Zlobivé roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
15.12.15 22:54

@Makca87 jinak k těm schopnostem mimina… :D chození k dítěti při vyřvávací metodě - vysvětluju si to právě tak, že to dítě fakt nechápe, že jsi vedle, neřekne si, jo, dobrý, máma je v kuchyni, tak můžu být v klidu - proto se k němu co každou chvíli má chodit.

Mimochodem, taky to zvažuju, ale zatím se mi to příčí. Už 3 měsíce nebyla v noci kojená a teď ji nemůžu od prsu odnaučit, strašně špatně spí a budí se mi několikrát za noc. Začlo to růstem zubů, tak je to vůbec „morální“, nechat ji vybrečet, když vím, že je to zubama? Prostě nevím. Nebudu ji za to „trestat“ ještě víc, že ji nechám brečet? Prostě není to jednoznačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.12.15 22:55

@Pomka Já neříkám nic o stylu výchovy před x lety, jen o tom, že si zbytečně nelámaly hlavu nad všemožnými články ;). Tak každý člověk se vyvíjí jinak, někdo rychlejším tempem, někdo pomaleji. Ani bych se nedivila, kdyby 4 měsíční mimčo postavilo komín, když některé děti mluví ve větách v jednom roce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.12.15 22:59

@Pomka Hele, nám tato metoda zabrala a konečně jsme se všichni vyspali ;). Já uspávala kojením, drncáním, konejšením, atd., do toho zuby, budila se snad 10 x za noc. Po měsíci jsme si řekli a dost. Bude spát už v pokojíčku, sama a bez zlozvyků. Za těch pár dní breku nám to stálo a všichni jsme všichni spokojení ;)

• Citovat
  • Upravit
7323
15.12.15 23:05
@Makca87 píše:
@Pomka Hele, nám tato metoda zabrala a konečně jsme se všichni vyspali ;). Já uspávala kojením, drncáním, konejšením, atd., do toho zuby, budila se snad 10 x za noc. Po měsíci jsme si řekli a dost. Bude spát už v pokojíčku, sama a bez zlozvyků. Za těch pár dní breku nám to stálo a všichni jsme všichni spokojení ;)

Já ti to věřím, znám vícero lidí, kterým pomohla. Já na ni nemám zatím „koule“, nejsem si touhle metodou jistá. Moje se taky budí několikrát za noc, troufám si říct, že vydrží v kuse spát tak hodinu. Ani tak bych neřekla, že ji nechám brečet, jakože to spíš bude tak, že ji nechám přes noc babičce a prostě tam nebudu (babičku miluje, tak aspoň tahle kompenzace). Jako samotné mi to nepřijde normální a v pořádku, že se takhle budí, ale u nás to prostě nebylo tím, že si zvykla, ale těma zubama. No a taky je fakt, že byl problém s jídlem, skoro nic nejedla, takže jsem dala mléko i v noci, když si řekla. Ještě jsem si předtím libovala v tom, že ji v noci nekojím a nebudu muset složitě odnaučovat! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.12.15 23:12
@Makca87 píše:
@Pomka Já neříkám nic o stylu výchovy před x lety, jen o tom, že si zbytečně nelámaly hlavu nad všemožnými články ;). Tak každý člověk se vyvíjí jinak, někdo rychlejším tempem, někdo pomaleji. Ani bych se nedivila, kdyby 4 měsíční mimčo postavilo komín, když některé děti mluví ve větách v jednom roce :nevim:

To je těžký, ona dřív taková informovanost nebyla. Hlavně nebyl internet, což je svým způsobem zkáza, hele, chápu tě, jak to myslíš, taky se snažím to nehrotit. Ale jsou věci, který nemám ráda, jako když mi třeba někdo chytne malou a postaví na nohy a tak (ještě nechodí). Tak snad to má nějaký důvod, ne, proč si ještě nestoupla? Říkám si… :cert: Nebo způsob chování - my jsme tak vždycky chovali… no nakonec nám na rehabce řekla, že tím jí ten pohybový zlozvyk (co měla) trošku podporujeme (což bylo i vidět). To jsou příklady věcí, které se dřív neřešily a podle mě nejsou dobře. Nemám ráda takové to - my jsme to taky tak dělali a nic se nestalo. Ale proč to podporovat, když to můžu dělat lépe. Doba se posunula, výzkumy se posunuly (a je fakt, že se zase přijde s něčím jiným, novým a všechno bude dosud špatně :D ). Dřív se podle mě nedalo moc dočíst o vývoji a chování dětí apod. A ano, dnes je to zas někdy extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
15.12.15 23:16
@brko píše:
Ta musela byt stestim bez sebe, kdyz te v slzach volala a ty jsi na ni kaslala. to ja proste nepochopim. ani to nerespektuju-v tomto jsem hodne netolerantni. Respektuju, ze nekdo nekoji, ze nekdo ockuje vse a bez rozmyslu, respektuju, kdyz nekdo sem tam dite vychovne placne (ja nebiju, neplacam),ale kdyz nekdo necha vyrvat dite, tak ne-pres to se neprenesu. Jak poznas, ze ti dite usina bez stresu-ty mu nejak meris pred spanim hladinu kortizolu?

A co s tim jako teda budeš dělat, že se přes to nepřeneseš? Nebuď tak dramatická.

• Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 23:25
@Pifinka píše:
A co s tim jako teda budeš dělat, že se přes to nepřeneseš? Nebuď tak dramatická.

Myslis, ze mam v planu s tim neco delat? Jen pisu, jak to citim. Jako dramaticka se nevnimam.

• Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 23:38
@Makca87 píše:https://www.emimino.cz/profil/brko/ jak je vidno, tak ty dělíš maminy jen na dvě skupiny :). Trošku mi to připomíná letošní boom,, sluníčkářů" a,,těch normálních", či jak se nazývají ty 2 skupiny :think:

Ja psala o deleni lidi na dve skupiny, nikoli pouze o maminkach. Nauc se chapat psany text. A nebylo to mysleno tak, ze existuji pouze dve skupiny lidi, ale ze se lide TAKE daji takto delit-zde se za mirnou nesrovnalost omlouvam.

• Citovat
  • Upravit
2216
16.12.15 04:19
@brko píše:
Ja psala o deleni lidi na dve skupiny, nikoli pouze o maminkach. Nauc se chapat psany text. A nebylo to mysleno tak, ze existuji pouze dve skupiny lidi, ale ze se lide TAKE daji takto delit-zde se za mirnou nesrovnalost omlouvam.

Pak si ty učitelky mohou ve školce zbláznit z dětí, které jsou zvyklé, že doma je rodiče ničím neomezují, aby chudáčkům nezpůsobili nějaké trauma, dětem nechávají volný prostor, nic jim nezakazují, protože by se dítě mohlo vztekat a to by prostě nesnesli. Brko, tak aby si se jednou nedivila, proč jsou ze tvého děcka učitelky na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
16.12.15 07:57
@brko píše:
@katule9 takze mi neodpovis na otazku, jaky bys volila zpusob, kdyby ti i pres placani na holou delalo dite u prebalovani alotria?

to znam velmi dobre, dlouhou dobu byl rev u prebalovani a casem si to sedlo a drzela, pochopila ze ji nic jineho nezbyde, jako jsou veci pri kterych si nenecham aby mi dite „skakalo“ po hlave a delalo si co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
16.12.15 08:02

Holkyyy trošku s rozumem, to že tady někdo napíše, že nechá dítě vyřvat, zní jako by ho týral, ale ve skutečnosti třeba jen 10 minut béklo a máma tam chodila co chvíli, to že dostane plácnuto na holou, hned posuzujete jako vařecha a výprask, přitom je to opravdu plácnutí, jaký je rozdíl v tom, když dítě plácnete přes holou ruku a nebo při přebalování přes holou dupku? hned tady mluvíte o týrání a fyzických trestech. A o tom co kdo četl a že to psali odborníci to ani nemluvím, já sama si po návratu z porodnice přečetla několik „odborných knih“ o tom co dítě má a nemá, a pak jsem doma šílela, že dítě nespí podle tabulek, že novorozeně má spát 20 hodin denně a to je zákon a bla bla a to moje nespalo ani prd, akorát jsem se trápila a tlačila na pilu, chvíli mi jako prvorodičce trvalo, než jsem pochopila, že tito odborníci třeba nikdy takové dítko nezažili, hodila jsem knížky do popeláku a už nic nečtu a jdu na to po svém. Taky si nechám poradit, ale většinou to nezabere tak musím improvizovat než na něco příjdu. Sorry, ale můj gynekolog je taky odborník, ale nikdy na vlastní kůži nezažil porod, tak nemůže vědět jak jsem se při něm cítila, takže co je psáno není dáno… Neodsuzovala bych tady, že někdo dává kšíry, jiný nechá vyplakat, jiný se kolem mrňouse točí jen když pípne, to je snad věc každého jak přispuje k dítku, je jen na vás co mu budete tolerovat a co ne, co vám vadí a naopak nevadí, tak nechápu proč se tady škorpíte, zakladatelka prosila o radu a pochopení a místo toho se tady předháníte v tom kdo je lepší matka a má patent na výchovu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
16.12.15 08:10
Dalsi pomylena, jak vidim-kde pisu, ze male vsechno dovoim? ja jsem mozna jeste duslednejsi nez ty, co se tady chlubi vyrvanim a pleskanim po zadecku. a ten koment, ze radsi dovolim, nez aay se mala vztekala, je taky mimo-nevis co pises -
@karinka píše:
Pak si ty učitelky mohou ve školce zbláznit z dětí, které jsou zvyklé, že doma je rodiče ničím neomezují, aby chudáčkům nezpůsobili nějaké trauma, dětem nechávají volný prostor, nic jim nezakazují, protože by se dítě mohlo vztekat a to by prostě nesnesli. Brko, tak aby si se jednou nedivila, proč jsou ze tvého děcka učitelky na prášky.
  • Citovat
  • Upravit
Makca87
16.12.15 08:20

@Pomka Tak nevím, naše rodina je asi normální a třeba nějaké stoupání na nohy, pokud samo nestojí a nedělá první krůčky, či poloha sedu, pokud samo nesedí, atd… je nikdy nenapadlo. Jelikož jsem měla první dítě, tak jsem byla já ta, co si ke starším a zkušenějším chodila pro rady a některé jsem zkusila. Každé dítě je jiné a matka musí vědět, jak na něj a prostě dítě musí mít alespoň z matky (která s ním tráví nejvíc času) respekt! Ta ho učí všemu možnému i nemožnému a jak ji má na háku a ona s tím nic nedělá, tak pak to dopadá tak, že si z bytu dělá kůlničku na dříví a ohrožuje sebe a okolí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2292
16.12.15 08:21
@Makca87 píše:
@Pomka Tak nevím, naše rodina je asi normální a třeba nějaké stoupání na nohy, pokud samo nestojí a nedělá první krůčky, či poloha sedu, pokud samo nesedí, atd… je nikdy nenapadlo. Jelikož jsem měla první dítě, tak jsem byla já ta, co si ke starším a zkušenějším chodila pro rady a některé jsem zkusila. Každé dítě je jiné a matka musí vědět, jak na něj a prostě dítě musí mít alespoň z matky (která s ním tráví nejvíc času) respekt! Ta ho učí všemu možnému i nemožnému a jak ji má na háku a ona s tím nic nedělá, tak pak to dopadá tak, že si z bytu dělá kůlničku na dříví a ohrožuje sebe a okolí… :nevim:
:palec: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
16.12.15 08:22

@harfa Ty mi mluvis z duse. U nas taky nikdy nefungovalo nic - dcera je proste unikat. S druhym ditetem jsem pochopila, proc mohou byt nektere zenske tak vsevedouci. Kamaradka zase az se ctvrtym pochopila, ze asi nebude az tak uzasna matka, jen se ji narodily tri uzasne deti… zato to ctvrte :mrgreen:, to ji to dava sezrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí