Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zakladatelko…když jsi vybrala jméno, tak bud jsi na něj hrdá a hrdě ho tu vyslovíš, nebo hrdá nejsi a proto to tady tajíš…
hold by si někdo na něj řekl svůj názor a tím by se to přešlo ne??
Zakladatelko, být tebou, tak sem to jméno určitě nepíšu…to by ses zase dozvěděla věcí. Navíc ta otázka vůbec nezní tak, jestli má holčička jméno hezké, nebo ne. I kdyby se jmenovala Esmeralda, tak jednou to jméno její tatínek odsouhlasil a nepřijde mi správné jí ho hnusit, popř. měnit po 5 letech jen proto, že on změnil názor. To jméno je součástí osobnosti, nemůže být 5 let Esmeralda, dalších 5 let Anička a dalších 5 let Natálka.
Jmeno bych sem taky nepsala… Z jednoho prostýho důvodu… Že by se dotycNej určitě poznal… ![]()
Zakladatelko, za jménem bych si stála, zvlášť proto, že už je na něj zvyklá 5 let… Hele a co mi ho napsat do sz? Jsem zvědavááááá
![]()
A co kdyby jsi zakladatelko nabidla tatinkovi misto zmeny druhe jmeno…? ![]()
Za chvili zacina na Nova Cinema film s hlavni hrdinkou Rainou ![]()
@rainucha píše:
@anickadomnik Margarita je nějaký pití žejo? To se mi zase líbí to jméno
Není dcera Paroubka taky Margarita? Nebo Margareta? ![]()
@Tereza1986 píše:
Není dcera Paroubka taky Margarita? Nebo Margareta?
jo tak to netuším
![]()
Jmeno zmenit jde. Znameho přítelkyně si menila jmeno z Lenky na Lucku
. U nezletilých je ale skutecne potreba souhlas obou rodicu a uhrazeni spravniho poplatku.
@rainucha tipla bych to na latinsky puvod: rex a od toho pravděpodobně zenska obdoba at uz Regina, Reina, Reyna atd.
@anickadomnik píše:
já nevím ale i kdyby se dítko mělo jmenovat třeba Posralkošil tak v 5 letech už bych mu to jméno neměnila
Posralkošil
![]()
Paroubková je Margarita, po kmotře z Řecka.
Ano, jméno změnit jde, ale bez Tebe to muž neprosadí.
Nevím, proč s tím přišel, ale asi bych si s ním promluvila, a s dcerou taky, jestli by to chtěla i ona a proč. Pokud fakt trpí jménem, které má, tak se o tom uvažovat dá - ale asi bych to řešila druhým jménem (myslím, že už to tu někdo taky napsal): pokud se jí nelíbí, že je Jessica nebo tak, dejte jí jméno, co se lí líbí, může se tak oslovovat, a časem se třeba rozhodne pro definitivní změnu.
Moje matka třeba na střední a nástavbě nesnášela svoje jméno a nechávala si říkat Saša; možná kdyby tehdy šlo jen tak jméno přidat nebo změnit, tak by to udělala taky.
@rainucha Šesté dítko už neplánujeme. Ještě donedávna jsem nad tím ale přemýšlela. Nicméně, když vidím, jak se starší o Maxe starají a milují ho, dalšího parťáka už potřebovat nebude, má 4, i když starší
.
@bee.rush píše:
Jmeno zmenit jde. Znameho přítelkyně si menila jmeno z Lenky na Lucku. U nezletilých je ale skutecne potreba souhlas obou rodicu a uhrazeni spravniho poplatku.@rainucha tipla bych to na latinsky puvod: rex a od toho pravděpodobně zenska obdoba at uz Regina, Reina, Reyna atd.
Tak tímhle jsi mě dostala, holka taky chtěla změnit jméno - tak jsme jí jedno přidali a normálně se jmenuje Lenka a chtěla Lucka, ale taky až po delší časové době…
používá pořád Lenku…
Tak jak se to dítě jmenuje? Jsi tajemná jak hrad v Karpatech, když už jsi to nakousla, tak nám to prozraď ![]()