Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
nikdy jsem neletěla letadlem (pokud nepočítám, když mi bylo 10) a ani člověk, s kterým poletím. Chci se zeptat, jaké rizika vůbec jsou reálná v souvislosti s létáním. Mám z nich nahnáno celkem hodně. Hlavně z peněžních rizik. Jakože abych nepřišla o peníze. Narazila jsem na vyhledávač letenek Pelikán, tak se chci zeptat, jestli máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji předem za odpovědi. ![]()
Vždycky máš lepší kupovat u letecké společnosti, bez přeprodejce. Ja to sice o nějakou tu stovku dražší, ale… V případě jakýchkoli komplikací, změn…může nastat problém. Přeprodejci už pak nejsou moc nápomocní, ochotní, protože jejich hlavní úkol už skončil - mají prodáno.
@Lama Lama souhlas, stačila mi jedna blbá zkušenost s přeprodejcem Kiwi
bylo to parádně levné, ale nezaplatila jsem jakési druhé či snad i třetí připojištění a měsíc před dovčou mi zrušili let,
pokorně jsem to pak koupila za 1,5násobek přímo u nízkonákladovky Ryanair, do Londýna to i tak vyšlo na pár kč a nikdy už to u přeprodejců kupovat nebudu… to radši akce přímo od dopravců..
@smajlik18
„Mám z nich nahnáno celkem hodně.“
Jednoduchý, kup si letenku od společnosti přímo a co nejlevnější, ušetřit se dá na všem od sedadla, po zavazadla. Pokud z toho všeho máš bobky, je lepší letět za 2 tisíce s okleštěným letem, než přes pelikána se zavazadly a bůhví čím za 5 a pak se třepat, že o to přijdu.
A doporučuji si načíst o těch finančních rizicích něco víc do hloubky, možná že ty bobky pak budeš mít menší, protože budeš připravená ![]()
Zásadně kupuju letenky přímo přes leteckou společnost. Hledám na skyscanneru.
@Lucy75 S Kiwi mám dost podobnou zkušenost, silně nedoporučuji. Je to opravdu lepší kupovat přímo od leteckých společností, je to sice dražší ale máte aspoň nějakou tu jistotu.
Dobrý den,
Obvykle lítám kratší tratě a notoricky využívám Austria Airlines. Nyní plánujeme let do Asie a je to 12 hodin v letadle. Tak jsem si říkal, že by jsme letěli byznysem. To však není úplně levné. Nicméně Skyscanner má cenu skoro poloviční u stejného letu v porovnání s nákupem přímo u aerolinek a let se neshoduje s časem odletu a je posunut například o 10 minut (stejné označení letu). Máte zkušenost přímo se Skyscanner? Konkrétně je to porovnání s Turkish Airlines.
Levné letenky - https://aviasales.com Výborný vyhledávač je Aviasales. Funguje více jako agregátor vyhledávačů, takže vám vyhledá lety na různých internetových stránkách. Jejich vyhledávač tak využijete hlavně na vyhledání levných letenek po Evropě nebo po Asii, kde výborně umí vyhledávat navazující lety různých nízkonákladových společností.