Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jooo… a to driv obcas stacilo v noci dat dudlik… a obcas se ani v noci nenapil a nechal se osidit… ![]()
Taky mi strasne place ze spani… driv to bylo obcas pres den… ted je to mnohem casteji… a pokud me nevidi rve…
driv jen zamrcel a bylo…
hlavne… on nikdy neplakal… a neplace, pokud mu neco neni… ci pokud neni unaveny (a to se neda rict, ze by uplne plakal)… proste je flegmatik…
…
vzdycky zacne nabirat na plac… a pak si to rozmysli a radsi to necha byt… ![]()
to uz se i doktorka minule smala…
![]()
jenze v noci je to ted des… a nad ranem breciva ze spani nejcastji…
![]()
Jo, tak to jo, tak ty jsi vlastně použila tu metodu už od narození
U nás už se totiž uspávalo až to došlo tak daleko, že jsem si musela v 8 večer lehnout s ním a jakmile jsem se hnula, tak řev řev a řev…takže to bylo i kvůli tomu usínání u nás…no a správně to má být tak, že ho uložíš do postýlky, on řve, tak tam chodíš v určitých daných intervalech a opakuješ krátkou větičku a zase odcházíš…ty intervaly se pak prodlužují…první noc mi řval - už ani nevím, myslím že hodinu určitě, pak se i v noci probudil asi dvakrát po hodině, důležité je vydržet a neustoupit…druhou noc usnul rychleji a vzbudil se taky na kratší dobu, třetí noc usnul ještě rychleji a vzbudil se snad jen jednou, pak už to bylo zas lepší a snad pátou noc usnul bez řevu a spal až do rána…a funguje to doteď..no někdy teda ne, když rostou zuby, tak to si ho beru k sobě, to je výjimka, nebo když je nemocný atd…po dovolené se nám ten spánek taky rozhodil, tak jsme to zas museli trochu přetrpět, ale dobré..
No když teda váš malý usíná v pohodě a je problém to buzení…já bych řekla, že i tak se to dá aplikovat…prostě mu to mléko v noci nedáš…třeba podat dudlík nebo tak, to snad jo, ale jinak prostě vydržet dvě tři noci řevu a mělo by to zabrat…půlroční děti už by prý měly zvládnout celou noc bez krmení…vím, že některé holky to řešily tak, že místo mléka nabídly vodu, čaj atd., ale to je z bláta do louže, to si zas děcko naučily budit se na čaj, takže zbytečné nervy…ale než (jestli) do toho půjdeš, tak se fakt ujisti, že už to dál nedáváš…protože jakmile cukneš nebo mimino z tebe vycítí, že si nejsi jistá, že ho chceš nechat plakat, tak bude řvát snad ještě srdceryvněji
Prostě přijít v těch daných intervalech, odříkat naučenou větičku, tak aby mimčo vědělo, že tě nic nepřesvědčí o opaku a že má prostě smůlu a odejít…
Jinak se to taky jmenuje Estivillova metoda a dá se z netu stáhnout jeho knížka Každé dítě může dobře spát…jinak se to dá i koupit nebo určitě i půjčit v knihovně ![]()
Jsem si právě říkala, že bych ti to popsala, kdyby jsi s náma šla do ZOO, páč se mi to nechce všechno vypisovat
Na miminko se jdeš podívat už dopoledne? ![]()
NN… odpoledne… asi zrejme vyjedem nekdy po obede… ![]()
a vy jdete v kolik… a v kolik planujete navrat… a jdete tam pesky?
no… vpodstate jsme to tak aplikovali dosud… a ani jsem o tom nevedela… zkousim dat v noci dudlik… ale bez efektu… bohuzel maly musi spavat s nama a pritel ma 2 prace a chtela bych ho nechat vyspat…
ale asi to bude muset chlapec vydrzet i s revem…
… se desim, az mu o tom reknu…
no.. uvidime co ta kase… ![]()
No my jsme se s Filutkou předběžně domluvily na 9 ráno (ačkoliv teda my tak s malým normálně vstáváme, tak si budu muset tedy natáhnout budíka
)…takže počítám, že po obědě už budeme zase doma
A já pojedu asi autem, busem se mi nechce…ještě teda mrknu, jaké tam mám spoje, ale s mou rychlostí bych tam dorazila tak v poledne
![]()
Jinak malý taky spával s náma, ale v momentě, kdy jsem si řekla, že takhle to nejde, že prostě se musí naučit usínat a spát, tak putoval do postýlky a do svého pokoje…
Nooo… tak to stoji za uvahu… ze bych vytahla nase vytunene auto?(upadl nam tento tyden vyfuk, tak to jdem ve stredu zpravit) ![]()
jeste dam behem dneska vedet, jak se domluvim s tou kamaradkou, jo? ![]()
@locika píše:
@Kleofasek Já jsem v prvním těhotenství chodila k Romaně Gogelové, pročetla jsem si na netu pár recenzí a stránky atd. a Radmila mi nebyla nějak moc sympatická…Romana byla super, chodila jsem k ní párkrát i na cvičení a nejlepší bylo, že nás naučila si hezky osahat mimino v břiše, to bylo super…takže jsem pak měla až do porodu přehled, jak je malý otočený, doktor se vždy na UTZ divil, že přesně vím, jak tam leží
Tak holky ja zitra ZOO nestiham…
… ale priste se hlasim… budem odjizdet kolem 11… a bylo by to moc nahonem… ![]()
jinak Kleo - me kontroloval pouze UZ a prsty… jinak nic… zrcadla se stejne v tehu nesmi (nebo nemeli by) ![]()
Ahojky po víkendu, my doma malujeme, tak nepíšu, ale chvilkama nakukuju ![]()
@Kleofasek Mně doktor kontroluje čípek každou prohlídku, chodím po 3 týdnech. Zato mi ale nedělá UTZ. Posílá oficiálně jen 2× do nemocnice Atlas, ve 12.týdnu a teď půjdu ve 32.týdnu. Jinak jsem si ale sama zaplatila UTZ na vývojové vady v Prediku to bylo taky cca ve 12.-13. týdnu, a potom ještě 2× ve II. trimestru, to už jsem měla zdarma. Takže do teď pořádně ani nevím jak je mimi velké a kolik váží. No, snad mi to za ty 2 týdny řeknou ![]()
@filutka píše:
loci, v kolik by vam to vyhovovalo lip?
Filu klidně to ráno, mně to nevadí, jen prostě vím, že si musím toho budíka nastavit, protože sama bych se neprobudila…malého jsem dnes musela budit v 9:45, jinak by spal klidně dál
Ale radši neříkám přesně v devět, ale třeba mezi devátou a půl desátou. Já ti radši ještě napíšu SMS, než budu vyjíždět, cesta mi trvá cca 20-30 minut, bude ti to tak stačit?
@salme píše:
Tak holky ja zitra ZOO nestiham…… ale priste se hlasim… budem odjizdet kolem 11… a bylo by to moc nahonem…
jinak Kleo - me kontroloval pouze UZ a prsty… jinak nic… zrcadla se stejne v tehu nesmi (nebo nemeli by)
aha
to jsem vůbec nevěděla ![]()
@Kleofasek ten čípek se ale kontroluje prsty, ale buď v klidu, ve čtvrtém měsíci to není ještě nijak nutné…to se kontroluje až později, aby dr. věděl, jak je čípek vysoko, jestli je uzavřený čili jak se schyluje či neschyluje k otevírání porodních cest ![]()