Zklamaná z přístupu kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7041
19.1.17 19:50

@Bábrdl šla bych na to od lesa a zeptala bych se, jestli má z něčeho obavy a jestli slyší svůj negativní přístup. Připomněla bych že i miss cr může být blbá jak troky a ji ještě přeci osobně nepoznala? Doporučila bych jí nechat tomu čas.
ALE jako upřímná kamarádka bych jí řekla že by se nad sebou měla zamyslet.

No a buď teda se tak chová protože:

1. se bojí že on a ona se svým postižením budou mít děti taky postižené a on bude nešťastný
  2. je přehnaně a nezdravě ochranářská - což uznejme je
  3. chce ho mít jen pro sebe do konce života, chce aby on byl na ni závislý (pokud nebydlí sám tak je to rozhodně jejím vlivem) a považuje ho víc za partnera (inkdyž to ani sobě nepřizná) než za syna a nepřijala by ani tu nejhezčí a nejchytřejší na světě.

Rozhodně bych ale nemohla koukat na to jak moje kamarádka ničí úmyslně život svému dítěti..tobě se to taky nelíbí, ale záleží jak moc ti bude blbé s ní držet basu a pak si to takhle v sobě probírat anebo radeji být upřímná ale počítat s případným odmítnutím od kamarádky a ztrátu kamarádství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.1.17 20:01

Se divim, babrdle, ze v tvym veku a pri tvych zivotnich zkusenostech uvazujes nad tim. s ni prestat kamaradit-vychazim z toho, zes psala vyse, jak ji mas rada a jiste se neznate kratkou dobu…mne se jiz mnohokrat stalo, ze letite kamaradky reagovaly v mnohdy fatalnich situacich mne na hony vzdalene, rozdychavala jsem parkrat hluboce…nech to byt, nech ji se svymi nazory, pokud ti za to stoji, ver, ze to za chvili nebude tema nr.1…vyslechni, prodychej, a nereaguj, pokud se neztotoznujes…bude li to nesnesitelne, ver, ze z tvych nic reakci to sama zabali…jestli mate spolu vy dve neco odkamaradeno-odzito, tak by to melo fungovat i dal, respektuj ji jako cloveka, do ted ti mileho…taky to muze byt zkouska na tebe, jak moc jsi v pohode a chapajici tvor, protoze sis to do ted urcite o sobe myslela…s nikym se neshodneme ze sta procent, dulezity je vyzdvihnout kvality dotycnyho a to v sobe pestovat…pokud chces, bo nemusis, o tom preci zadna…preju ti nadhled, a vychladnuti :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
19.1.17 20:08
@Bábrdl píše:
Když mě to strašně zklamalo. Vidím ji teď jinak.

Pred rokem me moje nej a jedina pritelkyne v životě, znaly jsme se dvacet roků, taky zklamala, šlo o něco jiného tedy, ale podobný princip.
Ukončila jsem to potom asi do jednoho měsíce.
Nemohu svěřovat nejniternější pohnutky člověku, který se ukáže být osobou s podivnou moralkou.
Chápu tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.17 20:14

@Bábrdl
nebudu řešit zda má či nemá kamaráda pravdu či právo soudit tu dívku..pojďme řešit tebe..
jsi zklamaná čím? že kamarádka projevila spabost a není tak morálně na výši jak jsi předpokládala? mělas ji za „lepšího“ člověka? No jo, jenže kamarádství není o to - souhlasit s tou druhou vždy a ve všem.. lidi nejsou dokonalé bytosti - to si uvědom.. kamarádka má právě dělat přešlapy - viděno tvým úhlem pohledu a mají i právo se chovat nefér.. a tvé právě je nesouhlasit a říct to.. říct - hele mám tě ráda, z mnoha důvodů si tě i vážím, ale v tomto s tebou zásadně nesouhlasím a podle mě nemáš pravdu - nečekej ode mě podporu - mám tě ráda, ale tady to vidíme každá jinak. Uneseš můj jiný názor? Ne? Pak se mnou o tom nemluv, protože já s tím co mi říkáš mám velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:17
@tronelka píše:
Ja pujdu proti proudu. Ac se tva kamaradka nezachovava hezky, chapu ji. Nevim nakolik je jeji syn handicapovany a jake jine ma nedostatky krome nedoslychavosti a prtavosti, ale kazda mama, presne jak rika tva kamaradka, chce pro sve dite to nejlepsi a vidi ho ruzovymi brylemi. Zrejme je presvedcena o tom, ze by si syn mohl najit normalni slecnu a jeho vyber ji vydesil. Tobe to, jakmo kamaradce, zdelila tak, jak to citi, bez prikras a neobalene, ale te postizene divce by to tak zrejme nerekla. Kamaradku a jejiho syna znas ty, ja samozrejme ne, ale na zaklade tvych informaci si taky myslim, ze by mohl najit normalni slecnu. Poktd je jen nahluchly a maly, prijde mi pro nej divka s berlemi, po operaci rozstepu a ktera o sebe nedba jako vyber znouzecnosti na zaklade nizkeho sebevedomi prameniciho z jeho handicapu. Lasce samozrejme neporuci nikdo a preji ji obema temto mladym lidem, ale chapu vydeseni kamaradky a jeji zoufalou scenu.

Mohl, ale za téměř třicet let nenašel. Takže nejspíš nemohl…

Myslím, že jiné „vady“ kromě nedoslýchavosti, výšky 150 cm a velmi plaché povahy nemá. Ale stejně je to jeho první skutečná slečna… Takže to není žádný lev salonu, který odmítla čtyři miss, aby mohl být s touhle slečnou.

Nevím jestli je to z nouze ctnost, možná trochu, ale na druhou stranu seznámili se na stránce o jejich společné zálibě a podle toho, co vím, si velmi dlouho psali. Takže mají ledacos společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:25
@jdukolem píše:
@Bábrdl
nebudu řešit zda má či nemá kamaráda pravdu či právo soudit tu dívku..pojďme řešit tebe..
jsi zklamaná čím? že kamarádka projevila spabost a není tak morálně na výši jak jsi předpokládala? mělas ji za „lepšího“ člověka? No jo, jenže kamarádství není o to - souhlasit s tou druhou vždy a ve všem.. lidi nejsou dokonalé bytosti - to si uvědom.. kamarádka má právě dělat přešlapy - viděno tvým úhlem pohledu a mají i právo se chovat nefér.. a tvé právě je nesouhlasit a říct to.. říct - hele mám tě ráda, z mnoha důvodů si tě i vážím, ale v tomto s tebou zásadně nesouhlasím a podle mě nemáš pravdu - nečekej ode mě podporu - mám tě ráda, ale tady to vidíme každá jinak. Uneseš můj jiný názor? Ne? Pak se mnou o tom nemluv, protože já s tím co mi říkáš mám velký problém.

Ano. Ale já právě nevím, jestli to pro mě není breakpoint. Co když se stane něco mě, taky mě zavrhne, proto, že jí dělám ostudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:25
@Talitha píše:
Pred rokem me moje nej a jedina pritelkyne v životě, znaly jsme se dvacet roků, taky zklamala, šlo o něco jiného tedy, ale podobný princip.
Ukončila jsem to potom asi do jednoho měsíce.
Nemohu svěřovat nejniternější pohnutky člověku, který se ukáže být osobou s podivnou moralkou.
Chápu tě.

Mjo, to jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:28
@saphire píše:
@Bábrdl šla bych na to od lesa a zeptala bych se, jestli má z něčeho obavy a jestli slyší svůj negativní přístup. Připomněla bych že i miss cr může být blbá jak troky a ji ještě přeci osobně nepoznala? Doporučila bych jí nechat tomu čas.
ALE jako upřímná kamarádka bych jí řekla že by se nad sebou měla zamyslet.

No a buď teda se tak chová protože:

1. se bojí že on a ona se svým postižením budou mít děti taky postižené a on bude nešťastný
  2. je přehnaně a nezdravě ochranářská - což uznejme je
  3. chce ho mít jen pro sebe do konce života, chce aby on byl na ni závislý (pokud nebydlí sám tak je to rozhodně jejím vlivem) a považuje ho víc za partnera (inkdyž to ani sobě nepřizná) než za syna a nepřijala by ani tu nejhezčí a nejchytřejší na světě.
Rozhodně bych ale nemohla koukat na to jak moje kamarádka ničí úmyslně život svému dítěti..tobě se to taky nelíbí, ale záleží jak moc ti bude blbé s ní držet basu a pak si to takhle v sobě probírat anebo radeji být upřímná ale počítat s případným odmítnutím od kamarádky a ztrátu kamarádství.

Její argumenty byly: a) budou mít postižené děti, b) budu mít ostudu, až se tu s ní ukáže c) budou mít nouzi peníze, protože ona bude mít vždycky nízký plat + svůj částečný ID. d) on bude nešťastný, až pochopí, o co v životě přišel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:30
@jdukolem píše:
@Bábrdl

Abych byla upřímná, takhle já to úplně nevidím. Kdyby mi třeba moje kamarádka začla tvrdit, že holocaust byl vlastně dobrý nápad a mělo se to dotáhnout do konce, nedokázala bych jí říct: „nesouhlasím s tebou, ale to nevadí, v kamarádství nejde o to stále spolu souhlasit ve všem, popojedem“. Řekla bych jí, že je nechutná a byl by to konec kamarádství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.17 21:31
@Bábrdl píše:
Ano. Ale já právě nevím, jestli to pro mě není breakpoint. Co když se stane něco mě, taky mě zavrhne, proto, že jí dělám ostudu?

to jsou domněnky.. ;) na toto - co jsem vytučnila se jí zkus zeptat život není kdyby chyby..
musíš si ujasnit zda je to kamarádství pro tebe cenné a nebo ne.. o tom to je.. i s rizikem, že ona se může zachovat jakkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.17 21:32
@Bábrdl píše:
Abych byla upřímná, takhle já to úplně nevidím. Kdyby mi třeba moje kamarádka začla tvrdit, že holocaust byl vlastně dobrý nápad a mělo se to dotáhnout do konce, nedokázala bych jí říct: „nesouhlasím s tebou, ale to nevadí, v kamarádství nejde o to stále spolu souhlasit ve všem, popojedem“. Řekla bych jí, že je nechutná a byl by to konec kamarádství.

ano to je tvé právo - lidi si obvykle k sobě hledají někoho s podobným žebříčkem hodnot - ale tady se nejedná o holocaust že ne? je to jiná situace proto by to takto šlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:35
@jdukolem píše:
ano to je tvé právo - lidi si obvykle k sobě hledají někoho s podobným žebříčkem hodnot - ale tady se nejedná o holocaust že ne? je to jiná situace proto by to takto šlo ;)

Mno, pro tebe je to jiná situace.
Já zrovna celý večer váhám, jestli to pro mne není úplně stejná situace.

Jednou jsem s jako velmi mladá jela tramvají s kolegyní, nastoupila matka nebo pečovatelka s postiženými dětmi v dvojkočárku a ta kolegyně se na jejich adresu vyjádřila velmi vulgárně. A nahlas.

Tehdy jsem byla ještě tele, takže jsem se jen strašně styděla, že jsem s ní. Dnesk bych jí něco slušně řekla. Ale každopádně vím, že bychom nemohly být kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29773
19.1.17 21:36
@Bábrdl píše:
Její argumenty byly: a) budou mít postižené děti, b) budu mít ostudu, až se tu s ní ukáže c) budou mít nouzi peníze, protože ona bude mít vždycky nízký plat + svůj částečný ID. d) on bude nešťastný, až pochopí, o co v životě přišel

Tak proč by se nemohli scházet, však si jí zatím nebere ne. Pochopila jsem, že si pouze dopisovali. Kamarádku bych nezavrhla, ale řekla bych jí to upřímně, co si o tom myslím. Možná bych trochu diplomaticky volila slova, aby jí to ještě více nezranilo. Ono takoví lidé jsou hodně zranitelní a často kopou kolem sebe. Třeba pokud je to možné, tak bych jí vytáhla na nějaký welnes víkend, aby měla někoho s kým pojede, aby s ní nemusel syn. Od toho správní kamarádi jsou. Pak by se vidělo, zda ona bude chtít být tvojí kamarádkou a unese kritiku a třeba se nad tím zamyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.17 21:39
@Anonymní píše:
Tak proč by se nemohli scházet, však si jí zatím nebere ne. Pochopila jsem, že si pouze dopisovali. Kamarádku bych nezavrhla, ale řekla bych jí to upřímně, co si o tom myslím. Možná bych trochu diplomaticky volila slova, aby jí to ještě více nezranilo. Ono takoví lidé jsou hodně zranitelní a často kopou kolem sebe. Třeba pokud je to možné, tak bych jí vytáhla na nějaký welnes víkend, aby měla někoho s kým pojede, aby s ní nemusel syn. Od toho správní kamarádi jsou. Pak by se vidělo, zda ona bude chtít být tvojí kamarádkou a unese kritiku a třeba se nad tím zamyslí.

Kamarádka vede velmi aktivní život. Když syn někam jel, tak s ní (i kvůli té nedoslýchavosti, myslím, že se sám trochu bojí), ale ona sama jezdí s jinými kamarádkami, i se mnou… A syn je doma. (on má sluchadlo a chodí normálně do práce, není vyloženě neslyšící, jen prostě hůř slyší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.1.17 21:45

@lajovka přesně taky se divim a přiznám se, že mě tato diskuze překvapila…

@Bábrdl víš ty musíš vědět jaké to kamarádství je a zda ti za to stojí..každej má svou cestu a je to io tom, že i když se mi to nelíbí tak ji respektuju… já mám třeba taky kamarádku dlouholetou snad od první třídy, na svatbě mi šla za svědkyni a ted´když to s manželem delší dobu neklape a chci se rozvést tak tu podporu jakou bych od ní čekala prostě nemám…dokonce sem se dozvěděla kam se řítím a další podobný perličky a jak se mám pro rodinu obětovat a prostě věci co bych od ní nečekala…ale vyřešily sme to tak, že když to bylo nejostřejší tak jsme prostě omezili kontakt s tím, že já jí upřímně napsala, že nechci naše přátelství zkazit a že prostě momentálně dokud si to nevyřešim tam k ní chodit radši nebudu…vzala to uplně v pohodě…vyřešený to ještě nemám, ale dost se to zklidnilo, tak kontakt máme zas tak nějak zpátky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová