Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak my jsme byli dnes s malým v Lešné, aut sice hromada, ale uvnitř to nebylo tak žhavé, navíc počasí super, nebylo vedro, bylo to moc fajn…byl to takový dárek pro Norinka, má dnes přesně rok
![]()
Jinak já jsem pro příští týden do Slunečnice, jestli se teda můžu přidat
Protože v pondělí mi muž odjíždí na 14 dní na cvičení, tak budu sama…pojedu teda asi k babičce, ale na celé dva týdny ne, jen na pár dní, takže ten zbývající čas ve Zlíně musím nějak vyplnit ![]()
Ahojky
chci se zeptat na tech JS v te herne je to pro jak stare deti(asi).JA mam dve holky 4 roky a 6 mesicu.Taky bych chtela s tou starsi chodit nekam mezi deti,do skolky nechodi takze ji deti hooodne chybi,ale nikoho a nic tu velice neznam,bydlime tady teprve kratce ![]()
@andrejjjkaaa No moje kámoška tam s malým chodila myslím už od á měsíců, ale co vím, tak je to s
píš pro starší děti, s čtyřletou to bude určitě v pohodě…ale já to vím jen z doslechu, holky ti tu určitě řeknou víc…
Fen-fire: prej neprejela
no mas pravdu, valili jsme jak o zavod, aby jsme toho stihli co nejvice nez zacne Peta pobrekavat..A co u Dr? mala prospiva bez problemu, co ty ATB, rekla, co dal? Uzijte si tatku, i kdyz jen na chvili..kam vlastne jezdi, mimo CR? Tesime se do Slunecnice!
locika: ty jo, holky, vy jste tu sama slamena vdova. Budem radi, kdyz se do Slunecnice pridas! A preju malemu hlavne zdravi! a at ho rodice moc nezlobi ![]()
andrejka: ohledne JS nevim, ale Fen byla cvicit na sokolovne, tak ti treba poradi tohle..
U nas dnes klasika, tatka nam dela porad na baraku, takze s malym zase sami..vypada to, ze se mu nahore klubou zoubky,je trosku protiva..
My jsme v herně na JS byli s kamarádkou a dětma, dá se tam pěkně posedět, je to tam velké. Uprostřed je rozdělaný velký koberec, kde si děti můžou hrát. Je to tam spíš pro lozicí a chodicí děti, ale my jsme naše prcky položili na ten koberec a spokojeně si hráli, akorát jsme je museli hlídat před „nájezdy“ ostatních dětí
. Oba měli půl roku. Je to tam určitě pro děti nejmín do 6 let. Oproti Slunečnici je to tam obrovské!Můžeme se klidně domluvit, s Filutkou jsme to plánovaly ![]()
filutka- no já jsem v první půlce roku slaměná dost často, ale počítám, že od června už budu mít zas muže doma…ale na srazy ráda budu chodit i pak ![]()
tuptup- ale tam to bývá jen vždycky jeden určitý den v týdnu nebo ne?
Já se klidně půjdu podívat i tam, stačí se jen domluvit ![]()
Holky a tak nedomluvíme se na ten příští týden už rovnou teď? Já bych si chtěla trošičku to volno bez muže rozplánovat, naplánovat kámošky atd, ale nejdřív se chci domluvit tady s váma, jelikož je nás víc, tak aby nám všem pasoval termín a pak až si budu domlouvat to ostatní…
@tuptup píše:
My jsme v herně na JS byli s kamarádkou a dětma, dá se tam pěkně posedět, je to tam velké. Uprostřed je rozdělaný velký koberec, kde si děti můžou hrát. Je to tam spíš pro lozicí a chodicí děti, ale my jsme naše prcky položili na ten koberec a spokojeně si hráli, akorát jsme je museli hlídat před „nájezdy“ ostatních dětí. Oba měli půl roku. Je to tam určitě pro děti nejmín do 6 let. Oproti Slunečnici je to tam obrovské!Můžeme se klidně domluvit, s Filutkou jsme to plánovaly
Ahoj
to bych byla rada kdyby jste se pridali at tam nemusim jit sama:-)JA mam dve holky jedna ma 4roky a druha 6 mesicu,takze ta starsi se tam urcite vyradi a snad i unavy ![]()
Holky, my muzem pristi tyden kdykoliv..jen v patek ale radeji ne ![]()
Jo, u nás pátek taky spíš ne, i když vlastně příští týden je mi to jedno, když muž nebude doma…tak napište, komu se který den hodí a uvidíme…mně osobně je to teda jedno, já se přizpůsobím ![]()
Omlouvám se že narušuji vaší diskuzi, ale mám jeden dotaz, a některá z Vás by mohla vědět.
Zajímá mě jak se staví v porodnici ve Zlíně k přenášení a vyvolávání. Jestli nemáte některá zkušenost.
Já tam jdu zítra poprvé na kontrolu (doteď jsem chodila ke svojí gyndr), ale zítra jsem podle UTZ 41+0 (podle MS teprve 40+3) a tak nějak nevím co mám čekat.
Těhotenství probíhalo normálně bez komplikací. V prvním těhotenství jsem měla vysoký tlak, brala jsem léky, sem tam bílkovina v moči a jiné potíže k tomu, a vyvolávat chtěli 40+4 (naštěstí se malá rozhodla sama v noci vylézt), takže mě to minulo. A teď nevím co mám čekat. Jak dlouho nechávají přenášet? Jak pak probíhá vyvolávačka? Pokud některá máte zkušenosti, budu za ně ráda, klidně i přes SZ. Díky. ![]()
@filutka píše:
jeee, ahoj lociko, maly spi?
Ahoj
Hezky jsi to uhodla
Spí, ale jsem tu jen na skok, musím mu jít něco uvařit k obědu a trochu poklidit, je tu bordel jako v tanku. Odpoledne asi zajdu na magistrát, potřebuju malému nechat udělat občanku.
Holky nevíte, co vše je k tomu potřeba? ![]()
PetkaK: sla jsem na KO do nemocnice poprve v 40+1, bylo to pondeli a rekli mi, ze pokud neporodim, tak dalsi kontrola v patek..je to ale o tyden mene nez ses ted ty, to jsem ti asi moc nepomohla..mas strach, ze ti budou porod vyvolavat?
locika: asi rodny list a tva obcanka? jen hadam..a na co obcanku?
Peťko, já jsem rodila 40+5, na kontrole jsem byla den před původním termínem a nikdo se nezmínil, že by chtěli vyvolávat…těhotenství bez komplikací, jen hodně nízký tlak, ale to nikdo nijak neřešil, ten mám furt…sice jsem už strašně chtěla rodit, ale pokud by chtěli vyvolávat takhle brzy bez zjevného důvodu, tak bych se nejspíš ohradila
Ale víc ti bohužel k tomu neřeknu, nemám jinou zkušenost…