Změna příjmení dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
30.10.11 17:54
j.a.n.i1 píše:
Markit.Hl píše:
PeťulkaC píše:
Jaká svatba? Nezněl ten dotaz jinak?
Pokud „má“ dítě oba rodiče, je zapotřebí, aby oba souhlasili se změnou jeho příjmení a na matrice to za tisícovku zařídí. Pokud dcera v rodném listě nemá zapsaného otce, pak ho asi formálně nemá „vůbec“ a na změnu by teoreticky mohlo stačit, když o to požádá matka. Ale líp Ti odpoví na matrice.

Grrrrr

Dítě musí mít příjmení jednoho z rodičů. Čili v tomto případě MATKY, otce nemá.

Dítě co čekají má mít příjmení svého otce, které je jiné než matky. POkud matka nebude mít příjmení otce svého 2 dítěte, nemůže jej mít ani dítě.

J8 to řešila u té starší,a el tam její otec souhlasil a neteř to řešila taky, tam otec nepovolil. A kamarádce jsem zjišťovala přesně totéž na co se ptá zakladatelka.

Aby současný partner mohlo osvojit starší dítko, MUSÍ být rodiče manželé.
Co to je za blbost? Pokud dítko nemá v RL uvedeného žádného otce, tak prostě stačí, když ti dva dojdou na matriku, oba prohlásí, že otcem dítěte je dotyčný pán, podepíší to a je hotovo.
A rovnou mohou změnit i to příjmení.

A v případě, že se rozejdou, má k dítěti vyživovací povinnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
30.10.11 18:32
chuanitka píše:
j.a.n.i1 píše:
Markit.Hl píše:
PeťulkaC píše:
Pokud „má“ dítě oba rodiče, je zapotřebí, aby oba souhlasili se změnou jeho příjmení a na matrice to za tisícovku zařídí. Pokud dcera v rodném listě nemá zapsaného otce, pak ho asi formálně nemá „vůbec“ a na změnu by teoreticky mohlo stačit, když o to požádá matka. Ale líp Ti odpoví na matrice.

Grrrrr

Dítě co čekají má mít příjmení svého otce, které je jiné než matky. POkud matka nebude mít příjmení otce svého 2 dítěte, nemůže jej mít ani dítě.

J8 to řešila u té starší,a el tam její otec souhlasil a neteř to řešila taky, tam otec nepovolil. A kamarádce jsem zjišťovala přesně totéž na co se ptá zakladatelka.

Co to je za blbost? Pokud dítko nemá v RL uvedeného žádného otce, tak prostě stačí, když ti dva dojdou na matriku, oba prohlásí, že otcem dítěte je dotyčný pán, podepíší to a je hotovo.
A v případě, že se rozejdou, má k dítěti vyživovací povinnost :mrgreen:

To se nepopírá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.10.11 20:13
j.a.n.i1 píše:
chuanitka píše:
j.a.n.i1 píše:
Markit.Hl píše:
PeťulkaC píše:

Grrrrr

A v případě, že se rozejdou, má k dítěti vyživovací povinnost :mrgreen:
To se nepopírá :mrgreen:

Právě i tak mám fakt pocit,ž e aby ji mohl osvojit, musí být manželem matky..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
30.10.11 20:34
Markit.Hl píše:
Právě i tak mám fakt pocit,ž e aby ji mohl osvojit, musí být manželem matky..... :think:

Tak ono je otázka co člověk bere pod pojmem osvojení…

Každopádně pokud dítě nemá otce uvedeného v RL, tak tam jde dopsat kdokoliv a na nic se neptají, my to tedy dělali cca 3 týdny po porodu (jsem lempl a nedošli jsme tam včas) ale z hlediska zákona v tom rozdíl není, zda jsou tomu dítku 3 týdny nebo někoik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
31.10.11 14:19

S osvojením je to složitější, „jen“ změna příjmení by neměla být tak komplikovaná (o tu původně šlo, ne?).
Pak by mě zajímalo, jaké je teda oficiální řešení z matriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.11.11 08:49

Holky dík moc všem za příspěvky…Až to na matrice zjistím…dám Vám vědět, jak jsem dopadla…:) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
werrisek.l
20.12.11 08:49

pomoc..

Holky potřebuju pomoct…Myslíte že půjde zařídit aby malá měla moje příjmení i když má přítele příjmení?nechci aby ho nosila..:-(Manželé nejsme ..já jen udělala chybu že jsem souhlasila s jeho příjmením..Je možná změna?a nebo se to už řeší soudně??děkuji za odpověd :)

• Citovat
  • Upravit
13119
20.12.11 08:55
werrisek.l píše:
Holky potřebuju pomoct…Myslíte že půjde zařídit aby malá měla moje příjmení i když má přítele příjmení?nechci aby ho nosila..:-(Manželé nejsme ..já jen udělala chybu že jsem souhlasila s jeho příjmením..Je možná změna?a nebo se to už řeší soudně??děkuji za odpověd :)

hlavní je, že s tím musí souhlasit přítel, pokud s tím souhlasit nebude, nemáš šanci - jedině, pokud bys měla jiného partnera, vzali jste se, měli další dítě a to tvoje z prvního vztahu by mělo jiné příjmení, tak moooožná by s tím soud mohl souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
werrisek.l
20.12.11 09:17

to on určitě soUhlasit nebude :( ale i tak,děkuji za odpověd..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.12 13:53

Dobrý den. Chtěla bych se vás zeptat zda můžu synovi změnit příjmení,rozešla jsem se s bývalím přítelem a budeme teptve mít soud o alimenty a svěření do péče.Mám podle vás počkat až proběhne soud nedo mu příjmení můžu změnit ještě před tím?
děkuji za případné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
3684
24.2.12 15:53
Anonymní píše:
Dobrý den. Chtěla bych se vás zeptat zda můžu synovi změnit příjmení,rozešla jsem se s bývalím přítelem a budeme teptve mít soud o alimenty a svěření do péče.Mám podle vás počkat až proběhne soud nedo mu příjmení můžu změnit ještě před tím?
děkuji za případné odpovědi.

Ahoj,pokud stím bude přítel souhlasit tak ano! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
24.2.12 15:54
ynax píše:
werrisek.l píše:
Holky potřebuju pomoct…Myslíte že půjde zařídit aby malá měla moje příjmení i když má přítele příjmení?nechci aby ho nosila..:-(Manželé nejsme ..já jen udělala chybu že jsem souhlasila s jeho příjmením..Je možná změna?a nebo se to už řeší soudně??děkuji za odpověd :)
hlavní je, že s tím musí souhlasit přítel, pokud s tím souhlasit nebude, nemáš šanci - jedině, pokud bys měla jiného partnera, vzali jste se, měli další dítě a to tvoje z prvního vztahu by mělo jiné příjmení, tak moooožná by s tím soud mohl souhlasit.

Ale i by potřebovala souhlas! Teď jsem si tím také prošla! Otec prvního dítěte musí se změnou souhlasit,ať už je matka vdaná nebo rozvedená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
24.2.12 16:46
terezka24 píše:
ynax píše:
werrisek.l píše:
Ale i by potřebovala souhlas! Teď jsem si tím také prošla! Otec prvního dítěte musí se změnou souhlasit,ať už je matka vdaná nebo rozvedená :)

Tak v určitých případech soud rozhodne pro změnu i když otec nesouhlasí, ale záleží to na soudci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
24.2.12 16:59
j.a.n.i1 píše:
terezka24 píše:
ynax píše:
werrisek.l píše:
Ale i by potřebovala souhlas! Teď jsem si tím také prošla! Otec prvního dítěte musí se změnou souhlasit,ať už je matka vdaná nebo rozvedená :)
Tak v určitých případech soud rozhodne pro změnu i když otec nesouhlasí, ale záleží to na soudci…

Taky pravda! Ale tam asi rozhoduje dost věcí,myslím třeba jestli řádně platí alimenty,výdá se s dítětem atd atd. Jen můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
24.2.12 17:37

Jojo, to určitě… a u většího dítěte se bere v potaz i jeho názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí