Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ahep píše:
Z ceho by byla unavená? Na tuhle hloupou otázku si odpovíš sama v tom věku!Nedivím se jí, že se nechce nikde u vás dopol. stavovat, když může být v klidu doma a taky může mít obavy z tvých hlidacich navrhu
zas bych z ní nedělala mrzáka
je roky doma, dceru vyzvedává pomale jako poslední z družiny a je zdravá. Co mají říkat její vrstevnice, která normálně chodí do práce a mají ještě deset let práce před sebou
V 50 snad není zdravý člověk na odpis a domov důchodců ![]()
@AnastazieB píše:
Tak co teda řešíš? Prostě je trochu sobecká, pohodlná. Pokud ti to nevadí, tak fajn. Pokud ti vadí, že od tebe potřebuje neustále „podporovat“ a sama se o tebe a děti nezajímá, tak to utni nebo trochu omez. Musíš si ujasnit, jestli ti ten vztah vyhovuje nebo ne.
Vadi mi že ode mě chce psychickou podporu protože je sama, ale moje stavy ji nezajímají, mrzi me že jsem k ní ja neustále dojížděla z jedné části vesnice na druhou, vždy když napsala ať se zastavím na kafe, a když já ji pozvu, pořád něco má. Taky jsem sama s dětmi doma, nikoho kromě rodiny tu moc neznám, respektive se nekamarádim. Vadí mi jak ji odrostlo dítě, že je čím dal vic zahleděná do sebe. Ano, saje ze mě energii, a neskutečně moc mě mrzí že když já potřebovala opravdu nutně hlídání, musela jsem syna odvézt moji sestře 65km. Kvůli dvacetiminutovýmu zákroku u syna, a tchýně seděla doma. Já ji nikdy dceru nehlidala stím že čekám oplaceni. Chápu že by se tchýně zbláznila kdybych ji cpala kluky na X hodin každej tejden. Ale myslela jsem si že si v rodině máme pomáhat. Ona využívala moji dobroty, toho že neřeknu ne, aby si trávila volný čas trajdanim po městě a odpočinkem od dcery.. Já takovou možnost od ní nemám ani jednou za čtvrt roku. A co mě na tom nejvíce mrzí? Že když jedeme do města, projíždíme okolo ní, syn se samozřejmě ptá. A co mu mám pořád říkat? ![]()
@Ahep píše:
Z ceho by byla unavená? Na tuhle hloupou otázku si odpovíš sama v tom věku!Nedivím se jí, že se nechce nikde u vás dopol. stavovat, když může být v klidu doma a taky může mít obavy z tvých hlidacich navrhu
Je jí 50 a je už 10 let doma a nepracuje! Normální lidé ještě skoro dalších 15 let musí chodit do práce. Jestli je pouze s těch domácích prací tak unavená, že nic nezvlada, ani návštěvu, možná bych se nad tím zamyslela zda nemá zdravotní problém. Není to nemohou i starenka nad hrobem, ale žena co má dítě po 16:30 ve škole. Navíc zakladatelka požádala o pomoc 4× za posledni 4 roky! Přijde mi normální, že pomoc v rodině je VZÁJEMNÁ ne, že se jeden snaží a druhý toho jen zneužívá.
@Pajka2020 píše:
Já chápu, že ti to je líto.Ty za ní s vnoučaty k ní domů na návštěvu nechodíš? Třeba dopoledne, když má dceru ve škole? Proč ne?
Protože nás tam nechce.
Nezve nas, nebo řekne že má kupu práce doma. ![]()
@TO_IT píše:
Máš super přístup, věřím, že se ti to vrátí. Naše babička pro nás prostě byla babička a teď posledních x let co jsou nemocní a potřebují pomoc ji dostávají. Díky tomu, že se nevyprdla na babičkovskou roli jí může pomáhat různě spousta vnoučat a rozprostira se to.
@thalasan píše:
Je jí 50 a je už 10 let doma a nepracuje! Normální lidé ještě skoro dalších 15 let musí chodit do práce. Jestli je pouze s těch domácích prací tak unavená, že nic nezvlada, ani návštěvu, možná bych se nad tím zamyslela zda nemá zdravotní problém. Není to nemohou i starenka nad hrobem, ale žena co má dítě po 16:30 ve škole. Navíc zakladatelka požádala o pomoc 4× za posledni 4 roky! Přijde mi normální, že pomoc v rodině je VZÁJEMNÁ ne, že se jeden snaží a druhý toho jen zneužívá.
Kdyz píšeš o té vzájemnosti… Nabízela jsem jí přitom posledním hlídání že si na oplátku vezmu její dceru někdy, klidně na celej den, ať má nějakou změnu než jen školu, družinu, a doma PC.. Ani to se jí prostě nechtelo. Když byl první syn miminko, jezdili jsme my k ní, protože ji se k nám nechtělo. Takže jsem vše musela balit, až mě to jednoho dne přešlo že už prostě takhle jezdit nebudeme, jestli chce, ať přijede ona. Bydlíme každý na jednom konci vesnice. Prostě mě to mrzí vůči klukům. O tom co vše naslibovala asi ani psát nemusím… Posledně to byla menší trampolína pro syna, vykašlala se na to. Na moje narozeniny se taky vypr.dla. Já ji šetřila na dárek co jí udělá radost, opět nečekám oplátku, ale něco slíbila, že spolu zajedeme, tam si vyberu, a opět jako kdyby se nic neřeklo. Nejde mi dary, ale o to že slibuje, a pak nic.
@thalasan píše:
Moje tchýně také k nám nejezdí domů. Naposledy u nás byla, když byl naživu ještě tchán. To je skoro 20 let.
My jezdíme jen k ní na chatu, ona přece nepojede k nám, když je taak stará- 72. Neřeším jí, nepojede sem, nepojede ani zpátky. Mrzí mě to, ale nic s tím neudělám.
Moje mamka s taťkou jsou starší a ještě si berou kluky na chatu, nebo je berou v Praze do kina, divadla. Jsem za to ráda, aspoň se podívají do jiného prostředí, než jen v okolí domova a do přírody.
Tahle babička se bude potom divit, že vnuci k ní nebudou chtít jezdit. Pořád si jen stěžuje a nic víc…
Příspěvek upraven 13.05.22 v 08:02
@prejeta_zaba píše:
Vždyť nikde není definováno, že babička musí sedět za pecí v zástěře a péct koláče. No tak ať prostě jako blízká příbuzná pomůže snaše, když ona jí pomáhá kolik let. Tím spíš, že je mladá, má plno energie, tak ať vezme děti na výlet, na procházku, posedět na obyčejné hřiště se zmrzlinou nebo nakupovat, nevím co, však by stačilo trochu chtít. To přece není o babičkovství.Bohužel je to opět o lidské sobeckosti, ono je pohodlnější říct „víš, já se necítím“…a příště musí věšet prádlo a pak ji bolí hlava…A nakonec je za špatnou snacha, že někomu ještě vnucuje své děti.
Mně by to být zakladatelko taky vadilo. Já se tchýně nezastávám. Ale on právě i ten útěk před realitou (strach ze stárnutí) může vypadat i tak, že dotyčná prostě dělá, jakoby vnouče ani neexistovalo
Já bych o sobecké tchýni mohla napsat knihu. A byl by to bestseller ![]()
@Keyllah píše:
zas bych z ní nedělala mrzákaje roky doma, dceru vyzvedává pomale jako poslední z družiny a je zdravá. Co mají říkat její vrstevnice, která normálně chodí do práce a mají ještě deset let práce před sebou
V 50 snad není zdravý člověk na odpis a domov důchodců
Ono existuje něco mezi stavem na odpis a klas. zivotni unavou, která se kupodivu projevu i u zdravých ludi 50+.
A hlavne: ona musí vychovávat především své dítě, nikoli hlídat vnoučata. To že byla mladá naivní či je a neustále řeší veci za tchyni, to už je její problém.
@Mutlice píše:
Mně by to být zakladatelko taky vadilo. Já se tchýně nezastávám. Ale on právě i ten útěk před realitou (strach ze stárnutí) může vypadat i tak, že dotyčná prostě dělá, jakoby vnouče ani neexistovaloJá bych o sobecké tchýni mohla napsat knihu. A byl by to bestseller
A to si počkej na bestseller o tobě jako tchyni, to bude teprve poctenicko. A nejhorší jsou takové, co rikaj: No to já nikdy přece taková nebudu. Možná ne presne taková, ale třeba v lecčems jiném ještě horší, víš přece, že mladé baby ví všechno nejlip ![]()
@Anonymní píše:
Kdyz píšeš o té vzájemnosti… Nabízela jsem jí přitom posledním hlídání že si na oplátku vezmu její dceru někdy, klidně na celej den, ať má nějakou změnu než jen školu, družinu, a doma PC.. Ani to se jí prostě nechtelo. Když byl první syn miminko, jezdili jsme my k ní, protože ji se k nám nechtělo. Takže jsem vše musela balit, až mě to jednoho dne přešlo že už prostě takhle jezdit nebudeme, jestli chce, ať přijede ona. Bydlíme každý na jednom konci vesnice. Prostě mě to mrzí vůči klukům. O tom co vše naslibovala asi ani psát nemusím… Posledně to byla menší trampolína pro syna, vykašlala se na to. Na moje narozeniny se taky vypr.dla. Já ji šetřila na dárek co jí udělá radost, opět nečekám oplátku, ale něco slíbila, že spolu zajedeme, tam si vyberu, a opět jako kdyby se nic neřeklo. Nejde mi dary, ale o to že slibuje, a pak nic.
Sliby se slibuji, blázni se radují, tak už to pochop konečně.
@Ahep píše:
Ono existuje něco mezi stavem na odpis a klas. zivotni unavou, která se kupodivu projevu i u zdravých ludi 50+.A hlavne: ona musí vychovávat především své dítě, nikoli hlídat vnoučata. To že byla mladá naivní či je a neustále řeší veci za tchyni, to už je její problém.
tak jistě a ta životní únava bude větší u těch 50+ co normálně pracují, nebo u těch, co už jsou několik let doma, do práce nemusí a chodí si po kosmetikách? ![]()
Prostě se jí nechce, nic víc, nic míň. A má na to právo, ale na litování, jak je chuděrka z toho života unavená a nemůže pohlídat jednou za rok na dvě hodiny jedno vnouče, to fakt není…
@Ahep píše:
A to si počkej na bestseller o tobě jako tchyni, to bude teprve poctenicko. A nejhorší jsou takové, co rikaj: No to já nikdy přece taková nebudu. Možná ne presne taková, ale třeba v lecčems jiném ještě horší, víš přece, že mladé baby ví všechno nejlip
Reknu ti tajemstvi. Existuji i hodne zli lide, a to i v roli tchyne, nebo tchana. Existuji i zli otcove, take matky, synove, dcery. Na veku totiz nezalezi. Takze te muzu ujistit, ze i tchyne muze byt zakerna a zla. Chapu ale, ze nekdo ma potrebu se ukajet v diskuzich tim, ze musi naprosto off topic „setrit“ i toho, o kom nevi zhola nic ![]()
Ale to neni predmetem teto diskuze
Ani nejsem mlada baba, ale dik ![]()
Příspěvek upraven 13.05.22 v 11:34
Tak pak ať rodinu neotravuje, chudinka jedna, když ji nechce.
Tady to pochopení jen jedné strany je…