Zle nastřelené náušnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
16.8.22 21:40
@Medea8 píše:
@Baena a nevadí vám to? Pri nejakých náušniciach…alebo tak celkovo.. ľudia to vnímajú?

Mně to hrozné nepřijde. Je to služba, lze reklamovat, pokud se ti to nelíbí. Já teda uši druhým neprohlížím a je mi to buřt. Akorát náušnice u chlapa jsou pro mě naprosto nepřitažlivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
16.8.22 21:43
@Medea8 píše:
@Suelinda no… Ono ale práve sa jej teraz dierka zarastie dostratena a do pár dní…ale v budúcnosti už nie… :/

Proč by teď měla zarůst a pak už ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.22 21:51

Já myslela, že má náušnici nejde na krku nebo v nose a obě jsou tam kde mají. Taky nemáme na nano, piko nevím co úplně na stejným. miste. vůbec třeba si je jednou sundá, dírky zarostou a…

• Citovat
  • Upravit
1519
16.8.22 21:57
@Suelinda píše:
To je to nastřelování 🙄. Náušnice jedině píchat z mnoha důvodů, toto je jeden z nich…
Ve vašem případě bych asi neřešila, slečna si to může nechat opravit sama později, pokud bude chtít.

Proc je lepsi pichat nez nastrelovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.8.22 22:04
@Dendiss píše:

To mě taky zajímá. Já za hlavní benefit nastřelování považuji to, že rána nekrvácí, což je fajn hlavně u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
16.8.22 22:05
@Dendiss píše:

Doporučuji článek na Hell.cz
Ale ve zkratce, píchá se přesnou ostrou a sterilní jehlou, méně se poškodí a potrhá kůže, nastřeluje se jen dezinfikovanou pistolí, která je nepřesná (opravdu velmi často jsou pak náušnice nesymetricky), nastřeluje se přímo náušnice, která je tupá, nesterilní, kůže se potrhá, pak hůř zarůstá, když je to třeba křivě a chcete předělat. Výhoda vpichu je i to, že se dá použít rovnou náušnice, kterou chcete, nemusíte pak nic vyměňovat.
Proces vypadá hůř a krvavěji, trvá ale vesměs stejně (samotný vpich). Více ve zmiňovaném článku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.8.22 22:07

@Suelinda lebo je to nové a rána sa jednoducho zaceli… Ale už za pár rokov sa nezrastie úplne ako teraz… To je reálny fakt ktory mi potvrdili v každom salóne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
16.8.22 22:33
@Suelinda píše:
Doporučuji článek na Hell.cz
Ale ve zkratce, píchá se přesnou ostrou a sterilní jehlou, méně se poškodí a potrhá kůže, nastřeluje se jen dezinfikovanou pistolí, která je nepřesná (opravdu velmi často jsou pak náušnice nesymetricky), nastřeluje se přímo náušnice, která je tupá, nesterilní, kůže se potrhá, pak hůř zarůstá, když je to třeba křivě a chcete předělat. Výhoda vpichu je i to, že se dá použít rovnou náušnice, kterou chcete, nemusíte pak nic vyměňovat.
Proces vypadá hůř a krvavěji, trvá ale vesměs stejně (samotný vpich). Více ve zmiňovaném článku ;)

Náušnice jsou sice tupé, ale jsou sterilní. Minimálně pro ty dětské to tak je. Ti, kteří je nastřelují mají v nabídce náušnice s kterými to dělají a ty jsou vždy sterilní. Pokud si vezmete chirurgickou ocel, nemusíte je několik let vůbec měnit. Měnit se musí ty plastové, které jsou pouze na nastřelení a zahojení. A než do čerstvě rozpíchnutého ucha rvát náušnici… ne, radši nastřelit :D

Taky znám mnooooooho žen, které měly náušnice píchlé a mají to křivě. Viditelně křivě. Včetně mé sestry, mamky a tchýně. Krvácí to jako kráva a uši jsou dlouho bolestivé. Navíc je nutné, aby dítě drželo hlavu v klidu a rovně, což je často úplné scifi.

Osobně mi náušnice nastřelovali a tisíckrát radši nastřelení, než píchání. Nastřelení je hotové za 30 vteřin a uši jsou max trošku citlivější, druhý den už o tom dítě ani neví. Narozdíl od píchání, kde jsem už viděla různé problémy, záněty, uši bolestivé. Nechali si hned po vpíchnutí do uší vrazit stříbrné/zlaté náušnice a měli reakci na různé příměsi a pak to stejně museli vyndat, nechat zarůst a píchat znova.

Hrozně záleží kdo to nastřeluje. Já si zašla do centra, kde se na nastřelování přímo specializují. Nejdřív si pečlivě vyměřili, kde tu náušnici dají (a udělali si tam tečku) a pak teprve nastřelovali. Široko daleko už nevím o nikom, kdo by náušnice píchal (leda někde nějaké piercingy.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
16.8.22 22:34

@Medea8 Pokud se vám to nelíbí, reklamujte… Je to nové a rána se rychle zacelí a bude se moct píchnout znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
16.8.22 23:02

Vůbec žádný rozdíl nevidím… Navíc je malá, uši se časem změní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
16.8.22 23:59

Tak ty fotky nejsou porizene v presne stejnem uhlu a kazde ucho ma slecna jine. Ne, takovou malichernost bych neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
17.8.22 07:44
@LilyJane píše:
Náušnice jsou sice tupé, ale jsou sterilní. Minimálně pro ty dětské to tak je. Ti, kteří je nastřelují mají v nabídce náušnice s kterými to dělají a ty jsou vždy sterilní. Pokud si vezmete chirurgickou ocel, nemusíte je několik let vůbec měnit. Měnit se musí ty plastové, které jsou pouze na nastřelení a zahojení. A než do čerstvě rozpíchnutého ucha rvát náušnici… ne, radši nastřelit :D

Taky znám mnooooooho žen, které měly náušnice píchlé a mají to křivě. Viditelně křivě. Včetně mé sestry, mamky a tchýně. Krvácí to jako kráva a uši jsou dlouho bolestivé. Navíc je nutné, aby dítě drželo hlavu v klidu a rovně, což je často úplné scifi.

Osobně mi náušnice nastřelovali a tisíckrát radši nastřelení, než píchání. Nastřelení je hotové za 30 vteřin a uši jsou max trošku citlivější, druhý den už o tom dítě ani neví. Narozdíl od píchání, kde jsem už viděla různé problémy, záněty, uši bolestivé. Nechali si hned po vpíchnutí do uší vrazit stříbrné/zlaté náušnice a měli reakci na různé příměsi a pak to stejně museli vyndat, nechat zarůst a píchat znova.

Hrozně záleží kdo to nastřeluje. Já si zašla do centra, kde se na nastřelování přímo specializují. Nejdřív si pečlivě vyměřili, kde tu náušnici dají (a udělali si tam tečku) a pak teprve nastřelovali. Široko daleko už nevím o nikom, kdo by náušnice píchal (leda někde nějaké piercingy.)

To ale asi mluvíš i píchání uší někde u pediatra apod., protože např. v Hellu to takhle neprobíhá ani náhodou. Byli jsme s dcerou v 11 měsících, takže relativně „pozdě“ a rychlost se rovnala nastřelení. Jsou to naprostí profíci, piercér vyměřil naprosto na milimetr, udělal tečku. Pak šup, jedno ucho, šup druhý ucho. Malá dvakrát kňourla a byli jsme venku a bez pláče. Do uší se dávají takové plastové tyčinky, na koncích jsou krásné kuličky. Uši neotekly, nehnisaly, nebolely, netahala si za ně. A estetický výsledek naprosto perfektní. Opravdu doporučuji.
Naopak píchání jen tak u pediatra nebo v nemocnici bych nechtěla. Stejně tak nastřelení. To má každá třetí holčička z okolí blbě. A jako žít se s tím dá, ale když se zaměříš, všimneš si a mě by to štvalo hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
17.8.22 07:47

@Medea8 A kolik je holčičce? Je vidět, že tobě to jedno není, takže tě to může štvát fakt dlouho. A jak tady někdo píše, že si to nechá zarůst později, no, nenechá, to už pak nezaroste, jak se to zahojí. Mám v práci kolegyni, ta má na uších několik nezarostlých dírek a náušnice v nich nemá, co ji znám a to je 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.8.22 08:18

@Lil Kitkatt áno potom sa to už nezarastie…áno hnevá má. to lebo som si salón vyberala dlho a šla za ním 40 km aby to bolo proste v pohode.. zaplatila niekoľkonásobne viac ako v mojom meste a má to proste posunuté..tak som z toho sklamaná lebo som chcela dobre a dala si záležať a dokonale to nie je :/ tak ma to hnevá… Dcérka má 5 rokov… Neberie to ako tragédiu ani prípadne prestrelenie…pre ňu je tragédia že by ich nemala na začiatku škôlky v uchu :think: lebo ich už veľmi chcela

Příspěvek upraven 17.08.22 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.8.22 08:22

Taky záleží, jaké bude mít dcera náušnice. U mojí dcery se mi taky zdálo, že má tu jednu dírku “nakřivo”, ale jakmile jsme sundali ty pecky a dali tam normální náušničky se zapínáním typu klapka/brizura, tak to vůbec vidět není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová