Zloba na tchyni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
13.5.22 10:55
@Ahep píše:
Sliby se slibuji, blázni se radují, tak už to pochop konečně.

Tohle je odpověď dospělé osoby? :think: u normálních dospělých lidi funguje slib a nějaká dohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
13.5.22 10:57
@Keyllah píše:
tak jistě a ta životní únava bude větší u těch 50+ co normálně pracují, nebo u těch, co už jsou několik let doma, do práce nemusí a chodí si po kosmetikách? :think:
Prostě se jí nechce, nic víc, nic míň. A má na to právo, ale na litování, jak je chuděrka z toho života unavená a nemůže pohlídat jednou za rok na dvě hodiny jedno vnouče, to fakt není…

Je to zvláštní doba, padesatileta bab co nepracuje a chodí po kosmetika h je tak znavená životem, že vnouče není schopna jednou za rok na 2 hodiny pohlídat :lol: začínám mít pocit, že i moje babička v 80 a polem je víc fit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
13.5.22 11:06
@Anonymní píše:
Kdyz píšeš o té vzájemnosti… Nabízela jsem jí přitom posledním hlídání že si na oplátku vezmu její dceru někdy, klidně na celej den, ať má nějakou změnu než jen školu, družinu, a doma PC.. Ani to se jí prostě nechtelo. Když byl první syn miminko, jezdili jsme my k ní, protože ji se k nám nechtělo. Takže jsem vše musela balit, až mě to jednoho dne přešlo že už prostě takhle jezdit nebudeme, jestli chce, ať přijede ona. Bydlíme každý na jednom konci vesnice. Prostě mě to mrzí vůči klukům. O tom co vše naslibovala asi ani psát nemusím… Posledně to byla menší trampolína pro syna, vykašlala se na to. Na moje narozeniny se taky vypr.dla. Já ji šetřila na dárek co jí udělá radost, opět nečekám oplátku, ale něco slíbila, že spolu zajedeme, tam si vyberu, a opět jako kdyby se nic neřeklo. Nejde mi dary, ale o to že slibuje, a pak nic.

Ja tě chápu, ono to prostě mrzí. Člověk má pocit, že by rodina měla nějak fungovat, ale snažíš se jen ty. Klidně se z toho tady vypovidej, dostaň to že sebe, uleví se ti a třeba to lépe preneseš. Zkus si nějak vymezit i hranice, pokud její dceru máš ráda a chceš budovat vztah, tak si ji ber. Tvým dětem to nějak vysvětli, ty sliby zkus před nimi odfiltrovat, ať se netrápí. Jsou rodiny které nemají žádnou babičku, tvoje děti mají alespoň jednu fungující :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.5.22 11:15
@inkakřivák píše:
Je jí přes padesát. A domácnost asi má, ne? A té dceři se asi taky věnuje, ne? Prostě ano, může být unavená.

Jojo, chudák babička. Ta se má, nechodí do práce a má osmileté dítě, to je luxus.
Ty ale budeš vždycky hájit babičku nebo tchyni, i kdyby cert na koze jezdil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
13.5.22 13:19

@g.sandova A proč by ne? Proč by nemohla být unavená? Klidně může být. Jak říkám, chápu zakladatelku, že jí to mrzí, ale co? I přesto může být babička unavená. To je prostě realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.5.22 13:24

@inkakřivák díky bohu za normální starší babičky, co jim vnuci stojí za trochu únavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.5.22 13:25
@marra2 píše:
Ses trapná. Už je to po druhé minimálně..dle mě ji závidíš, že je doma, že nemusí pracovat. Minulá diskuze byla úplně to samé…uvědom si, že máš mladou tchyni, s malým dítětem
Takže si budeš muset hlídání zajistit sama. Jo a hezavid.

Omyl. Má starou tchyni s malým dítětem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
13.5.22 13:30

@g.sandova Jojo. Ještě že takové jsou. Ale protože jsou lidé různí, jsou i ty, co je vnoučata neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.5.22 13:54

Já mít v 50 osmileté dítě, tak mi jebne. Některé moje kamarádky je mají a jsou orvané jak borůvčí. Takže se té tchyni tak nějak nedivím, že nechce hlídat vnoučata. I když občas by se kousnout mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.5.22 14:26
@Anonymní píše:
Protože nás tam nechce. :nevim: Nezve nas, nebo řekne že má kupu práce doma. :nevim:

Má oblíbená otázka, z čeho bude mít důchod, když je 10 let doma a na dítě si může počítat 4 roky. A pořád nevíme, jak je starý manžel. Není to opravdu nějaký výrazně mladší člověk? Jinak tchyně se asi nudí, nemá žádné podněty. Nedávno tu byla diskuse a pomalu všechny matky ( tedy ne úplně všechny) zastávaly názor, že doma co nejdéle, pomalu pořád a tak. Já si tedy myslím, že 10 let doma (zde vlastně + 6 let) se podepíše na každém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.22 14:29
@šklíbakočka píše:
Má oblíbená otázka, z čeho bude mít důchod, když je 10 let doma a na dítě si může počítat 4 roky. A pořád nevíme, jak je starý manžel. Není to opravdu nějaký výrazně mladší člověk? Jinak tchyně se asi nudí, nemá žádné podněty. Nedávno tu byla diskuse a pomalu všechny matky ( tedy ne úplně všechny) zastávaly názor, že doma co nejdéle, pomalu pořád a tak. Já si tedy myslím, že 10 let doma (zde vlastně + 6 let) se podepíše na každém.

Její manžel vlastní bytovku, má firmu, a je mu 60. Důchod prý nepotřebuje, budou mít finance z pronajmu bytu. Ale tohle neřeším, je mi jedno že je doma a kope se tam do zadku. Mrzí mě to chování skrze vnoučata.

• Citovat
  • Upravit
80475
13.5.22 14:35
@Anonymní píše:
Její manžel vlastní bytovku, má firmu, a je mu 60. Důchod prý nepotřebuje, budou mít finance z pronajmu bytu. Ale tohle neřeším, je mi jedno že je doma a kope se tam do zadku. Mrzí mě to chování skrze vnoučata.

Nejlepší je se s tím smířit. Nemá zájem, tak nemá, to si nevynutis. Děda taky nemá zájem? Pokud ne, tak zkrátka máš smůlu, a hlídá i teď buď přes kamarádky nebo placené chůvy, popřípadě tedy partner. Co jiného?
A přiznám se, že představa, že je mi 50+a mám trvale kolem sebe osmiletou, no kruci. To jsem hotová jen z té představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
13.5.22 19:10

Mozna bys mela jezdit do nejake detske skupiny a najit si kamaradku. Pak nebudes mit cas odepisovat na stupidni sms a bude ti to jedno. Klukum rikej, ja nevim, zeptejte se babicky. Jezdi k mame, k segre, proste udelej nejake zmeny. A kvuli tchyni se netrap, je jaka je a tak ji ber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13822
13.5.22 19:35
@Anonymní píše:
Vadi mi že ode mě chce psychickou podporu protože je sama, ale moje stavy ji nezajímají, mrzi me že jsem k ní ja neustále dojížděla z jedné části vesnice na druhou, vždy když napsala ať se zastavím na kafe, a když já ji pozvu, pořád něco má. Taky jsem sama s dětmi doma, nikoho kromě rodiny tu moc neznám, respektive se nekamarádim. Vadí mi jak ji odrostlo dítě, že je čím dal vic zahleděná do sebe. Ano, saje ze mě energii, a neskutečně moc mě mrzí že když já potřebovala opravdu nutně hlídání, musela jsem syna odvézt moji sestře 65km. Kvůli dvacetiminutovýmu zákroku u syna, a tchýně seděla doma. Já ji nikdy dceru nehlidala stím že čekám oplaceni. Chápu že by se tchýně zbláznila kdybych ji cpala kluky na X hodin každej tejden. Ale myslela jsem si že si v rodině máme pomáhat. Ona využívala moji dobroty, toho že neřeknu ne, aby si trávila volný čas trajdanim po městě a odpočinkem od dcery.. Já takovou možnost od ní nemám ani jednou za čtvrt roku. A co mě na tom nejvíce mrzí? Že když jedeme do města, projíždíme okolo ní, syn se samozřejmě ptá. A co mu mám pořád říkat? :(

Víš, musíš si uvědomit, že druhé nezměníš. I když samozřejmě rodina by si měla pomáhat atd. atd., ale sama víš, že žádné pravidlo to není. Jediné, co můžeš změnit, je tvůj přístup k tomu.
Pokud ti vadí, že z tebe vysává energii, tak si ji nenech vysávat. Utni to psaní a kontakty, které ti nevyhovují. Nešetři jí na dárek. Měj trochu sebeúctu. Pomocí dárků ani podbízením si ji nezískáš. Věnuj energii spíš tomu najít si v sousedství lepší a hodnotnější kontakty.
Pokud potřebuješ víc času pro sebe, tak prostě zapoj manžela.

A co máš říct dětem? Prostě pravdu. Babička nemá čas, má své dítě, svoje činnosti, co ráda dělá. Babičku mají tvé děti ve tvé mámě, i jedni prarodiče jsou velký poklad. Lepší jedni „kvalitní“, než dvoje naprd.

Vše je na tobě, jsi dospělá, komu a jak budeš věnovat svou energii je jen na tobě. A s ní tě nic nepojí, nic jí nedlužíš ani ona tobě. Naštěstí s ní nebydlíte, takže můžeš pomalu omezit kontakty a věnovat se něčemu lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
14.5.22 12:27
@divine woman píše:
Já mít v 50 osmileté dítě, tak mi jebne. Některé moje kamarádky je mají a jsou orvané jak borůvčí. Takže se té tchyni tak nějak nedivím, že nechce hlídat vnoučata. I když občas by se kousnout mohla.

Já jsem měla syna skoro ve 40, a moc si to užívám. Ještě k tomu vychovávám vnuka, tak jsou jako bráchové. A já, skoro každý den si cvičím, jezdím na kole, abych byla pro ně co nejdéle fit. Dnes si půjdu večer zaplavat, kluci jdou s manželem na fotbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová