Zlín - maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1939
4.4.12 07:18

Salme, jestli chodíš k Šustkovi…my byli tam a řekl mi, že občas jí přes den když si vzpomenu můžu dát obyč plenku k jednorázovce na rozšíření. Chválil nás od začátku, že má pěkné jadýrka…no a já jsem si sem tam vzpomněla, že bych jí to dala, ale moc jsem to nehrotila…byli jsme tam 2× a pak už jsme nemuseli. Tak záleží, co dr.řekl nebo jak to máte vy.
A TBC povinné není, ale budu malou dávat, protože stačí nějaké bezdomovec v nákupním centru a je to doma. Teď snad i ve Zlíně je údajně nějaký zvýšený problém u dětí, říkal mi to manžel předvčera. Řeknou, že to není v dnešní problémová nemoc, ale to jen díky tomu, že se dřív očkovávalo…a navíc je tu velký příliv asijců, nikdy nemůžete vědět, že právě včera přiletěl do ČR… Takže je to nebezpečné a mám pocit, že to hradí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
4.4.12 08:06

Salme, tak pokud je to kvůli práci, tak to je jiná :-), já teda obecně nejsem příznivcem očkování, jen to povinné a nic navíc.....zbytečná zátěž pro miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
4.4.12 09:13

Jj … bylo to ve zpravach … ze v Otrokovicich onemocnela holcicka … ale uz tusim 13leta … :nevim:
stredulinko - ja ani nvm u kho jsme byly … ale mame davat to siroke baleni a ja nejak vubec nvm co s tim … :nevim: … mamka mi dovezla jeste veci na to,kdyz jsme byly male,ale chtela jsem koupit tu perinku na siroke baleni,ale oni maji nekolik velikosti a ja nvm kterou … :think:
tuptup - nemuzu rict,ze bych byla ci nebyla priznivcem ockovani … kazdopadne nektery jsou dobry … treba nejsem priznivcem rotavirovych vakcin apod. … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.4.12 12:06

Salme a nevíš do kdy se to TBC očkuje?.. jako první dávka? a je to hrazeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
4.4.12 12:13

Zdravím Zlíňačky maminky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
4.4.12 14:14

Ahoj petko86:mavam:
Nellisko - tak to nvm … :nevim: :think: … zkus tam zavolat … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
4.4.12 14:43

Neliska: Očkuje se kdykoliv, říkala mi to kámoška, že jí to řekla doktorka…není to omezeno věkem, malou očkovala tehdy v 7měsících. Nesmí být mimi nemocné a musí být prý aspoň měsíc po jiném očkování.

Salme, tak se zeptej kde to prodávají, jak je to sveliskotmi, určitě je tam značená doporučená velikost nebo šíře anebo si zavolej tomu ortopedovi, nejlepší je se ptát a ptát..já se ptám pořád když nevím :mrgreen:
Jinak já jsem malé dala jednorázovku a na ni pak na noc hodila dvě pleny do body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
8.4.12 20:21

Holky … KRASNY VELIKONOCE … :hug: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.4.12 20:34

Tobě taky a všem ostatním krásné Velikonoce :hug: :mavam: :kytka: .. jen by se to počasí mohlo umoudřit :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
10.4.12 15:43

Ahoj holky,konečně mám štěstí na Zlíňačky,přijde mi,že všude diskuze nějak umírají. Můžeme se k vám přidat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
10.4.12 19:12

Ahoj Nicki - vitam te :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
10.4.12 19:44

Díky ;) Jak tak koukám,tak převážně máte ještě miminka. Já mám doma skoro 3 letého rošťáka,který teď naštěstí spí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
11.4.12 10:28

ahoj … no to jo … nam budou 2 mesice … :potlesk: … ale s tim spanim ti docela zavidim … my jsme vetsinu dne vzhur - teda pokud neni kocarku … :lol:
Jeste jsi na rodicovske?
Holky - ja vubec nvm,kde si mam prihlasit tu rodicovskou?To se chodi na socku?A jak dlouho pred nastupem na RD tam musim jit?? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
11.4.12 14:29

Ahoj,no u nás je to taky takové,pořád vzhůru,odpolední spánky už u náš moc nehrozí,jen výjmečně. To spíš večer padne úplně tuhý dřív,protože už je za celý den vyčerpaný. Někdy by se z něj mohlo stát na chvíli zase miminko :lol: Co se týče toho rodičáku,tak to jsem byla vyřizovat hned po porodu,nejlépe co nejdříve,já asi týden od propuštění z porodnice. Na rodičáku jsem pořád,do jeho 4 let. Zajdeš si na sociálku,nějaký odbor péče o dítě nebo tak se to nějak jmenovalo a tam si vezmeš různé papíry,co ti dají,to vyplníš a buď tuším pošleš nebo jim to tam hodíš.Už je to nějaký ten rok,tak si to přesně nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
12.4.12 11:04

Salme: Teď je to pod úřadem práce, ale je to v budově kraje, v té žluté naproti 21. A žádej nejpozději do 4.měsíce. Mě řekal poporodní setřička až v půl roce a pak se mi stalo, že jsem byla měsíc bez peněz. Je to tuším 3.patro napravo. Zrovna si zvol i variantu…dají ti ty papíry domů, vyplníš si je a stejně tam zase půjdeš je zanést. Takže klidně jak budeš mít v nejbližším měsíci čas, tak si pro ně jdi a do toho 4.měsíce malé je tam zase odevzdej.
Já nechápu, jak mi to tehdy ta sestřička podivně vypočítala. Ale mám pocit, že oni mi tehdy posílali i poštou nějaké oznámení…že mi mateřská končí a musím si jít vyřídit RD.
Na jak dlouho jste si volili RD? Já na 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová