Život s králíkodlaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
10.2.12 06:24

Evi,
u toho nejmladšího kocourka jsme měli tu inhalační narkozku kvůli nemocným plicím a platila jsem cca 2000,– takže počítám, že u králíka to bude asi podobná částka :nevim: Ono je to individuální podle váhy a taky podle doktora… každý má jiné ceny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.2.12 23:46

Ahojky.Beránci ale nesmí mít nikdy víc než dvě kila.Papírovej nebo z VP by ani na takovou váhu se neměl dostat ani kdyžbude přežíranej
teddy beránci maj holky tak od 1500-1700 zakrslí klasik beránek by měla holčička mít od 1500-1800 kluci maj tak od 1700-2kg

U nás má Odeta 1560,bibiana 1620 :palec: .Pokud má králík tři tak už je puvod dost nejistej :lol:

U nás holky furt jančí.Obávám se že se z jednou budeme muset rozloučit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
10.2.12 23:55
Evina1975 píše:
Holky, beránci su omnoho vačší,nás na to upozornil chovatel,ked sme brali nášho maličkého. Tá kastrácia tolko stojí Jani? Fiha..

kastrace stojí kolem 1000Kč u samce, u samičky asi dvojnasobek (v obou případech s inhalačkou)

Příspěvek upraven 15.02.12 v 02:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
11.2.12 22:31

Ahoj holky, můžu se vám přidat do diskuze? Já mám totiž králíkodlaka jak vyšitýho :) Jmenuje se Saimon a teď mu byl rok. Chovám ušáky už 14 let, tohle je můj třetí, ale nikdy jsem neměla takovýho „cvoka“. Říkám si, že to je tím, že je ještě puberťák a hlavně nekastrovanej, ale stjeně… :)

• Citovat
  • Upravit
48576
11.2.12 22:51

jéé to je pěknej rexík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.2.12 12:20

Ted jsem pozorovala toho našeho ušáka, nebot spí nějak tiše… a normálně má asi sny, protože chrní tvrdě, cuká čumáčkem, jako by i mrká a hýbe fouskama :lol: Tohle mívají kočky i pejsi když spí, ale že i králíci, to jsem netušila :lol: Bobínek, doufám, že má hezké sny ;-) Ale je to srandovní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.2.12 16:34

a tady náš „králikodlak“ Bublina :-) po dnešní půldenní honičce s kocourem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
13.2.12 10:35
KačuliKačka píše:
a tady náš „králikodlak“ Bublina :-) po dnešní půldenní honičce s kocourem :lol:

fešanda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
13.2.12 10:36
noren píše:
Ahoj holky, můžu se vám přidat do diskuze? Já mám totiž králíkodlaka jak vyšitýho :) Jmenuje se Saimon a teď mu byl rok. Chovám ušáky už 14 let, tohle je můj třetí, ale nikdy jsem neměla takovýho „cvoka“. Říkám si, že to je tím, že je ještě puberťák a hlavně nekastrovanej, ale stjeně… :)

jak je velkej? je pěkněj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
13.2.12 10:38
KačuliKačka píše:
Evi,
u toho nejmladšího kocourka jsme měli tu inhalační narkozku kvůli nemocným plicím a platila jsem cca 2000,– takže počítám, že u králíka to bude asi podobná částka :nevim: Ono je to individuální podle váhy a taky podle doktora… každý má jiné ceny :)

naše Emča měla kolem dvou kil :jazyk: a stálo to kolem 3 tis ;) hrůza,ale v té :palec: době ještě nebylo mimčo tak co bych pro ní neudělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
13.2.12 10:45
hedabedna píše:
KačuliKačka píše:
Evi,
u toho nejmladšího kocourka jsme měli tu inhalační narkozku kvůli nemocným plicím a platila jsem cca 2000,– takže počítám, že u králíka to bude asi podobná částka :nevim: Ono je to individuální podle váhy a taky podle doktora… každý má jiné ceny :)
naše Emča měla kolem dvou kil :jazyk: a stálo to kolem 3 tis ;) hrůza,ale v té :palec: době ještě nebylo mimčo tak co bych pro ní neudělala

tak uplně přesně 2838,– a pak tu mám ještě jden učet na 185,– to si myslím že bylo vyndavání stehů :jazyk: byli sme na veterinární klinice Na Hůrce!!!
doporučuji velice králíčkům se tam věnují takže jaký koliv problém a choroba radši tam :palec: na obyč veterině se nám většinou moc nevěnovali :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.2.12 11:46

Heduš,

tak náš vet. je skvělý, chodím k němu už roky, našim zachránil psa, že i přes zdr.obtíže dožila krásných 13,5 let (ovčák).

No a Bubla má +/- 2,8 kg … a nezdá se mi tlustý… jen trošku větší. Ale tak mně to nevadí, na chov ho nemám, jen tak pro radost a pro nadávání, dkyž něco vymamlasí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
13.2.12 12:08
KačuliKačka píše:
tak náš vet. je skvělý, chodím k němu už roky, našim zachránil psa, že i přes zdr.obtíže dožila krásných 13,5 let (ovčák).No a Bubla má +/- 2,8 kg … a nezdá se mi tlustý… jen trošku větší. Ale tak mně to nevadí, na chov ho nemám, jen tak pro radost a pro nadávání, dkyž něco vymamlasí :lol:

jasně nemusí být každý veterinář na prd
já byla kdysi s předešlou králindou nejdřív v Praze v Jinonicích,pak tady u nás na vsi,tak sem si řikala že tady budou mít s králíky větší zkušenosti
:nevim:
Králinda tehdá stále prskala a po několika antibiotikách prostě fur se to varcelo
zdejší veterinář poradil vybít celý chov,pokud máme králíků víc :mrgreen:
tak to mě pobavilo,prý je to králičí rýma
našla jsem pak přes kamarádku tu veterinu na hůrce,je veterinářka a řekla mi že tam je její spolužačka a že se věnuje právě králíčkům
tehdá dostrala králinda několik dávek penicilinu a bylo po problémech žila s námi ještě pár let,jinak by se patrně unudlala smrti chudák :? tam něco doktorka řikala o syfylysu,prý se stím už narodí a bud propukne nebo ne :nevim:
takže od té doby prostě radši jan tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.2.12 19:54

Heduš,

tak to je jasné, ;-) je plno super doktorů a plno felčarů :nevim:

Nám vlastně zachránil nejmladšího kocourka, měl horečky, pak blbě dýchal … no nakonec z toho byly zavodněné plíce, pravá nedýchající. Bojovali jsme, dva měsíce léčili, ob den stav konzultovali s vetem přes telefon (kocour s námi jel kvůli tomu i na hory) a dneska je z něj krasaveček, co občas zakašle :-)

Můžu porovnat, jeho kolega je expert na srdíčko (dělal nám sono, náš vet. měl podezení na zbytnělé a zakrslé srdíčko), tak tomu rozumí, pejskům asi taky, ale jinak se jeho názory na náš stav + prognozu dost lišily od našeho veta :nevim: Takže ted když tam s něčím jdu, volám napřed, zda tam bude náš vet.dr ;-)

Dřív jsme k němu jezdili přes celé město, ted ho máme po přestěhování kousek od baráku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
14.2.12 23:43

http://www.kralici.cz/pages.asp?…

mimochodem :mrgreen: ,doktor Jekl je špičkový veterinář :palec: doporučuji, pokud někdo plánujete kastraci nebo jiný zákrok, stejně tak doktor Hauptmann

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný