Zloba na tchyni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3121
12.5.22 21:31
@Anonymní píše:
Jenže ona se urazí jakmile oplatim stejnou mincí. Denně si s ní nevolam, ale ona píše. Prostě bl. bosti co celej den dělala, jak je uhonena, co jí bolí, že teď je všude hodně pylu a ona kycha a smrka. Jakmile ji proste nepovzbudim už je něco špatně.

Proč to děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.22 21:35
@Pajka2020 píše:
Proč to děláš?

Protoze ji mám ráda… Já nevím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13821

Prostě hlídat nechce. Neumím si představit, že bych se snažila někoho nutit, aby mi hlídal nebo se zajímal o moje děti. Přijmi to jako fakt.
Ano, ty jsi jí dřív pomáhala, ale prostě jsi měla čas a chtěla, přece jsi musela vědět, že ti to třeba oplatit nemusí.

Ohledně komunikace, já na denní vypisování o blbostech moc nejsem, prostě bych reagovala třeba jen jednou za pár dní.

Jak tady bylo psáno, máte vztah jako dvě kamarádky s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
@Anonymní píše:
Z čeho by byla unavená? Dceru vyzvedává o půl 5 ze družiny, a doma sedne k PC hrám.. Jediný kam chodí je kavárna, nehty, kadeřnice a masáže.. ona je doma protože může, ne protože je nemocná nebo stará. Nechce se stavit ani dopoledne.

No nezlob se, ale co si to vlastně dovolujes?
Jsou to tvoje děti, tak se starej.
Tchyně nemá žádnou povinnost se tibo děti starat, zejména když sama má malé dítě. Že ty jsi hlídala, a co jako.
Holz ona hlídat nechce.

A ty tve hloupě řeči, z čeho by byla unavená, co dělá doma, to už je vrchol

Příspěvek upraven 12.05.22 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.22 21:37
@Pajka2020 píše:
Proč to děláš?
@AnastazieB píše:
Prostě hlídat nechce. Neumím si představit, že bych se snažila někoho nutit, aby mi hlídal nebo se zajímal o moje děti. Přijmi to jako fakt.
Ano, ty jsi jí dřív pomáhala, ale prostě jsi měla čas a chtěla, přece jsi musela vědět, že ti to třeba oplatit nemusí.

Ohledně komunikace, já na denní vypisování o blbostech moc nejsem, prostě bych reagovala třeba jen jednou za pár dní.

Jak tady bylo psáno, máte vztah jako dvě kamarádky s dětmi.

Já ale děti NIKOMU NENUTIM!!! Já jsem potřebovala za cely čtyři roky pohlídat 4×kdyz to bylo nutný. Ani jednou to nebylo že bych si chtěla oddechnout od dětí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.22 21:38
@ZustanSeMnou píše:
No nezlob se, ale co si to vlastně dovolujes?
Jsou to tvoje děti, tak se starej.
Tchyně nemá žádnou povinnost se tibo děti starat, zejména když sama má malé dítě. Že ty jsi hlídala, a co jako.
Holz ona hlídat nechce.A ty tve hloupě řeči, z čeho by byla unavená, co dělá po práci, to už je vrchol

Prosim? Nikdo nechce aby se mi starala o děti, tak se uklidni.

• Citovat
  • Upravit
3121
12.5.22 21:39
@Anonymní píše:

Proč si stěžuješ? Vadí ti jen to nehlídání, nebo z tebe i vysává energii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
12.5.22 21:39
@Anonymní píše:

Na co si tedy stezujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
12.5.22 21:41
@Anonymní píše:

Tak co teda řešíš? Prostě je trochu sobecká, pohodlná. Pokud ti to nevadí, tak fajn. Pokud ti vadí, že od tebe potřebuje neustále „podporovat“ a sama se o tebe a děti nezajímá, tak to utni nebo trochu omez. Musíš si ujasnit, jestli ti ten vztah vyhovuje nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
12.5.22 21:56

Já chápu, že ti to je líto. :hug:

Ty za ní s vnoučaty k ní domů na návštěvu nechodíš? Třeba dopoledne, když má dceru ve škole? Proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.5.22 22:25

Jak už bylo řečeno, tohle se nedá vynutit. Buď má zájem nebo ne. Ale já osobně si nemyslím, že by to nějak souviselo s únavou. Prostē nemá zájem. My to tak máme v rodině se švagrovci. Oni jsou o 9 let starší a děti měli o těch 9 let dříve. Já jsem si jejich děti brala za bezdětna nebo jsem s nimi trávila čas na společné chatě, brali jsme je na výlety, na různé akce, do Zoo… Brala jsem si je, i když už jsem měla svoje děti, měla jsem je i když jsem byla čerstvě po šestinedělí se třetím dítětem. Proste proto, že je mám ráda. Děti spolu mají doteď dobré vztahy i přes větší věkový rozdíl, skoro dospělá neteř mi jezdí o prázdninách děti hlídat jako brigádu. Zato dospělým je zatěžko s našimi dětmi prohodit byť jen pár vět. Nějaké hlídání nebo prázdninový program, jako jsem dělávala já, jsem od nich nikdy neočekávala, ale prakticky naprostý nezájem mě celkem mrzí kvůli dětem. Naštěstí máme kolem sebe lidi mimo rodinu, kteří našim dětem ten zájem dokonale vynahradí, ale jsem zvědavá, jak to budou vnímat, až budou větší, že mnohem bližší jsou jim lidi, kteří s nimi nemají v podstatě nic společného a vlastní rodina na ně peče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
12.5.22 23:00
@Mutlice píše:
Kazdy jsme jiny… Moje tchyne, kdyz presadi kytku, tak vzdycha, jako by cely den ryla zahon. Moje mama o Xlet starsi po celodennim ryti mi zavola, jestli nepotrebuju nakoupit, ze jede kolem na nakup :mrgreen:
Jinak taky se klonim k nazoru, ze ve skutecnosti utika pred realitou. Ze nechce byt babicka, protoze si prijde mlada :think:

Vždyť nikde není definováno, že babička musí sedět za pecí v zástěře a péct koláče. No tak ať prostě jako blízká příbuzná pomůže snaše, když ona jí pomáhá kolik let. Tím spíš, že je mladá, má plno energie, tak ať vezme děti na výlet, na procházku, posedět na obyčejné hřiště se zmrzlinou nebo nakupovat, nevím co, však by stačilo trochu chtít. To přece není o babičkovství. :nevim: Bohužel je to opět o lidské sobeckosti, ono je pohodlnější říct „víš, já se necítím“…a příště musí věšet prádlo a pak ji bolí hlava…A nakonec je za špatnou snacha, že někomu ještě vnucuje své děti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.5.22 23:18
@ludmilaadamkova píše:
Asi no. Unavena zivotem.. posledni dite v 42 po tom co uz vychovala 2 deti… a to dite porad male. Na druhou stranu nechodi do prace a zakladatelka ji hodne pomohla s jejim ditetem… tak uz jen kvuli tomu by sw mohla obcas premoct.

Ono se špatně premaha, když nejde o zivot; ono evidentně uz byl pro ni zahul mít tak pozdě to posl. dite-vejskrabek lidove a snacha ji „musela“ pomahat (nebo chtěla, ale holt na oplaceni není právní ani morální nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.5.22 23:22
@Pajka2020 píše:
Já chápu, že ti to je líto. :hug:Ty za ní s vnoučaty k ní domů na návštěvu nechodíš? Třeba dopoledne, když má dceru ve škole? Proč ne?

To by byla tchyně radosti bez sebe.

Fakt vám děvčata nebude furt do skoku, jako ve 30-40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.5.22 23:28
@Anonymní píše:
Z čeho by byla unavená? Dceru vyzvedává o půl 5 ze družiny, a doma sedne k PC hrám.. Jediný kam chodí je kavárna, nehty, kadeřnice a masáže.. ona je doma protože může, ne protože je nemocná nebo stará. Nechce se stavit ani dopoledne.

Z ceho by byla unavená? Na tuhle hloupou otázku si odpovíš sama v tom věku!

Nedivím se jí, že se nechce nikde u vás dopol. stavovat, když může být v klidu doma a taky může mít obavy z tvých hlidacich navrhu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová