Zloba na tchyni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42962
12.5.22 20:13
@prejeta_zaba píše:
I kdyby unavená z kadeřnic a kytiček byla, tak jako co. :nevim: Akorát prachsprostě využívala zakladatelku a teď jí to není schopná třeba na hodinu týdně oplatit? Celkem nefér, ne? Zakladatelko, navrhla bych něco ve smyslu - v neděli s námi může jet dcera na výlet, odpočiň si a příští týden tě poprosím, aby sis tehdy a tehdy vzala mé děti. :think: Bohužel to asi bude často s výmluvami, ale aspoň někdy docílíš hlídání.

Myslím, že tohle se nedá vynutit. Buď chce anebo ne. Já si myslím, že je to tím, že má sama ještě dítě, co je na ní závislé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
12.5.22 20:14

Hele moje mamka na znamou, ktera otehotnela v pozdejsim veku, ano myslela si, ze prechod a ono ejhle - dite ma ceste. No po dlouhem uvazovani si ho nechala, ted je jeji dceri 11 a vnouce se ji narodilo kdyz ji byly snad 3 roky. Jak sama rika, tak toho rozhodnuti nelituje, ale je to na ukor vnoucat. Protoze sama ma male dite, tak to proste neciti. Ten babickovsky rozmazlovaci cit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.5.22 20:17
@Anonymní píše:
Z čeho by byla unavená? Dceru vyzvedává o půl 5 ze družiny, a doma sedne k PC hrám.. Jediný kam chodí je kavárna, nehty, kadeřnice a masáže.. ona je doma protože může, ne protože je nemocná nebo stará. Nechce se stavit ani dopoledne.

tak se nedoprošuj, vůbec jí neřeš a příště až bude něco chtít tak řekni že nemáš čas. Vůbec s její pomocí nepočítej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
12.5.22 20:22
@Anonymní píše:
Naše dennodenní debaty jsou o tom že jde vyprat prádlo, vyžehlit, jde si dát kafe, objednala si boty, a odpoledne presadi kytku. :nevim:

Kazdy jsme jiny… Moje tchyne, kdyz presadi kytku, tak vzdycha, jako by cely den ryla zahon. Moje mama o Xlet starsi po celodennim ryti mi zavola, jestli nepotrebuju nakoupit, ze jede kolem na nakup :mrgreen:
Jinak taky se klonim k nazoru, ze ve skutecnosti utika pred realitou. Ze nechce byt babicka, protoze si prijde mlada :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
12.5.22 20:25

Presne! Mne taky prijde ze ma tchyne dost spilecnyho s dirou ve snehu. Pomoci by se ode mne nedockala a presne bych ji rekla to same, ted nevim, jdeme na prochazku a uz bych se neozvala. Zato bych hodne pomahala svoji mamce co ma smeny, 6 vnoucat a pohlida i moje, kdyz to potrebuju. Rozhodne bych s tchyni denne nevyvolavala. To neni o tom ze kdyz one ne, tak ja taky ne. To je o oplaceni stejnou minci. Ty jsi ji pomahala, ona tobe ne, presto se zajimas ale ji jsi buřt. I tvoje deti. Smeruj pozornost jinam, tady ztracis cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
12.5.22 20:31
@K. Rocánková píše:
Presne! Mne taky prijde ze ma tchyne dost spilecnyho s dirou ve snehu. Pomoci by se ode mne nedockala a presne bych ji rekla to same, ted nevim, jdeme na prochazku a uz bych se neozvala. Zato bych hodne pomahala svoji mamce co ma smeny, 6 vnoucat a pohlida i moje, kdyz to potrebuju. Rozhodne bych s tchyni denne nevyvolavala. To neni o tom ze kdyz one ne, tak ja taky ne. To je o oplaceni stejnou minci. Ty jsi ji pomahala, ona tobe ne, presto se zajimas ale ji jsi buřt. I tvoje deti. Smeruj pozornost jinam, tady ztracis cas.

Přesně tak, už bych pro ni nehla prstem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
12.5.22 20:40

Má 8 letou holčičku, toto batoleci období má nedávno za sebou a myslím, že teď je rada za odrostlejsi dítě a klid. 8 let, druhá třída a učení. To taky není extra pohodové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
12.5.22 20:47

Ses trapná. Už je to po druhé minimálně..dle mě ji závidíš, že je doma, že nemusí pracovat. Minulá diskuze byla úplně to samé…uvědom si, že máš mladou tchyni, s malým dítětem
Takže si budeš muset hlídání zajistit sama. Jo a hezavid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.5.22 20:53
@Anonymní píše:
Naše dennodenní debaty jsou o tom že jde vyprat prádlo, vyžehlit, jde si dát kafe, objednala si boty, a odpoledne presadi kytku. :nevim:

a jak je starý její manžel? není to ten model starší žena mladší manžel, který si ještě přál dítě? Pokud mu je třeba 40, tak ona asi nebude běhat s kočárem, ale musí svůj čas a peníze věnovat své údržbě
mj. kolik let už je doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.5.22 21:06

Já nemám moc ráda tohle uvažování - že já pohlídám, tak automaticky očekávám, že ty musíš taky.
Můj brácha je ode mě o dost starší, takže měl dítě daleko dřív než já. Kolikrát jsem synovce hlídala, ale ráda - chtěla jsem s ním pobýt, užít si ho. A byla jsem studentka, bezdětná, bez závazků, takže čas na hlídání byl v pohodě. Kdyby čas nebyl nebo mě to obtěžovalo, nehlídala bych.
Když jsem měla sama děti, určitě jsem neočekávala, že brácha bude “na oplátku” hlídat taky. Je už v jiné situaci, pracuje, má dítě školáka, co má spoustu kroužků. Přesto, když potřebuji, tak pohlídá a rád. Ale kdyby nehlídal, vůbec by mě to nezaráželo a necítila bych žádnou křivdu :nevim:
Já mám ráda upřímnost a otevřené jednání. Takže pokud, zakladatelko, jakousi křivdu cítíš, je to v pořádku, ale měla bys to tchýni na rovinu říct.

Příspěvek upraven 12.05.22 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
12.5.22 21:07
@Mutlice píše:
Kazdy jsme jiny… Moje tchyne, kdyz presadi kytku, tak vzdycha, jako by cely den ryla zahon. Moje mama o Xlet starsi po celodennim ryti mi zavola, jestli nepotrebuju nakoupit, ze jede kolem na nakup :mrgreen:
Jinak taky se klonim k nazoru, ze ve skutecnosti utika pred realitou. Ze nechce byt babicka, protoze si prijde mlada :think:

Momentálně jsem babička na plný úvazek, mám v péči svého vnuka.
Pokud neříkám lidem, že je jeden můj syn a druhý vnuk, tak mi hádají okolo 40. A já se tetelím blahem. Ale proč to píšu. Je mi 52, tedy asi tolik, kolik je tchýni. Vůbec si nepřipadám mladá na to, abych byla babička. Prostě jí jsem. A oba kluky vychovávám tak, aby byli co nejlepší lidi, a pomáhali tak, jak pomáhám já. Budu ráda, když budu co nejdelší dobu tady pro ně. Aby se postavili na svoje nohy, až já nebudu moci a třeba mi i pomohou.
Je to od ní docela nefér, že jen využívá toho, že pohlídáš, atd… Zkus jí to říkat pořád. Potřebuji pohlídat a hlavně, neomlouvat se proč to potřebuješ. To je cesta do :cert: pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
12.5.22 21:16

Podle toho co popisujes je zalozenim sobecka a pohodlna. Takze rada vyuzila tve pomoci a ty neprestavej, protoze to neni pro tchyni, ale pro tu holku. Tu holku mas ty rada a ona tebe a bude si to pamatovat.

S tchyni omez co nepotrebujes, nenech si brat energii, kdyz nic nedostavas. Neni problem poslouchat nekonecne problemky u cloveka, ktery ti neco dava a ty vis, ze mu tak pomahas. U nekoho takoveho je to ale uplne zbytecna investice. At si zije svuj zivot jak chce, to je v poradku, jen ji u toho nemusis delat blbounka. Mit ji rada muzes i tak, jen si ochranis sebe a svoji energii.

Netrap se tim, ze ona tobe nikdy nepomohla. Takovi lide proste jsou, neda se nic delat.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
12.5.22 21:21
@jitka 11 píše:
Momentálně jsem babička na plný úvazek, mám v péči svého vnuka.
Pokud neříkám lidem, že je jeden můj syn a druhý vnuk, tak mi hádají okolo 40. A já se tetelím blahem. Ale proč to píšu. Je mi 52, tedy asi tolik, kolik je tchýni. Vůbec si nepřipadám mladá na to, abych byla babička. Prostě jí jsem. A oba kluky vychovávám tak, aby byli co nejlepší lidi, a pomáhali tak, jak pomáhám já. Budu ráda, když budu co nejdelší dobu tady pro ně. Aby se postavili na svoje nohy, až já nebudu moci a třeba mi i pomohou.
Je to od ní docela nefér, že jen využívá toho, že pohlídáš, atd… Zkus jí to říkat pořád. Potřebuji pohlídat a hlavně, neomlouvat se proč to potřebuješ. To je cesta do :cert: pekel.

Máš super přístup, věřím, že se ti to vrátí. Naše babička pro nás prostě byla babička a teď posledních x let co jsou nemocní a potřebují pomoc ji dostávají. Díky tomu, že se nevyprdla na babičkovskou roli jí může pomáhat různě spousta vnoučat a rozprostira se to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.22 21:22
@K. Rocánková píše:
Presne! Mne taky prijde ze ma tchyne dost spilecnyho s dirou ve snehu. Pomoci by se ode mne nedockala a presne bych ji rekla to same, ted nevim, jdeme na prochazku a uz bych se neozvala. Zato bych hodne pomahala svoji mamce co ma smeny, 6 vnoucat a pohlida i moje, kdyz to potrebuju. Rozhodne bych s tchyni denne nevyvolavala. To neni o tom ze kdyz one ne, tak ja taky ne. To je o oplaceni stejnou minci. Ty jsi ji pomahala, ona tobe ne, presto se zajimas ale ji jsi buřt. I tvoje deti. Smeruj pozornost jinam, tady ztracis cas.

Jenže ona se urazí jakmile oplatim stejnou mincí. Denně si s ní nevolam, ale ona píše. Prostě bl. bosti co celej den dělala, jak je uhonena, co jí bolí, že teď je všude hodně pylu a ona kycha a smrka. Jakmile ji proste nepovzbudim už je něco špatně.

• Citovat
  • Upravit
3121
12.5.22 21:28

Vy „nemáte“ vztah tchýně - snacha - vnoučata.

Vy máte vztah kámoška s dítětem A druhá kámoška s dětmi

Co bylo bylo.

Přizpůsobila bych se teď tomuto kamarádskému vztahu a nastavila rovnocenné přátelství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová