Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Před lety spadla spolužačka na snowboardu a zlomila si také obě ruce. Sádry měla taky vysoko nad loktem. Chodila s tím do školy. Samozřejmě si nic nepsala, jen poslouchala. Netuším, jak to dělala s toaletou, ale s ostatním jí pomáhala spolužačka/kamarádka. Na škole možná bude asistent pedagoga, tak by možná bylo možné zajistit si pomoc o přestávkách.
Lepší než být sama doma, mít 2 měsíce absenci a muset na přezkoušení.
@vokishka píše:
nevím, jestli je to troll, ale znala jsem dítko, které spadlo z takové té hrazdy mezi dveřma a zlomilo si obě ruce.
Ale jo, ovšem sádru až po rameno?
@inkakřivák píše:
Tak to záleží na tom, kde ta zlomenina je
@inkakřivák píše:
No co vidim u decek v poslední dobe, tak jim sadra konci kus nad loktem. Coz je po rameno. Jeste je ta ruka v lokti zohnuta.
@inkakřivák píše:
Měla jsem zlomený palec a kůstky na dlani a sádru jsem měla až po loket. Ta ruka musí být fixovaná právě v tom lokti, aby se nenamáhala. Předpokládám, že „po rameno“ se rouźumí třeba i do půlky paže ![]()
@vokishka Ano toto jsem myslela. Já to vždycky brala tak, že nad loket = k rameni, protože vždycky to zpevňuje zápěstí i loket. Ještě jednou děkuji ![]()
@Zdiška7 Jsi s ní ještě v kontaktu, že bys mi od ní prosím dala nějaké rady? děkuji
Mě se stalo něco podobného, na lyžařském výcviku na střední škole jsem spadla na snowboardu a zlomila jsem si obě ruce. Vezli mě do nemocnice, museli mi ruce rovnat, druhý den mě propustili, jela jsem domů a bylo to hrozný, sice to byly sádry jenom na zápěstí, ale nemohla jsem nic, i chůze byla náročnější. Jídlo, pití, hygiena, vlastně všechno byl problém a trvalo to 6 týdnů a pak ještě rehabilitace, takže fakt nic moc, ale nakonec se vše spravilo, hodně štěstí ![]()