď mu byl rok. Chovám ušáky už 14 let, tohle je můj třetí, ale nikdy jsem neměla takovýho „cvoka“. Říkám si, že to je tím, že je ještě puberťák a hlavně nekastrovanej, ale stjeně… ![]()
Ted jsem pozorovala toho našeho ušáka, nebot spí nějak tiše… a normálně má asi sny, protože chrní tvrdě, cuká čumáčkem, jako by i mrká a hýbe fouskama
Tohle mívají kočky i pejsi když spí, ale že i králíci, to jsem netušila
Bobínek, doufám, že má hezké sny
Ale je to srandovní ![]()
a tady náš „králikodlak“ Bublina
po dnešní půldenní honičce s kocourem ![]()
KačuliKačka píše:
a tady náš „králikodlak“ Bublinapo dnešní půldenní honičce s kocourem
fešanda ![]()
noren píše:
Ahoj holky, můžu se vám přidat do diskuze? Já mám totiž králíkodlaka jak vyšitýhoJmenuje se Saimon a teď mu byl rok. Chovám ušáky už 14 let, tohle je můj třetí, ale nikdy jsem neměla takovýho „cvoka“. Říkám si, že to je tím, že je ještě puberťák a hlavně nekastrovanej, ale stjeně…
jak je velkej? je pěkněj ![]()
KačuliKačka píše:
Evi,
u toho nejmladšího kocourka jsme měli tu inhalační narkozku kvůli nemocným plicím a platila jsem cca 2000,– takže počítám, že u králíka to bude asi podobná částkaOno je to individuální podle váhy a taky podle doktora… každý má jiné ceny
naše Emča měla kolem dvou kil
a stálo to kolem 3 tis
hrůza,ale v té
době ještě nebylo mimčo tak co bych pro ní neudělala
hedabedna píše:KačuliKačka píše:naše Emča měla kolem dvou kil
Evi,
u toho nejmladšího kocourka jsme měli tu inhalační narkozku kvůli nemocným plicím a platila jsem cca 2000,– takže počítám, že u králíka to bude asi podobná částkaOno je to individuální podle váhy a taky podle doktora… každý má jiné ceny
a stálo to kolem 3 tis
hrůza,ale v té
době ještě nebylo mimčo tak co bych pro ní neudělala
tak uplně přesně 2838,– a pak tu mám ještě jden učet na 185,– to si myslím že bylo vyndavání stehů
byli sme na veterinární klinice Na Hůrce!!!
doporučuji velice králíčkům se tam věnují takže jaký koliv problém a choroba radši tam
na obyč veterině se nám většinou moc nevěnovali ![]()
tak náš vet. je skvělý, chodím k němu už roky, našim zachránil psa, že i přes zdr.obtíže dožila krásných 13,5 let (ovčák).
No a Bubla má +/- 2,8 kg … a nezdá se mi tlustý… jen trošku větší. Ale tak mně to nevadí, na chov ho nemám, jen tak pro radost a pro nadávání, dkyž něco vymamlasí ![]()
KačuliKačka píše:
tak náš vet. je skvělý, chodím k němu už roky, našim zachránil psa, že i přes zdr.obtíže dožila krásných 13,5 let (ovčák).No a Bubla má +/- 2,8 kg … a nezdá se mi tlustý… jen trošku větší. Ale tak mně to nevadí, na chov ho nemám, jen tak pro radost a pro nadávání, dkyž něco vymamlasí
jasně nemusí být každý veterinář na prd
já byla kdysi s předešlou králindou nejdřív v Praze v Jinonicích,pak tady u nás na vsi,tak sem si řikala že tady budou mít s králíky větší zkušenosti
![]()
Králinda tehdá stále prskala a po několika antibiotikách prostě fur se to varcelo
zdejší veterinář poradil vybít celý chov,pokud máme králíků víc ![]()
tak to mě pobavilo,prý je to králičí rýma
našla jsem pak přes kamarádku tu veterinu na hůrce,je veterinářka a řekla mi že tam je její spolužačka a že se věnuje právě králíčkům
tehdá dostrala králinda několik dávek penicilinu a bylo po problémech žila s námi ještě pár let,jinak by se patrně unudlala smrti chudák
tam něco doktorka řikala o syfylysu,prý se stím už narodí a bud propukne nebo ne ![]()
takže od té doby prostě radši jan tam ![]()
tak to je jasné,
je plno super doktorů a plno felčarů ![]()
Nám vlastně zachránil nejmladšího kocourka, měl horečky, pak blbě dýchal … no nakonec z toho byly zavodněné plíce, pravá nedýchající. Bojovali jsme, dva měsíce léčili, ob den stav konzultovali s vetem přes telefon (kocour s námi jel kvůli tomu i na hory) a dneska je z něj krasaveček, co občas zakašle ![]()
Můžu porovnat, jeho kolega je expert na srdíčko (dělal nám sono, náš vet. měl podezení na zbytnělé a zakrslé srdíčko), tak tomu rozumí, pejskům asi taky, ale jinak se jeho názory na náš stav + prognozu dost lišily od našeho veta
Takže ted když tam s něčím jdu, volám napřed, zda tam bude náš vet.dr ![]()
Dřív jsme k němu jezdili přes celé město, ted ho máme po přestěhování kousek od baráku ![]()
http://www.kralici.cz/pages.asp?…
mimochodem
,doktor Jekl je špičkový veterinář
doporučuji, pokud někdo plánujete kastraci nebo jiný zákrok, stejně tak doktor Hauptmann