Žluté fleky v podpaží

Anonymní
27.11.10 13:34

Žluté fleky v podpaží :-/

Ahoj,

už mně to fakt nebaví… Zase uklízím vyprané prádlo a zase (pořád) mám na něm žluté fleky v podpaží :-/ Co s tím? Jediné, co TROŠKU pomáhá, je předeprat ta místa v rukách. Ale to bych mohla rovnou prát v rukách všechno… :-( Čím perete, abyste neměly ty žluté fleky? Nebo je to jen můj problém, že se tak agresivně potím?

Na obojí (pocení i fleky) bych ocenila radu, za kterou předem děkuji…

zakl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
27.11.10 13:38

zlute fleky v podpazi sem na pradle nikdy nevidela…ani od pritele po treninku…nepouzivas spis nejakej deodorant co to dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.11.10 13:44

Žluté fleky jsem viděla, ale na starém oblečení u mé babičky, v době, když jsem byla malá. Právě to předepírala v rukách mýdlem s jelenem. Něco na ten způsob je z DM žlučové mýdlo, teď je už i v tekuté podobě - stačí nalít na skvrnu a nechat působit, potom vyprat v pračce.

Dražší varianta - ariel přípravek na skvrny, vanish.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.11.10 13:50

Mi to dělá taky… na světlých jsou zažloutlé mapy, na tmavých se zas „vyžere“ ta barva :nevim:
co s tím, nevím.
Antiperspiranty používám různé značky, ale prostě v horku se někdy zapotím i přes ně a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.11.10 13:55

Mám to stejně jako Pipet.žluté fleky jen na bílém tílku a ty vyžrané barvy na více kusech oblečení.Antiperpiranty taky používám,ale nemám oblíbenou značku :think:

Takže taky moc neporadím,řekla bych že ty kuličky atd něco obsahují a po smíchání s potem to vyžírá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
27.11.10 13:59

hmm

:think: to neporadím, já s tím ani nikdo z rodiny problém nemáme, není to spíš tím, že to dlouho neperete? :-? U nás peru 3× týdně, takže nic takového ani vzniknout nemůže a to nosíme jen bílé, a tmavé prádlo, možná by taky pomohla jiná značka pracího prášku, já tedy v rukách vůbec neperu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
27.11.10 14:05

HAHA pry, ze to nemuze vzniknout pri prani 3× tydne, vtipne

skvrny se delaji bezne, je to reakce potu a deodorantu, jedine co pomuze, je preprat to v lihu, ale to nezabere vzdy, takze obleceni vyhodime a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.11.10 14:08

Ahoj, tak tento problém nemám. Jediným kusem oblečení, u kterého jsem to měla, byly letní šaty a bylo to vážně deodorantem, používala jsem Lady Speedstick (nebo tak nějak), ten průhledný a po něm ty fleky, teď používám jiný a fleky nejsou. Takže bych zkusila vyměnit deo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.10 14:12
Lowel píše:
není to spíš tím, že to dlouho neperete? :-? U nás peru 3× týdně, takže nic takového ani vzniknout nemůže

Jako že bych zašpinila halenku a pak ji nechala třeba 3 měsíce ležet v koši, než bych ji vyprala? To fakt ne, tolik oblečení doma skutečně nemám :lol:

Změna deodorantu si myslím, že to moc neřeší - zkoušela jsem různé deodoranty, i třeba jen „kámen“ (z DMky). Poprvé jsem si u sebe žluté barvy v podpaží na jedné bílé halence všimla, když mi bylo asi 12 roků - vím, že jsem z toho byla dost špatná, myslela jsem, že takhle se potí staré ženské :-( (a v té době jsem myslím deodoranty ještě nepoužívala žádné).

Po čase se mi žluté fleky (nebo naopak „vyžraná barva“) objeví na všech halenkách (kde to jde vidět) :-? Vyhazovat je hned mi přijde škoda, mám tu halenku třeba jen pár měsíců a mohla by sloužit ještě pár let…

• Citovat
  • Upravit
1648
27.11.10 14:13

Jizvíková

já se s tím ale opravdu nikdy nesetkala, 3× týdně pereme,a jako chemik můžu říct, že líh na pot opravdu někdy pomůže, někdy ne, mýdlové prostředky po čase žluknou a vážou se na pot co se rozkládá. Tady je jediná rada snad víckrát za den se převlékat a kupovat dražší oblečení které luftuje :nevim:, záleží na tom taky jak tvrdou mají vodu, některé prášky na tvrdou nejsou vhodné a nevyperou skoro nic, záleží na složení. Asi jsem zdeformovaná povoláním, ale já na to vždycky koukala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.10 14:15

Hm, tvrdou vodu máme teda fest :-?
A máš radu, které prací prostředky v tvrdé vodě „fungují“?

• Citovat
  • Upravit
2785
27.11.10 14:15

Je to určitě kombinací agresivního potu a deodorantu.
Já s tím problém nemám,ale manžel to má fakt snad na každém tričku.Na bílém žluté fleky a na barevném jakoby vyžraná barva.Používám ariel gelové kapsle a vyprat se to nedá ani omylem.Trička na vyhození. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
27.11.10 14:20

ale né

tak to myšleno není, kyselina mléčná, která se rozkládá v podpaží dělá právě tu paseku co píšeš, na to stačí i 6 dní nechat ležet prádlo, aby se nakrásně do vláken „zažrala“ fuj jak tohle slovo nesnáším :-? , prostě máš asi víc problémy s potními žlázami, s tím ani ten deodorant pomůže jen na chvilku, Jestli můžu poradit rolon jsou na bázi gelu, někdy bohužel dost agresivního být tebou používala bych tedy pudrové. Na tmavé prádlo taky, ale až po chvíli, jinak to dělá po otření zas bílý flek. Ale na pracím prostředku a tvrdosti vody hodně záleží, někdy stačí jen pouhopouhá lžička sody k pracímu prostředku a dokáže to zázraky :wink: , líh bych moc nezkoušela, na některá vlákna hlavně směsi to není nejlepší nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
27.11.10 14:27

ve tvrdé vodě

Ariel, Persil, dreft atd. přesto dodat změkčovadlo a hlavně používat ty prostředky fakt na bílé bílé a na barevné - barevné. to na bílé bělí barevné pigmenty a způsobuje blednutí na právě nejvíc namáhaných místech vláken, a to je bohužel kyselé prostředí v podpaždí, u někoho za krkem. Kup si pásky v drogerii aby jsi zjistila tvrdost vody, u někoho stačí pak třeba jen polovina dávky změkčovadla, třeba v Praze musíme dávat celou dávku, já si míchám v laborce sama, jenže kdo z vás tu možnost má… :nevim: Další věc, pokud jsou třeba trička od Vietnamců, nebo prostě výrobek z číny apod. mají horší barevné pigmenty, nekontrolují to tak jak u nás, takže se bohužel ve většině případů barva vypere z trik ven. Z mé zkušenosti mají nejlíp barevné pigmenty indie, ale ti mají taky nejkvalitnější bavlnu a hedvábí, je jinak točená, než ta naše a ty jiné z východu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
27.11.10 14:29

ahoj ja me se to taky obcas stane ale vestinou mi staci prat bile s vanishem a cerne ariel :nevim: kazdopadne jsem slysela o nejakem pripravku ktery se da sehnat v lekarne jde o rollon ktery se pouziva v urcite dny treba mesic a po nem se pomalu prestavas potit ale taky jsem slysela ze je to dost agresivni nici to prej potni zlazy :think: :nevim: sama jsem to jeste nezkousela :nevim: jestli si dobre vzpominam slo o tohle

http://poceni.heureka.cz/driclor-20ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová