Změna křestního jména dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6578
30.9.14 20:15
@rainucha píše:
@geilens Trefa, jen se píše s I - Raina :)

Ale to je pěkný!!! :palec: :srdce: A to je původem jaké jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
30.9.14 20:15

Myslím, že pokud to jde, tak to musí být se souhlasem obou rodičů. A koukala jsem schválně, jak častá jsou jména mých dětí: 3233, 108, 30 106, 530 a 300 :mrgreen: Očividně jsem vybírala docela nevyváženě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.9.14 20:16
@hanka.br. píše:
Tak teď si trochu myslím, že jste vybrali nějakou divočinu a že by možná změna stála za úvahu. Ale to neposoudíme, když nám ho nenapíšeš.

Tak myslím, že to ani není cílem diskuze, abychom posuzovaly, jestli je jméno dobré, nebo není :D

Mám pětiletého syna a nedovedu si představit, že bych mu změnila jméno. Vždyť to je normálně už myslící velký kluk 8o Snad leda že by to sám moc chtěl…? :nevim: Spíš bych dořvala otce, že vede před malou takové blbé řeči - jako k čemu to je? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.14 20:16
@Anonymní píše:
Jméno sem nechci psát, je pravda, že není úplně obvyklé. Jmenuje se tak u nás asi 500 lidí, je to jméno normálně uvedené u Knappové.

ten chlap je fakt vůl.. ale v klidu, jméno změnit nepůjde, minimálně né bez Tvého souhlasu.. a asi bych mu rázně naznačila, že jestli nepřestane, tak budu řešit další setkávání za přítomnosti 3 osoby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.14 20:17

@hanka.br. Nechci, aby někdo posuzoval, jak se mu líbí jméno a příjmení. Příjmení je německé. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30422
@Angua píše:
Tak myslím, že to ani není cílem diskuze, abychom posuzovaly, jestli je jméno dobré, nebo není :DMám pětiletého syna a nedovedu si představit, že bych mu změnila jméno. Vždyť to je normálně už myslící velký kluk 8o Snad leda že by to sám moc chtěl…? :nevim: Spíš bych dořvala otce, že vede před malou takové blbé řeči - jako k čemu to je? :roll:

To je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425

Za svobodna Jarošová, teď jsem Tomanová. Přijde mi to fér :)
@lovesmile Přímo původ jména nevím, babička má francouzské předky, takže je to od nich. Ale francouzsky mi nezní, takže bůhví, kde ho vylovili :mrgreen:
@Gituš A jaké by bylo to šesté? :) Zrovna dneska jsem četla tvůj příběh ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
30.9.14 20:18

@Gituš 5 deti…hustyyyyy, mas muj obdiv :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
@Anonymní píše:
@hanka.br. Nechci, aby někdo posuzoval, jak se mu líbí jméno a příjmení. Příjmení je německé. :nevim:

Však napiš pouze to jméno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@hanka.br. píše:
Tak to je těžká diskuze. Možná, že má otec dítěte pravdu a to jméno je v našich podmínkách nebo s příjmením zkrátka směšné. To bohužel neposoudíme.

evidentně s nim dřív souhlasil, když mu nevadilo.. teď to beru čistě jako pomstu.. nikdo si znenadání po tolika letech nevymyslí, že je to jméno divné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
30.9.14 20:19
@Anonymní píše:
@hanka.br. Nechci, aby někdo posuzoval, jak se mu líbí jméno a příjmení. Příjmení je německé. :nevim:

Jasně. To je tvoje věc, já to chápu. Změnit to jméno bez tvého svolení nepůjde, na to ses ptala. To jméno se mu líbilo - vybírali jste ho spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242

No já bych se zeptala zakladatelky, jestli jméno před porodem vybírali oba nebo ona si prosadila svoje a muž to dodnes nezkousl, tak ho napadlo to vytáhnout? Ne, že by to něco změnilo na situaci, ale třeba by to bylo poučení pro jiné.
@rainucha Nikdy jsem tvé jméno neslyšela, ale zní mi krásně, asi proto, že je krátké a nic negativního mi neevokuje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110

@rainucha hele…libi se mi i to i ve spojeni s tvym soucasnym prijmenim…pekny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

@Gituš A nechybí ti metřík? :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie